Ryhmä: Projektit ja tuunaukset
Aihe: Ylivuotinen k1
aloittanut: Jape79

Lähettäjä Jape79 aiheesta Kesä 22 2018,22:17
Tänä keväänä tuli viimein toteutettu pitkäaikainen haave omasta isosta pyörästä. Busan tullessa markkinoille päätin että jos joskus ostaa pyörän niin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin Busa.

Edelliset keväät meni ilman sen suurempia poltteita kun sulaa asfalttia alkoi näkyä. Tänä keväänä sitten iski ostokuume edellisenkin keväiden edestä. Oma Busa seisoi pihassa viikon sisällä siitä kun kävi selväksi ettei kuumeesta pääse yli muulla kuin pyörän ostamisella.

Soittelin kolmesta eri yksilöstä jotka oli kohtuullisen matkan päässä kotiovelta. Ensimmäinen oli liikkeessä muistaakseni -04 n. 79tkm ajettu Bussi, siitä oli kuitenkin kuulemma kauppa jo sovittu joten se siitä sitten. Seuraavana soittelin -03 n. 62tkm ajetusta Black editionista. Koeajo sovittiin seuraavalle päivälle. Sovittuna ajankohtana koitin tavoitella myyjää siinä kuitenkaan onnistumatta. No taas vaan nettimoto auki ja uutta kohdetta etsimään.

Seuraavaksi kiikariin osui ilmoituksen perusteella -03 61tkm ajettu sini/harmaa yksilö. Ostohuumassa ei tullut sen enempää faktoja tarkasteltua, trafin tietojen perusteella käyttöönotto täsmäsi ja pyörä oli ollut sen hetisellä omistajalla 6 vuotta. Soiton jälkeen ajeltiin suoraan Mikkeliin ja koeajon sekä pienen tinkaamisen jälkeen Busa ja rahat vaihtoi omistajaa.

Onnellisena uutena Busan omistajana ajelin sitten kaatosateesta välittämättä kotiin :bike:Edellinen omistaja oli tuunannnut ulkonäköä suht sivistyneesti vaaleilla led etuvilkuilla, pienillä takavilkuilla, pienellä kilpitelineellä, undertail sarjalla led takavalolla, jalkatapeilla, Yoshimuran slipareilla ja hitusen pehmeämmällä satulalla.

Pyörää oli edellisen omistajan mukaan huollettu hyvin. Karu totuus alkoi kuitenkin paljastua kun ketjuja ja rattaita vaihtaessa takapaloista tippui pinnat lattialle. Etulevyt oli myös uusittu hiljattain mutta kasattu vanhoilla paloilla. Tästä sisuuntuneena kävin pyörän lähes kokonaan läpi, käytännössä tällä hetkellä vaihtamatta on enää eturengas ja takapyörän laakerit.

Myös pyörän todellinen vuosimalli, eli k1, k3 sijaan selvisi puolivahingossa kun kyselin foorumilla uutta ecua :wtf: Kyllähän tuo ensin korpesi kun pyörä olikin vanhempaa mallia mitä luuli ensin ostaneensa. Hetken asiaa sulateltua, väliäkös tuolla muutamalla vuodella on (no tietysti vauhtipyörän ja ecun joutuu päivittämään jos meinaa omaa ecua säädättää).

Onhan tuossa myös yksi ärsyttävä ominaisuuskin( busassahan ei ole vikoja, ainoastaan ominaisuuksia jotka lisääntyy kilomerien karttuessa). 2:n tulppa ei nimittäin kestä kuin himpan reilu 1000km. Syynä tähän, ainakin omasta mielestä tällä hetkellä, 2. sylinterin liian rikas seos. 1. puolestaan näyttäisi pyörivän laihalla ja 3. sekä 4. ihan normaaleilla seoksilla. Kuvassa 3. tulppa myös karstainen koska oli aikaisemmin 2. sylinterissä.


Vikaa on koitettu hakea suuttimien paikkaa vaihtamalla, uusilla suuttimilla, puolien paikkaa vaihtamalla, kaasuläppien synkronoinnilla ja mittasin johtosarjatkin.

Myös puristuspaineet oli kaikissa sylintereissä barin sisällä toisistaan. Enää jää vaihtoehdoksi viallinen ecu tai mekaaninen vika. Uuden ecun ja vauhtipyörän pitäisi kopsahtaa laatikkoon viikon sisällä. Iso kiitos tässäkin jarim vinkeille vauhtipyörän suhteen, ainakin kuvien perusteella kauppasivat vanhemman mallin vauhtipyörää  uudempana. Noh, lopullinen totuus kaupojen onnistumisesta paljastuu sitten kunhan osat on käsissä.

Jos noilla ominaisuus ei korjaudu niin joutuu talven aikana sitten avaamaan koneen. Tuohonkin varalle on suunnitelmat valmiina ja sisään lipsahtaa todennäköisesti samalla 84mm mäntää ja toisenlaista nenäkeppiä...

Viimeisimpinä päivityksinä Gipro atre g2 vaihdenäyttö jossa kylkiäisenä tuli myös tre modi sekä Healtechin Easy quickshifteri.


Näyttö vaihtaa vielä paikkaa mittariston päälle kunhan valkeat mittarin pohjat tulee joskus perille. Harkinnassa myös vaihdekaavion kääntäminen, tiedä tuota olisko tuosta omilla ajoilla edes mitään vastaavaa hyötyä...

Siinähän sitä yhdeltä istumalta, pitää palata taas asiaan kunhan jotakin kirjoittamisen arvoista ilmaantuu.

Lähettäjä juu-zo aiheesta Kesä 22 2018,23:35
Hyvä että tänne saadaan taas lisää kertomuksia ja uusia käyttäjiä. Tervetuloa ja hyvä aihiohan tuo on. Jos vaikka joskus innostut rusettia siihen laittamaan niin tuo -01 on kohtuu helppo saada jopa lailliseksi.
Lähettäjä Jone aiheesta Kesä 23 2018,01:01
Hieno tarina, hieno pyörä!
Lähettäjä Jape79 aiheesta Kesä 23 2018,11:44

(juu-zo @ Jun. 22 2018,23:35)
QUOTE
Hyvä että tänne saadaan taas lisää kertomuksia ja uusia käyttäjiä. Tervetuloa ja hyvä aihiohan tuo on. Jos vaikka joskus innostut rusettia siihen laittamaan niin tuo -01 on kohtuu helppo saada jopa lailliseksi.

Kävi kyllä mielessä tuo rusetinkin laittaminen. Halvemmalla taitaisi päästä tuonne +200rwhp kerhoon, sikäli jos tuo olisi tavoitteena. Tällä hetkellä kuitenkin tuo vapari houkuttelee ehkä enemmän.

Uudemmissa taitaa saastemääräykset vaikeuttaa laillista turbotusta? Ihan vaan mielenkiinnosta, mitäs tuo laillinen turbotus vaatii? Muutoskatsastus ja dynolappu riittävän pienellä teholla, jotain muuta?

Lähettäjä jarim aiheesta Kesä 24 2018,09:26
Muutoskatsastus ja mukaan lappu joka osoittaa ettei teho ole noussut yli 20% ja jossa näkyy maksimi ahtopaine.

2001 on oikein mainio vuosimalli. Tässä mun pyörä vuonna 2004 kun se tuli saksasta, tiettyä yhteneväisyyttä maalausteemassa? :)


Lähettäjä Jape79 aiheesta Heinä 04 2018,22:46
Niinhän tuossa on jarim pyörässä samaa teemaa värityksessä :thumbup:

Onneksi kerkesin eilen ja tänään toimistolta ihmisten aikaan kotiin ja pääsi vähän kehonsiirrintä raplaamaan.

Paikalleen sujahti jenkkilästä saapuneet uudempaa mallia olevat ecu ja vauhtipyörä. Kiitos jarim ecun päivittämisestä eu pärrään sopivaksi.

Muutos edelliseen on huomattava, kaasuunvastaavuus parani etenkin pienillä kierroksilla ja joutokäyntiä sai tiputtaa kun meinasi tyhjiltä hörrötellä 1500 rpm. Jos joku päivä kaivaisi vielä tulpat ylös ja tsekkaisi onko noiden värissä eroa edelliseen. Ainoa negatiivinen ero vanhaan verraten on pidempi startti. Ekalla startilla meinasin jo  manata etteikö se lähdekkään ennen kuin tärähti tulille. Kaikkeen varmaan tottuu...

Vasemmalla uusi ja oikealla vanha vauhtipyörä.Samassa tuli nyt sitten myös käännettyä vaihdekaavio toisinpäin. Vaihteet tuntuu etenkin shifterillä menevän varmemmin päälle :mosh: Kai tähänkin tottuu, kerran tuli jo vaihdettua pienemmälle kun pidempää halkoa oli tarkoitus tarjota pesään.Hävis myös välykset takarattaalta. Melkoinen ero tuon originaalin ja uuden kumin välillä.Mittariston ilmekin sai hieman piristystä. Samalla vaihdenäytö löysi paikkansa mittarin päältä. Vähän pitää vielä petrata seuraavassa vapaassa rakosessa näytön kiinnitystä niin ei kenota vinossa.Mitähän sitä seuraavaksi keksii :tapu:

Lähettäjä Jape79 aiheesta Heinä 07 2018,21:51
No perkhele, eipä auttanut ecun vaihto, ihan yhtä mustana kestää tuo kakkosen tulppa(kolmonen edelleen tumma kun oli viimeksi kakkosessa) vaikka persdyno kertoo että tilanne ois parempi... Menee sitten varmaan plasebo efektin piikkiin.


Ajetaan siis vanhalla reseptillä eli vara tulpat takahutlarissa, en kyllä ala käytikuntosta konetta kesken kauden avaamaan. Ajetaan sitten vaikka vika ulos, suunnitelmissa kuitenkin kasvattaa kuutioita talven aikana.

Onko hyviä veikkauksia mitä tuolta avatessa löytyy? Renkaat jumissa/ kuluneet / poikki tai jotain muuta.

Lähettäjä jarim aiheesta Heinä 08 2018,10:56
Paljonko öljyä häviää / 1000km? Venttiilivarren suojakumit ja/tai männärenkaat lienee syyllinen.
Lähettäjä Jape79 aiheesta Heinä 08 2018,20:49
Öljyn vaihdosta alkaa olla kohta 3000km, olisinko lisänny n. 6-7 desiä. Eihän tuo vielä vag konsernin vehkeitten tasoa ole mutta ei sen tietysti tarviis viedä tuotakaan vähää.

Veikkaan ite renkaita, ei ainakaan käynnistäessä pölläytä sinistä. Eikä tuo muutenkaan älyttömiä savua, olis saanut olla kamera lähempänä vaimentimen päätä niin ois nähny tarkemmin sauhuaako. Otos ennen ecun vaihtoa, tasakaasulla kuulee kun rötää vähän. Minusta tuo hävisi nyt kokonaan. Pitää ottaa uutta videoo paremmalla kuvakulmalla kunhan kerkee taas seuraavan kerran ajelemaan.

Sauvuaako vai ei: < Klik >

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Heinä 09 2018,10:46
Siistin näköinen pyörä ikäisekssen,

jos pölläyttää vain vaihtessa?
niin ventiilin ohjurin kumit/ohjurit

vaikitiko ECU homma tai mikään muu tehty huolto tuhon yhden tulpan eri väriin mitenkään jos ei
sitten siitä pytystä löytynee syy öljyn kulutukselle

Lähettäjä Jape79 aiheesta Heinä 09 2018,18:00

(1340R86 @ Jul. 09 2018,10:46)
QUOTE
Siistin näköinen pyörä ikäisekssen,

jos pölläyttää vain vaihtessa?
niin ventiilin ohjurin kumit/ohjurit

vaikitiko ECU homma tai mikään muu tehty huolto tuhon yhden tulpan eri väriin mitenkään jos ei
sitten siitä pytystä löytynee syy öljyn kulutukselle

Ei oo ollut millään tehdyllä rempallaan vaikutusta tulpan väriin. Ecun vaihto muutti pyörän luonnetta paljon virkeämmäksi ja olin jo varma että vika korjaantu tuolla kunnes kaivoi tulpat ylös ja tulos sama :kusi:

Ajellaan nyt tämä kausi tuolleen, varatulpat matkassa. Talvella mylly auki niin eiköhän tuo vika sieltä löydy. Ite veikkaan renkaita mutta saahan nyt sitten nähdä.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Heinä 18 2018,19:49
Nyt alkas olla halvat hevoset haettuna, ajan kuluksi tuli naprattua äsken air box modi. 13mm poralla reiät kulmiin ja rautasahan terällä kihnuttaen välit poikki. Alipainekellon jätin paikalleen tyhjää lirputtelemaan, pääsi helpommalla kun ei tarvinnut koteloa alkaa tiivistelemään.

Persdynolla taas kenties pieni parannus keski ja ylärekisteriin. Testilenkillä meinasi muuten mennä kalsarit vaihtoon... 3:lle vaihto taisi sattua pienen nypyn kohdalle kun keula karkasi pystyyn :shocked: Sen verran tuli tuo liike puskista että piti seuraavalle levikkeelle parkkeerata hermosauhuille.

Ajellaanhan taas ja kuulostellaan miten pitkälle 2:sen tulppa kestää ecun vaihdon jälkeen  :mopo:

Lähettäjä Jape79 aiheesta Heinä 26 2018,22:49
Tiivistelin joutessaan ram-air putket ilmanputsarille kun alkoi olla aika tehnyt tehtävänsä noille originaaleille vaahtomuoveille.


Tiedä tuota onko tuosta isompaa hyötyä mutta ei varmaan haittaakaan. Etralta löyty 20mm paksua solukumia sopu hintaan. 15cm levee ja 1m pitkä kaistale maksoi kokonaista 5¤ :D Tavaraa jäi vielä yli useampaan vaihtoon...

Samalla tuli siistittyä hitusen mattoveitsellä rautasahan jälkeä viimeksi tehdystä air box modista. Huomenna kun saa vielä uuden etukumin paikalleen niin voi hyvillä mielin lähteä lauantai aamuna kohti Kemoraa ajelemaan.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Heinä 27 2018,22:23
Kerkesi saada uuden etusen alle, Michelin Pilot Power3 tuli valittua tällä kertaa. Koeajon perusteella ei pahaa sanomista, huomenna Kemorassa varamaan saa enempi tuntumaa :tapu:  

Hävisi muuten sormien puutuminenkin uudella kumilla ja rengasmelu hävisi käytännössä kokonaan, sen verran reippaasti oli edellinen rengas laineille kulunut.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Elo 03 2018,15:49
Tuulilasin päivitys mustasta savuun(tai melkein kirkas tuo omasta mielestä on), näkee paremmin eteensä jos ja kun tulee hetki että tarvii ajoviimaa piiloon päästä :rocket

Lähettäjä Jape79 aiheesta Elo 14 2018,21:37
Jaahans, taas nytkähti projekti eteenpäin joskaan ei ihan sillä tapaa mitä ensin oli suunnitelmissa...

Aloin pikkuhiljaa laskeskelemaan budjettia ensi talven askareille mutta myös hieman itsenikin yllättäneenä  ajoinkin tänään kotipihaan toimeve:lta ostetulla Busalla :thumbup:

Tarkoituksena olisi rakentaa noista kahdesta nyt sitten yksi omiin tarpeisiin sopiva pyörä. Vielä kun osaisi päättää kummanko pitää ja kummanko pistää lihoiksi.

Helpoimmalla pääsisi kun vaihtaisi muutamia osia alun perin itsellä olleesta yksilöstä uuteen tulokkaaseen, toisaalta taas jos siirtäisi moottorin ja jotain muuta pientä Sini/harmaaseen ??? Jos nyt muutaman päivän ajelisi isolohkolla mietiskellen kumpaanko ratkaisuun päätyyy :turbobusa:Sen verran tuli jo tänään aloiteltua että riisui uudesta tulokkaasta omaan käyttöön ylimääräiset laukkutelineet, nuo kun eivät ole tässä pitäjillä pyöriessä kuin edessä.


Lähettäjä jarim aiheesta Elo 15 2018,12:59
Jaa se meni sinulle tuo Veijon pyörä. Onnea hienosta ostoksesta! :cool:
Lähettäjä BaTTman aiheesta Elo 15 2018,16:48
Mitä ihmettä:O

Milläs Veke nyt ajaa?

Lähettäjä Jape79 aiheesta Elo 15 2018,16:55

(jarim @ Aug. 15 2018,12:59)
QUOTE
Jaa se meni sinulle tuo Veijon pyörä. Onnea hienosta ostoksesta! :cool:

Kiitos, kiitos, sattu hinta ihan kohalleen (ainakin omasta mielestä) niin pakko oli ostaa pois kuleksimasta :thumbup:

Tuntu Veijolla jotain suunnitelmia olevan jatkon suhteen, kertokoon ite siten kunhan tietää varmaksi ???

Lähettäjä Snowman aiheesta Elo 16 2018,14:10

(BaTTman @ Elo 15 2018,16:48)
QUOTE
Mitä ihmettä:O

Milläs Veke nyt ajaa?

Onks Veijolla parempaa tietoa Gen3:sta??  :please:
Lähettäjä toimeve aiheesta Elo 17 2018,20:00

(Snowman @ Elo 16 2018,14:10)
QUOTE

(BaTTman @ Elo 15 2018,16:48)
QUOTE
Mitä ihmettä:O

Milläs Veke nyt ajaa?

Onks Veijolla parempaa tietoa Gen3:sta??  :please:

:laugh: ...valitettavasti ei ole gen3 tietoa täällä  :laugh:  

Kyllä tässä ihan vaan oli aika luopua hienosta laitteesta, jolla valitettavasti en osaa/pysty ajamaan rajotusten mukaan, vaan tuntuu että hullummaksi tullee mitä vanhemmaksi ellää  :p  Vielä kun ei ole mittään sattunu; viisi lasta, nuori vaimo, työpaikka jossa korttia tarttee, reaktiot ole ennään ku nuorilla miehillä...onhan noita. Tekosyitä(kö). Kenttä- ja rata-ajot antaa hyviä gigsejä, mutta kun sekään ei näemmä riitä.

Kokkeilen jottain muuta, kun tuntuu, että muilla pyörillä (joita onneksi on ajettavaksi vaikka mitä tässä työhommassani) on jopa heleppo ajella liikenteen rytmissä - tai ainaki lähes.

Suzukissa pysyn joka tapauksessa, eli vaihtoehtona B-King tai M1800R ja tuo jälkimmäinen se enemmän ajatuksissa oleva.

Luultavasti palaan Busaan kuitenki joskus...onko se jo keväällä vai vasta vähän myöhemmin...tiiä sitten.

Foorumia en jätä, ja busahenki elää minussa niin kauan kuin henki pihisee. Minä en sitä jätä, ja uskon, ettei sekään jätä minua...  :rocket

p.s. ajoin tänään töistä kottiin Honda NC750 -14 jonka otin just vaihossa. Älä ees kysy, tuliko Busaa ikävä...  :p��sein��n:

Lähettäjä Jape79 aiheesta Elo 25 2018,09:16
Nonnih, nyt on sitten perehdytty syvemmin busan sielun elämään Veijon vanhaa pyörää purkaessa. Hauska tarina sinällään että pääosa pyörästä meni takaisin Rovaniemelle pyörän alkuperäiselle omistajalle. Osien hinnoittelu taisi olla suurinpiirtein kohdallaan kun jäljellä taitaa olla enää paisari ja jotain pientä sälää jota en ole myyntiin edes laittanut. Vai liekkö meni sitten liian halvalla kun noin nopeesti läksivät käsistä? :shocked:

Kahvalämppärit tuli myös alkuviikosta näprättyä paikallaan, samalla kaasukahva vaihtui malliin R1.


Eilen illalla tuli sitten putkiston vaihdon yhteydessä niin sanotusti lunta tupaan. Ups kiikutti paketin kotiin, laatikossa piti olla hmf:n high mount putkisto. No, intopinkeenä purin alkuperäisen putkiston pois ennen kuin edes tarkastin mitä lähetys pitää sisällään... Eihän siellä laatikossa kuitenkaan tuota luvattua putkistoa ollut. Ensin näytti että oli tullut perinteisempi 4-2-1 putkisto. Ajattelin että sovitan tuota paikalleen että jos sillä olisi vaikka ajellutkin. No perkele, ainakin väliputki oli väärä, varmaan sitten tuollaisesta high mount putkesta :p��sein��n:  Tuossa vaiheessa v-käyrä olikin jo niin korkealla että piti lähteä olut kaupoille...


Hetken rauhoituttuani laitoin myyjälle viestiä ettei toimitus mennyt ihan jiiriin. Vastaus tulikin kohtuu nopeasti jossa  pyysivät lähettämään valokuvia ja kertoivat selvittelevässä tilannetta. Lähetin kuvat heti perään mutta tuohon ei enää vastausta tullut, vissiin virka-aika rapakon takana tuli täyteen. Selvitellään sitten lisää ensi viikolla.

Ei kai se muu auta kun mennnä pihalle ja niputtaa pärrä vanhalla putkella jos kerran meinaa vielä tänä syksynä ajella.

Edit:

Pärrä taas läjässä ja löyty tänään myös ajorotsi jota oon pitkään etsinyt :thumbup:Lähettäjä Jape79 aiheesta Elo 26 2018,18:30
Taisi tulla isolohkon vaihdon ajankohta aikaisemmaksi... Kävin tänään Lappeenrannassa koittamassa mailin vetoa (odottelen edelleen kaveria pelastamaan kotiin). Vedon alku meni ihan ok, 5. vaihteella alkoi tuntua ettei jaksa enää vetää kunnolla. 6. vaihtaessa ei lähtenyt enää kelaamaan vauhtia, Taisi kierrokset jopa tuppuakin pari sataa kierrosta. Vedon jälkeen pyörä sitten käydä röpötteli kolmella. :p��sein��n:

Ruuvasin uudet tulpat paikalleen mutta jo startatessa kuuli että yhdestä sylinteristä puuttuu paineet. Ja niinhän se edelleen kolmella kävi... Kakkosen sarja jäi viileäksi joten vika paikallistettu sinne. Saas nähdä mitä tuolta löytyy kunhan kannen avaa.

Tää on niin sitä motorsporttia :1087 Loppunopeus lipulla 274km/h kolmella pytyllä, 200mph kerho, ensi kesänä täältä vielä tullaan :rocket

Lähettäjä jarim aiheesta Elo 26 2018,19:27
Tulihan se vika ajamalla lopulta ulos...  :comp
Lähettäjä Jape79 aiheesta Elo 26 2018,20:59

(jarim @ Aug. 26 2018,19:27)
QUOTE
Tulihan se vika ajamalla lopulta ulos...  :comp

Mitäpä sitä ehjää konetta avaamaan :thumbup:
Lähettäjä jarim aiheesta Elo 27 2018,06:46
Jännä nähdä mitä sieltä löytyy. Milloin meinaat purkaa?
Lähettäjä Jape79 aiheesta Elo 27 2018,06:57

(jarim @ Aug. 27 2018,06:46)
QUOTE
Jännä nähdä mitä sieltä löytyy. Milloin meinaat purkaa?

Saas tosiaan nähä mitä tuolta löytyy. Itellä ois veikkaus palaneesta pakoventtiilistä kun &#8221; sutkuttaa &#8221; pakosarjaan. Tulpatkin oli ensimmäistä kertaa kaikki saman värisiä ja kuivia eikä ylimääräisiä mekaanisia ääniä kuulu.

Mennee varmasti ensi viikon loppuun tuo purku, joutuu tänään lähtemään työkeikalle ja taidan myös roplata isolohko moottorin ensin paikalleen.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Syys 06 2018,22:28
Dodiin, Veijon vanha moottori olisi nyt sitten sovitettuna pienten vastoinkäymisten jälkeen paikalleen. On siinä itsestään autokatoksessa turatessa melkoinen työmaa...

Aikaa paloi loppupelissä kaikkien turaamisten ja selvittelyjen jälkeen viisi iltaa.

Ensimmäisenä iltana sain purettua pyörän siihen kuntoon että motti oli alas laskua vailla. Kunnollisen moottorinosturin sain paikalle kuitenkin vasta seuraavalle päivälle. Veijon pyörää purkaessa laskin koneen alas tunkin varassa enkä suosittele tuota kenellekään, ainakaan jos hommaa tekee yksin. Tästä viisastuneena päätin siis lopettaa homman tuohon ja jatkaa seuraavana iltana.

Ensimmäinen takaisku tuli jo toisena iltana kun homma oli siinä vaiheessa että etummaisen akun piuhat voisi kytkeä paikalleen. Johtojen pituus oli nimittäin sattunut siten että pituuden puolesta johdot olisi käyneet paremmin paikalleen ristiin eli musta plussaan ja päinvastoin. Enkä tietenkään purku vaiheessa noita mitenkään merkannut. Koitin sitten mittailla akkujen johdoista katkaijan eri asennoissa miten kytkentä on tehty. Enhän minä siitä mitään tolkkua saanut. No, kytkin johdot akulle kuten nuo pituuden puolesta paremmin kävi eli värien perusteella ristiin. Pelon sekaisin tuntein käytin katkaisijaa nopeasti startti asennossa, ei tapahtunut mitään erikoista. Sama homma lataus asentoon ja akuista kuului kohahdus :oho:  Ketuiksi siis meni, onneksi ei palanut koko pyörä... Hetken asiaa pähkäiltyäni pyysin Veijolta snugglesin numeron ja kilautin kaverille. Snuggles osasi sen verran vääntää rautalangasta kytkentää että kunhan olin piirtänyt tuon paperille niin viimein tajusin miten kytkennän tulee olla. Tuossa vaiheessa ilta oli jo pitkällä eikä huvittanut enää taskulampun valossa alkaa uutta mittausta tekemään. Hommat jatkuu siis taas seuraavana iltana...

Kolmantena iltana pienen mittailin jälkeen huomasin että johtojen väri pitääkin kuitenkin kutinsa, pituus ei vaan ollut sattunut kohdalleen. Akut kiinni ja starttia perään, starttaa niin pirusti mutta ei edes lupaa. Taas pähkäiltäessä ja testailua ja lopputulemana kipinä hukassa. Epäilin syyksi ensin kaatokatkaisijaa, gipron tre modia tai akkuhässäkässä palanutta ecua/jotain anturia. Pikaisen ratkaisun toivossa laitoin FB foorumillekin avun pyynnön. Tuolta tuli joitakin ihan hyviäkin vinkkejä mistä vikaa etsiä. Puolille tulevaa jännitettä mitatessaan sai taas todeta että en osaa edes lukea kytkentäkaaviota oikein.  Lisää testaamista ja pähkäilyä jonka jälkeen juolahti mieleen kun vauhtipyörän koppa karkasi sormista paikalleen laittaessa magneettien voimasta ja kolahti aika rajusti paikallen. Koppa irti ja koneen alkuperäiset vermeet paikalleen. Samalla tuli uusittua staattorin hapettuneet liittimet. Pyörä taas sen verran kasaan että pääsee starttaamaan... Hörähtää mutta ei jää käyntiin. Taas alkaa pimeys hiipiä joten hommat jatkuu taas seuraavan iltana.

Neljäntenä iltana sahasin akut pariin kertaan kuiviin ennen kuin uskoin ettei se vaan lähde... Muutama tuumaus, tankki sekä pumppu irti ja vika löytyi tankin läpiviennin ja pumpun kotelon välisestä o-renkaasta. Olin onnistunut katkaisemaan tuon pumppua vaihtaessa, että sillälailla :p Kellokin oli jo sen verran että kaupat oli kiinni. Työkalut kasaan ja odottelemaan seuraavaa päivää.

Tänään sitten ensimmäisenä o-rengasta metsästämään. Kiersin kaikki mahdolliset liikkeet ja joka paikassa myytiin eioota. Paikallisesta pienkone korjaamosta löytyi pykälää pienempi o-rengas jonka bensan kestoa myyjä ei uskaltanut luvata. Viimeisenä vielä hydrauliikka liikkeeseen josta löytyi tilaamalla paikallaan olleen o-renkaan mittoja vastaava, vähintään viikon toimitusajalla. Kotiin päästyä väärän kokoinen rengas paikalleen ja pumppu kasaan. Saattoi tulla tilattua rengas väärillä mitoilla koska pienemmälläkin pumppu oli todella tiukka menemään kaulukseen. No, tankki paikalleen startia ja niinhän se heräsi henkiin. Helpotuksen tunne oli suuri, pääsee sittenkin vielä syksyllä Busalla rullaamaan :bowdown:

Aikasemmin tilatun putken kanssa taitaa jäädä luu käteen. Myyjä lupasi ensin vaihtaa putkiston kaksi puolisen kunnes selvisi ettei HFM enää valmista moista kampetta. Toimitetun putkiston sai kun saikin käymään paikalleen, omaan silmään pyörä on vaan vajaan näköinen kun vaimennin ainoastaan toisella puolella. Kaipa siihen jossain vaiheessa tottuu ???Saas nähdä tuleeko myyjä jollakin tapaa vastaan vai jääkö kokonaan omaksi kipeäksi.

Pääasia kuitenkin että pyörä pelaa taas eikä woima tunnu ainakaan ihan heti loppuvan kesken :tapu: Säätöhommat saa jäädä keväälle, nyt alkaa olla lyömälaput tälle kaudelle vähissä.

Jos sitä vielä viikonloppuna avaisi kannen korkanneesta koneesta nii saisi selvyyden mikä siellä petti...

Lähettäjä Jape79 aiheesta Syys 08 2018,19:43
Vanha motti ois sitten avattu, pakoventtiili oli antautunut ihan niinkuin oireitten perusteella veikkasinkin :thumbup:

Mäntä ja sylinteri näyttäisi olevan kunnossa. Pitää koittaa jos tuon saisi jollekin menemään noine hyvineen kun ei oikein ole motivaatiota alkaa korjaamaan...


Lähettäjä jarim aiheesta Syys 08 2018,20:32
Kuvasta ei vaikea erottaa vaan .. puuttuuko siitä pala?
Lähettäjä Jape79 aiheesta Syys 08 2018,21:06

(jarim @ Sep. 08 2018,20:32)
QUOTE
Kuvasta ei vaikea erottaa vaan .. puuttuuko siitä pala?

En kyllä ees niin tarkkaan kattonu, minusta näyttää sulaneelle. Kuvasta kun kattoo niin näyttää tuo seetikin sille että ois ensin välistä puhaltanut. Jos on pala lähteny niin putkeen on suoraan mennyt kun palotila ja mäntä ihan ehjiä ???
Lähettäjä juu-zo aiheesta Syys 08 2018,21:26
Näyttää kyllä tosiaan jotenkin erikoiselta juuri nuo pakoventtiilien seetienkin reunat.
Lähettäjä Jape79 aiheesta Syys 08 2018,22:41
Tietääköhän muuten kukaan tuon cordonan shifterin toiminnasta paremmin? Veijon pyörässä pelas todella hyvin mutta tässä vekottimessa ei suostu katkomaan millään :kusi:

Vaihtosuunnan &#8221;opetus&#8221; menee normaalisti läpi, siis molemmat napit pohjassa virta päälle ja näytössä vilkkuu up-up-up ja vaihto 2:lta->3:lle jonka jälkeen näyttö pimenee. Esijännitys näyttäisi olevan 11kg... Mutta kun ei katko niin ei katko&#129300; Ainoana erona että itellä on gipron vaihdenäyttö josta otin atre:n pois toiminnasta. Pikaisella haulla joku on kuitenkin käyttänyt menestyksekkäästi vaihdenäyttöä ja cordonaa yhtä aikaa eli pitäis toimia yhdessä... Kellään mitään ehdotuksia mitä pitäisi tehdä tai koittaa?

Lähettäjä juu-zo aiheesta Syys 08 2018,22:59
Mulla on ainakin gipro ja dynojetin shifteri kiinni ja toimii. Sama toimintaperiaate noissa pitäis olla eli vastuksen kauttahan tuo vain yhdistelee tuota linjaa ja ecussa sitten säädelty katkoajat.
Lähettäjä Jape79 aiheesta Syys 09 2018,07:50

(juu-zo @ Sep. 08 2018,22:59)
QUOTE
Mulla on ainakin gipro ja dynojetin shifteri kiinni ja toimii. Sama toimintaperiaate noissa pitäis olla eli vastuksen kauttahan tuo vain yhdistelee tuota linjaa ja ecussa sitten säädelty katkoajat.

Pitää sitten käydä tuo johtosarja läpi. Tarkemmalla haulla näköjään on ollut noissa vastusten liitoksissa joillakin häikkää...
Lähettäjä Cebusa aiheesta Syys 10 2018,10:28
Hyvin todennäköisesti johto poikki vastuksen juuresta.
Lähettäjä Jape79 aiheesta Syys 18 2018,18:00

(juu-zo @ Sep. 08 2018,22:59)
QUOTE
Mulla on ainakin gipro ja dynojetin shifteri kiinni ja toimii. Sama toimintaperiaate noissa pitäis olla eli vastuksen kauttahan tuo vain yhdistelee tuota linjaa ja ecussa sitten säädelty katkoajat.

Onko tuo dynojetin shifteri plug and play, niinkun tuo Cordona, sillä erolla että toimis vaihdenäytön kanssa? Joutaa vissiin heivaamaan lepikkoon ton Cordonan, ihan sama miten kytkee niin kun ei toimi niin ei toimi yhdessä gipron kanssa :kusi:

Lähettäjä juu-zo aiheesta Syys 18 2018,19:02
Juu ja ei, eli olen tuosta sen dynojetin pistokkeen napsassut irti ja juottanut 220ohm vastuksen toiseen johtoon ja sen jälkeen juottanut nuo gps anturin pinkkiin ja mustaan johtoon. Ecusta sitten säädelty tottakai käyttöön.
Lähettäjä purzzi aiheesta Marras 24 2018,15:07
:welcome: Pitkästä aikaa oikein mukavaa tarinointia luettavana,tulee ihan vanhat "hyvät" ajat mieleen :mosh:
Lähettäjä Jape79 aiheesta Joulu 15 2018,20:48
Jahans, tänään sitten aloitettiin ensi kesään valmistautuminen. Hitusen reilu tunti tuli pyörähdettyä verstaalla, kerkesi purkaa katteet ja venttiilikopan tieltä tulevaa jakoketjun vaihtoa ja kiristimen päivitystä varten.

Ketjulla on ajettu vasta n.80tkm Toimeven muistiinpanojen perusteella, vaihdampahan tuon oman mielenrauhan takia. Samalla kertaa orkkis kiristin päivittyy apen manuaaliseen versioon, ja siinä sivussa myös luistava starttikytkin vaihtuu uuteen.

Posti kiikutti aikaisemmin viikolla iibeistä sopivalla hintaa löytyneen Ti-Forcen titaanisen 4-2 sarjan. HMF:n putkistossa ei ollut varsinaisesti mitään vikaa, ainoa vaan kun omasta mielestä bussi on jotenkin vajaan näköinen 4-2-1 putkistolla. Vielä kun onnistuu jostakin löytämään sopuhintaan 60mm inletillä vaimentimet niin avot :tapu:Suunnitelmissa olisi myös hommata läpilaskettava yläkolmio ja säädettävät koiranluut taakse niin saa pyörän tonttiin kenttähommia varten. Myös tuommonen LSR etulokari kiinnostaisi, tiedä sitten onko moisesta kovin paljoa hyötyä ???   Katellaan noita kuitenkin vasta kunhan kone on taas käyntikunnossa.Lähettäjä Jape79 aiheesta Helmi 18 2019,19:58
Pikkuhiljaa pitää aktivoitua pajalla kun räystäiltä alkaa vesi valua, pieni pätkä jos sulaisi vielä kylältä tietä niin pääsisi jo busalla töihin :D  Pari pientä juttua on kuitenkin vielä ennen tuota saatava tehtyä...

Kaikki tarvittavat osat olis nyt hyllyssä, enää kun saisi nuo soviteltua paikalleen. Putkiston kanssa joutuu vähän pähkimään, ei mene tiforcen 4-2 sarjat heittämällä paikalleen :p��sein��n: ilmeisesti gen2 :ssa belly pan:in kiinnike tulee jotenkin toisella tapaa, jotain tarvii tehä että saa link pipet taipumaan paikalleen. Sarjat on ehkä vähän liian ylhäällä kuvassa mutta ei siinä liikaa tilaa ole. Aika näyttää mitä tuohon kohtaan oikein keksii, hyviä ideoita otetaan vastaan.


Astelyvyn virittelin kampiakselin starttikytkimen puoleiseen päähän, ei tarttee vauhtipyörän koppaa aukoa kun tämä puoli on jo valmiiksi ketjun vaihtoa varten auki. Ennen ketjun vaihtoa jos tarkastaisi pääsevänsä edes lähelle ajoitusta minkä koneen rakentajan mukaan pitää olla. Tällä viikolla jos sais koneen nippuun niin voisi sitten keskittyä noihin muihin härpäkkeisiin :thumbup:  

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Helmi 19 2019,10:28
belly pan ? siis öljy pohja?
gen2 kiinke pultti tulee alata päin ja gen1 sivusta,

gen2 kun laittoi gen1 yoshimuran sarajat niin kulmaraudan pätkästä sai tuen helposti sen lisäksi eroa oli pöntön ja sarjojen väliputken mutkan kohdassa ~1cm edempän oli niin että ilman tilan tekoa olisi ottanut kateen reunaan hiukan kiinni,

tuosta astelevyn 6pultistako konetta pyörität ja onko startin poski purettu vain kiinityksen sunitelua varten?Lähettäjä Jape79 aiheesta Helmi 19 2019,17:48

(1340R86 @ Feb. 19 2019,10:28)
QUOTE
belly pan ? siis öljy pohja?
gen2 kiinke pultti tulee alata päin ja gen1 sivusta,

gen2 kun laittoi gen1 yoshimuran sarajat niin kulmaraudan pätkästä sai tuen helposti sen lisäksi eroa oli pöntön ja sarjojen väliputken mutkan kohdassa ~1cm edempän oli niin että ilman tilan tekoa olisi ottanut kateen reunaan hiukan kiinni,

tuosta astelevyn 6pultistako konetta pyörität ja onko startin poski purettu vain kiinityksen sunitelua varten?

Belly panilla meinaan tuota alakatteen jatketta mikä tulee takarenkaan eteen. Ensimmäisessä kuvassa näkyy miten kiinnikkeet jää haarakappaleen eteen. Voi olla että silpasen alkuperäiset kiinnikkeet ylimpien reikien alapuolelta poikki ja rakennan uudet. Putken takakiinnike tosiaan gen2 vaakassa ja gen1 pystyssä.

Akselin päässä on 10mm pultti lukittuna, tuosta on hyvä pyöritellä konetta. Pultin päässä sitten 6mm kiette johon astelevy tulee, saa helpommin levyn käänneltyä kohilleen :thumbup:

Imunokan ajotuksen kerkesin tänään tarkastamaan, pääsin 0.5 asteen päähän ohjearvosta, riittänee. Pakonokkaa tarkastaessa joutuu taas vähän pähkimään miten kellon saa ahtaaseen väliin soviteltua ???

Lähettäjä SMR aiheesta Helmi 20 2019,16:24
Siis olet laittamassa gen2 putkistoa gen1 runkoon ?

Kun tein vastaavan modin niin katkasin surutta rungosta alhaalta tiellä olevat saparot. Eli jäin ilman belly pania , mut ei haitannu.

Sitten kun tarkistelet nokkien ajoituksia niin kato samalla venttiili-mäntä välys, se on kuitenkin se tärkein mitta siellä, ja tais olla imussa lähempänä. Olen mitannu 10 astetta jykk, pitäs olla reilu milli, min.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Helmi 20 2019,17:04

(SMR @ Feb. 20 2019,16:24)
QUOTE
Siis olet laittamassa gen2 putkistoa gen1 runkoon ?

Kun tein vastaavan modin niin katkasin surutta rungosta alhaalta tiellä olevat saparot. Eli jäin ilman belly pania , mut ei haitannu.

Sitten kun tarkistelet nokkien ajoituksia niin kato samalla venttiili-mäntä välys, se on kuitenkin se tärkein mitta siellä, ja tais olla imussa lähempänä. Olen mitannu 10 astetta jykk, pitäs olla reilu milli, min.

Joo, gen1 runkoon tulee gen2 putkisto. Tuota vähän tsuumailinkin että kosmetiikka joutuu väistymään tekniikan tieltä, surutta siis vaan saparot poikki niin saa putken paikalleen ilman ahistamista :comp Belly pan ei ilmeisesti ole kovin aerodynaaminen osa? Ei vaikuta maililla juurkaan? Voihan tuota vielä katsoa jos aikaa jää ennen ajokauden alkua tulisiko sitä rakenneltua uusi kiinnike tuolle katteen lirpakkeelle...

Kiitti vinkistä venu/mäntä välyksen suhteen. Milläs tuota paininkuppia saa helpoiten painettua kotikonstein? Jossain olin näkevinäni tuohon hommaan erikoistyökalun.

Pakonokkaa tarkistellessa pääsin asteen päähän ohjearvosta. Luottavaisin mielin uskalsi siis purkaa jakopään...

Ketjun vaihto ei varmaankaan olisi ollut ajankohtainen, uusi ketju on ehkä millin tai kaksi lyhempi. No, tuleepahan  nyt sitten vaihdettua oman mielenrauhan vuoksi. Ylä ja takalaahaimet joutu laittamaan vielä tänään tilaukseen, ylälaahaimesta oli alkanut pinta irtoamaan ja takalaahaimen pinnassa näkyi halkeamia. Etulaahain näyttää olevan vielä ihan kuosissa mitä tuota nyt paikallaan ollessa pääsee tutkimaan.

Lähettäjä SMR aiheesta Helmi 20 2019,17:14
Olen painanu kuppia modatulla meisselillä, ei mikään paras vipu, kannattaa sitä hieman kehitellä.

Pystylaahaimissa on melki aina niitä pieniä halkeemia, mut harvemmin kuitenkaan irtoo paloja. Ylälaaha on kovemmalla, ketjun väpätys rikkoo pintaa.

Belly panin on todettu vaikuttavan nopeuteen, eli siinäkin jos jaksaa rakennella vaihtoehtoisen kiinnikkeen niin saattaa jotain hyötyäkin.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Helmi 21 2019,20:28
Eipä tuohon jääny tilaa rakennella kiinnikkeitä, olkoon sitten ilman belly pania... Pääasia että nyt on mieleinen putkisto paikallaan ja vaimentimet molemmilla puolilla  :thumbup:  


Jos vaikka hommais vastapainoksi LSR etuloksun. Moni rukkaa busaan gixerin pienempiä lokareita, itestä taas busa on tollasella isolla loksulla siistin näkönen ???


Lähettäjä BaTTman aiheesta Helmi 22 2019,10:00
Veijon vanhasta koneestako sen ketjun vaihdoit? Eikös se juuri vähän aikaa sitten vaihdettu. Ei tainnut montaa milliä olla eroa 100tkm ajetulla ja uudella ketjulla.
Mutta kyllähän sitä oman mielenrauhan takaamiseksi vaihtelee vaikka mitä.  :thumbup:

Lähettäjä Jape79 aiheesta Helmi 22 2019,10:08

(BaTTman @ Feb. 22 2019,10:00)
QUOTE
Veijon vanhasta koneestako sen ketjun vaihdoit? Eikös se juuri vähän aikaa sitten vaihdettu. Ei tainnut montaa milliä olla eroa 100tkm ajetulla ja uudella ketjulla.
Mutta kyllähän sitä oman mielenrauhan takaamiseksi vaihtelee vaikka mitä.  :thumbup:

Joo, Veijon vanhaan koneeseen vaihtelin varuilta ketjun kun viimeinen merkintä vaihdosta löytyi 121tkm kohdalta. Tuon perusteella ketjulla olisi ajettu rapiat 80tkm. Mutta onpahan nyt ainakin saletti tieto koska ketju on vaihdettu :thumbup:

Jos oikein kuvan Veijon topikista muistan niin 100tkm ajetussa ketjussa olla eroa uuteen puolisen senttiä.

Lähettäjä toimeve aiheesta Helmi 23 2019,19:29
...jep, eli ei ole vaihettu sen jälkhen, 121tkm oli kilometrit kun vaihettiin. Ja ero oli jonkinlainen uuteen. Eihän vara venettä kaaja, eikä tuolloin ees rallatellu, vaikka oli selekiästi "sinkunu".

Hienoja laitteita.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Helmi 23 2019,21:20
Räikköstä lainatakseni, vittu mitä säätöö, nimittäin tuo pakonokkaan heittokellon virittäminen :p Seuraanvan kerran jos jostain syystä pitää ajotuksia tsuumailla niin meikein ennemmin päästää koneen irti että on tilaa missä toslata...

Ketju ois nyt vaihdettu, ei tuossa vanhan pituudessa  juurikaan ollut eroa uuteen. Muutaman asteen heiton aiheutti kuitenkin nokkiin. Ensin meinasin jättää säätämättä mutta hetken tuumattua kääntelin nokat kuitenkin kohalleen. P2V välyksen joutu kattomaan silmävaraisesti kun ei saanut paininkuppia painettua kello paikallaan... Tietääpähän ketä syyttää jos mäntä nappaa venuun kiinni.

Syyläristäkin tuli melkein uuden veroinen kun kävi pesussa ja sai uudet värit niskaan.Huomenna jos jaksaisi vääntäytyä pajalle niin voisi saada koneesta sauhut :thumbup:

Lähettäjä Jape79 aiheesta Helmi 24 2019,21:18
Nyt se sitten käy ja kukkuu :thumbup: Vielä välitysten vaihto ja katteet kiinni, se ois sitten siinä. Eipä tässä sitten muuta kun kelejä oottelemaan. Niin, ja kunhan kelejä alkaa olemaan niin soitto Samille, jos käyttäisi vielä penkissä. Näkee pääseekö tuolla putkistolla lähellekään samoja lukemia kun mitä Akralla oli jarrutetu. Samalla vois kysyä saako kylmä käynnistykseen apuja (lähellä 0) kun syksyllä sai starttailla jonkin aikaa aina ennen kun suostu lähtemään tulille.
Lähettäjä Jape79 aiheesta Helmi 26 2019,19:41
18/39 välitykset ruuvattu paikalleen, pitäs ainakin välitysten puolesta riittää kentällä 200mph tavoittelussa. Jospa tuo ei enää keulisikaan niin hanakasti pienillä vaihteilla. Ohjauksen vaimentimeen pumppasin 15w öljyt sisään, ainakin käsipelissä tuntuu vähän jämäkämmälle.

Vissiin pitäs laittaa jonkin moinen nettilukko päälle, tänään  tilaukseen lähti Tiger racingin lsr etuloksu paikkaamaan belly panin mukana menetettyä aerodynamiikkaa. Samaan tilaukseen lipesi vielä mukaan Carpenterin ram air scoopit. Testaa tötteröt sitten penkissä, onko ihmekapineista haittaa tai hyötyäkään...

Lähettäjä SMR aiheesta Helmi 26 2019,21:01
Penkissä tuskin tulee skoopeista mitään hyötyä, tarvii nopeutta ja enemmän ilmavirtaa. Ja en muista onko hyötyä varsinaisesti todistettu.
Lähettäjä Jape79 aiheesta Helmi 26 2019,21:15

(SMR @ Feb. 26 2019,21:01)
QUOTE
Penkissä tuskin tulee skoopeista mitään hyötyä, tarvii nopeutta ja enemmän ilmavirtaa. Ja en muista onko hyötyä varsinaisesti todistettu.

Ei taida tosiaan penkissä olla puhaltimet muuta kun jäähdytystä varten. Pitäs olla aika hemmetinmoiset puhaltimet(+60m/s ilma nopeus) että sais penkissä mitattua, eipä tullu mieleen :p��sein��n:  Hayabusa.org sivuilta mitä löysin niin osa on vastaan ja jotkut väittää olevan hyötyäkin. Tötteröt näkyy olevan mukana Carpenter racingin 210+ hp viripaketissa, saattaa noissa jotain itua olla kerran omaankin settiin laittavat. Toisaalta ei noista varmaan haittaakaan ole? Paitsi ettei ulkonäkö välttämättä hivele kaikkien silmää.
Lähettäjä SMR aiheesta Helmi 27 2019,15:45
Mulla ollu samanlaiset tötteröt kiinni, toivoin lisätehoa kentälle,
tykkäsin ulkonäöstäkin  :D

Lähettäjä Jape79 aiheesta Helmi 27 2019,17:23

(SMR @ Feb. 27 2019,15:45)
QUOTE
Mulla ollu samanlaiset tötteröt kiinni, toivoin lisätehoa kentälle,
tykkäsin ulkonäöstäkin  :D

Sama toive itelläkin, jos muutaman lisä humman saisi kentällä. Nyt rupesin sitten miettimään että huonontaako suhteessa enemmän aerodynamiikkaa kun jos mitä sais muutaman heposen lisää ???

Jos nyt ei muuta niin erottuuhan tuo sitten edes rivistä edukseen noilla tötteröillä :p

Lähettäjä BussiJussi aiheesta Helmi 27 2019,22:44

(SMR @ Helmi 26 2019,21:01)
QUOTE
Penkissä tuskin tulee skoopeista mitään hyötyä, tarvii nopeutta ja enemmän ilmavirtaa. Ja en muista onko hyötyä varsinaisesti todistettu.

On todistettu!! Mulla oli ja paljon kovempaa meni niiden kanssa!!  

 :p  :pLähettäjä SMR aiheesta Helmi 28 2019,15:47

(BussiJussi @ Helmi 27 2019,22:44)
QUOTE

(SMR @ Helmi 26 2019,21:01)
QUOTE
Penkissä tuskin tulee skoopeista mitään hyötyä, tarvii nopeutta ja enemmän ilmavirtaa. Ja en muista onko hyötyä varsinaisesti todistettu.

On todistettu!! Mulla oli ja paljon kovempaa meni niiden kanssa!!  

 :p  :p

Kuinka paljon kovempaa ?

Olen laatimassa Bussi-Jussi replikaa, siihen täytyy laittaa varmaan ne torvetkin  :D

Lähettäjä Jape79 aiheesta Helmi 28 2019,17:26
Kiinnostaisi kanssa tietää paljonko lujempaa meni tötteröillä kun ilman, vai oliko meno vaan perstuntumalla nopeempaa :p
Lähettäjä 1340R86 aiheesta Helmi 28 2019,23:10

(Jape79 @ Helmi 28 2019,17:26)
QUOTE
Kiinnostaisi kanssa tietää paljonko lujempaa meni tötteröillä kun ilman, vai oliko meno vaan perstuntumalla nopeempaa :p


Ja minkä laisella vertailupohjalla?
esim samoissa olosuhteissa peräkisiä lähtöjä tötteröillä, ilman ja tötteröillä aina kovempaa :)

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 07 2019,17:26
Taas tuli muutama tunti pajalla turattua. Taiteilin alumiinilatasta kuitenkin kiinnikkeet belly panille. Ois kai noita voinu vähän enemmänkin viimeistellä, ei nuo kuitenkaan vaikuta ohjaukseen eikä pyörä muutenkaan ole näyttelyväline niin kelpaa minulle :p

Samalla vaihtelin myös takapyörän ja rataspakan laakerit. Tuo homma olikin ihan kohallaan tehä. Kohta ois rataspakan laakeri antautunut, rasva oli mennyt ihan mustaksi ja haisi palaneelle.

Monet on haukkuneet Kiinalaiset läpilaskettavat yläkolmiot paskaksi, ottaa kuulemma kahvat katteisiin kiinni joten ovat sitten vaarallisia vaikka bensiksellä kanttaillessa. No, poikkeus vahvistaa säännön. Ostin aikasemmin sen toiseksi halvimman Kiinalaisen kolmion, vielä jää vaikka rukkasille tilaa kahvojen ja katteiden väliin :thumbup:Nyt alkaa olla jo vaikea keksiä mitä seuraavaksi tekisi, herkeis nyt ees satamasta tuota lumenpaskoo lisää niin pääsis kurvailemaan :bike:

Ai niin, onhan se uus etuloksu ja skuupit vielä saapumatta...

Lähettäjä jarim aiheesta Maalis 11 2019,12:38
Mulla ottaa PMR läpilaskettavalla yläkolmiolla kytkinnestesäiliön kulma siihen mittaristoa kiertävään muoviin. Ei niin paljoa kuitenkaan että tekisi esteettistä haittaa pahempaa.
Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 15 2019,20:27

(jarim @ Mar. 11 2019,12:38)
QUOTE
Mulla ottaa PMR läpilaskettavalla yläkolmiolla kytkinnestesäiliön kulma siihen mittaristoa kiertävään muoviin. Ei niin paljoa kuitenkaan että tekisi esteettistä haittaa pahempaa.

Perkhele, sais nyt jo ajokausi alkaa... Juu-zon hankinnan innoittaman tuli tilattua myös eteen radiaali sylkkä, menee kohta jo ylivarustelun puolelle :shocked:

Vakio säiliö ei ota itellä katteisiin kiinni, uudessa pystyy vissiin säätämään säiliön korkeutta niin tuossakaan ei pitäisi olla ongelmaa. Näkee sitten kun saa paikalleen.

Kohta luulis etuloksun ja ram-air tötteröiden tulevan perille, alkaa olla 3 viikkoa tilauksesta aikaa. Just tuli vielä mieleen että pitäsköhän käyttää keulaputket huollossa kun ei oo tietoo millon on viimeks öljyjä vaiheltu.

Taas on lupaillu plussa kelejä, saas nähä saako osat paikalleen ennen kun pääsee pärtsäilemään.

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Maalis 16 2019,10:18

(Jape79 @ Maalis 15 2019,20:27)
QUOTE
Just tuli vielä mieleen että pitäsköhän käyttää keulaputket huollossa kun ei oo tietoo millon on viimeks öljyjä vaiheltu.

Pitäisi,
ennemin kuin vaihtaa ehjää jarru sylinteriä. kausi on paljon mukavampi pöristellä kun stefat ei laske öljyjä kesken kautta kuin mahdolisesti hitusen parman tuntuman jarruilla keula öljyt kesken matakn ulkonan,

kuinkahn moni joka kaipaa parempaa tuntumaa jarrun on pitäänyt ne org jarrut kunnossa ja huoltanut ohjeen mukaan letkut vaihdelen aika ajoin

Lähettäjä juu-zo aiheesta Maalis 16 2019,11:51
Onhan se nyt vaan fakta että kunnollinen radiaalisylinteri teräspunosletkuilla on parempi kuin orkkis jarrut vaikka kuinka olisi niitä orkkiksia huoltanuy ja pitänyt kunnossa. Tietysti kaikkeen tottui, jopa nyrkkiin perseessä kun se on siellä tarpeeksi kauan. Mukavempi se vain on kunnollisilla jarruilla ja ilman sitä nyrkkiä ahterissa.

Toki itsekin olen keulahuollon kannalta kun nyt muutenkin on tekniikkaan panostettu talvella.Lähettäjä BaTTman aiheesta Maalis 18 2019,10:11
Eikös ne etupumppujen stefat gen1 korkkaile juuri sopivin väliajoin, niin tulee huollettua niitäkin sopivin väliajoin? :D
Omasta jo 2 kertaa vaihdettu öljyt ja stefat, ja mittarissa taitaa olla about 50tkm. Tokihan se riippuu paljon käytöstä. Voi olla ensi kesänä taas edessä, kun talven seisonut täysin paikallaan.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 18 2019,17:17

(BaTTman @ Mar. 18 2019,10:11)
QUOTE
Eikös ne etupumppujen stefat gen1 korkkaile juuri sopivin väliajoin, niin tulee huollettua niitäkin sopivin väliajoin? :D
Omasta jo 2 kertaa vaihdettu öljyt ja stefat, ja mittarissa taitaa olla about 50tkm. Tokihan se riippuu paljon käytöstä. Voi olla ensi kesänä taas edessä, kun talven seisonut täysin paikallaan.

Tilasin keulaan huollon mp-huolto Honkaseen kun melkein samalla kylällä on. Menee parin viikon päähän ennen kun saa työnalle, sen verran tuntuu hommaa riittävän. Krossi ja ratamiehet ainakin kehuu kaverin tekevän asiallista työtä. Vaihellaan ainakin öljyt ja tsekataan samalla (joku) venttiili, liukuholkit, stefat ja pölytiivisteet. Samaan konkkaan menee nyt sitten vielä takapampun huolto, en usko että tuolle on mitään noille kilsoille tehty (rapiat 71tkm). Tuohonkin rasvan vaihto + muut kilkkeet päälle jos jotain vaihdon tarpeessa.

Taas oli yöllä turauttanut melkein 10 räntää joka tosin on jo muuttunu suurilta osin sohjoks. Saas nähä kerkiikö ekat kurvailut heittämään ennen alustan huoltoa, ois helpompi arvioida muuttuuko tuosta huoltamalla sen kummemmaks ???

Lähettäjä Timba aiheesta Maalis 20 2019,01:08
Mulla on himpun vaille 80tkm ajettu ja toisesta liukuputkesta oli kromi kulunut puhki. Eli kannattanee vähän tutkailla niitäkin. Ne uudet stefat ei varmasti kauaa ole pitävät jos kromin alta paistaa kupari. Ostinpa siis uuden liukuputken ja tästä syystä tuli vertailtua hintoja ja totesin, että maahantuojan edustaja (Gustafsson, Karkkila) selkeesti halvin.Toimitus 3vrk:ta, ei rahteja. Esim. CSMNL Hollannissa, joka on ilmeisesti aika suosittu toimittaja Suomeenkin, kauppaa kyseistä liukuputkea reilusti yli 100¤:a kalliimmalla hinnalla kuin virallinen Suzuki kauppias. Se on aika paljon se. Ja jää sitten Suomi yrittäjällekin jotain. Jouset vaihtui myös Öhlinssin 10N/mm. Ebay:stä tilasin Suzukin fork seal kitin (51150-02810-000), joka sisältää stefat, pölysuojat ym. tarpeellista tai tarpeetonta. Saa nähdä miten sitten pelittää tulevaisuudessa.
Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 25 2019,19:30
Ajokauden aloitus oli sitten tänään :turbobusa: Paikoin paska lensi ja kadunkulmissa sai olla soran takia tarkkana, kyllä se teki vaan kaikesta huolimatta eetvarttia!


Ei tuo uusi putkisto ihan hiljasimmasta päästä ole täysi aukkoisilla vaimentajilla. Sen verran hörpättelee ettei varmasti jää kenelläkään epäselväksi kyseessä olevan viritetty pyörä...

Etuloksun toimituksen kanssa meinasi olla ropleemia mutta viimein tänään tuli postistakin ilmoitus tuon olevan matkalla. Keskiviikkona jos kiikuttaisi maalarille. Radiaali sylkkä on näköjään myös vasta ruotsin puolella tulossa. Alustan huoltoa joutuu kait sitten kanssa hieman lykkäämään kun Öhlinssin 10N jouset nököttää edelleen myyjän varastossa vailla mainosti nopeaa toimitusta :angry: No, kelien salliessa ajellaan ja ruuvaillaan osaa paikalleen sitä mukaa kun posti kiikuttaa perille.

Penkkiinhän tuo pitäs kanssa vielä taluttaa. Perjantaina tiedustelin Samilta vapaita aikoja, oli kuulemma paha hetki ja lupas soitella takasin, ei oo vielä puhelin tuosta numerosta soinut. Pitänee ite soitella jossakin välissä takasin päin.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 31 2019,20:37
On tuossa radiaalipuristimessa kyllä perää, tuntuma on todella terävä ja reippaassa mutka ajossa/ korttelipyörityksessä pärjää kevyesti kahdella sormella.Etuloksukin tuli perille. Maalari hihkaisi vaan sen verran suolaisen hinnan että pitää hetki miettiä mitä tuon kanssa oikein tekisi. Alustan huoltoa piti siirtää jo eteenpäin kun jouset ei ole edelleenkään edes matkalla Suomea kohti. Voi olla että perun tilauksen ja otan nuo suoraan huollon kautta.

Pärräkun tuli tänään pihaan hallilta, pääsee aina sään suosiessa räppäilemään :thumbup:

Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 07 2019,21:29
Ensimmäinen tonni alkas olla rullattuna. Iskarit purin tänään alta pois (etu+taka), huomenna menevät huoltoon. Saa nähdä mitä kaikkea noista menee uusiksi. Äkkiseltään ainakin liukupinnat näyttää olevan kunnossa.

Yksi outo ominaisuus moottorissa kummastuttaa... Kylmänä pyörii todella nätisti ilman ylimääräisiä rallatuksia tai naputuksia. Joskus lämpimänä, etenkin heti startin jälkeen rallattelee jonkin verran. Kuulostaa hitusen jakopäälle mutta kylmänähän sen pitäisi ääntää jos olisi löysällä ??? Ajatuksia?

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Huhti 08 2019,09:07

(Jape79 @ Huhti 07 2019,21:29)
QUOTE
Ensimmäinen tonni alkas olla rullattuna. Iskarit purin tänään alta pois (etu+taka), huomenna menevät huoltoon. Saa nähdä mitä kaikkea noista menee uusiksi. Äkkiseltään ainakin liukupinnat näyttää olevan kunnossa.

Yksi outo ominaisuus moottorissa kummastuttaa... Kylmänä pyörii todella nätisti ilman ylimääräisiä rallatuksia tai naputuksia. Joskus lämpimänä, etenkin heti startin jälkeen rallattelee jonkin verran. Kuulostaa hitusen jakopäälle mutta kylmänähän sen pitäisi ääntää jos olisi löysällä ??? Ajatuksia?

Mitä tulee mieleen niin öljyn paine/voitelu ventiili konestosa,  startin kytkin
kytkimen korissa olevat rallatus jouset mitään eroa onko kytkin pohjassa vai ei

Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 08 2019,17:57

(1340R86 @ Apr. 08 2019,09:07)
QUOTE
Mitä tulee mieleen niin öljyn paine/voitelu ventiili konestosa,  startin kytkin
kytkimen korissa olevat rallatus jouset mitään eroa onko kytkin pohjassa vai ei

Öljynpainevalo sammuu jo ennen kun kone lähtee käyntiin ja venttiilikoneistoon tuntu tulevan öljyä jo kun nokkien ajotuksia pyöritellessä. Starttikytkin on uusi ja kytkimessä tig modi. Ymmärtäis jos kylmänä antais ääntä ja hiljenee lämmetessään mutta kun tekee päinvastoin...

Pitää vissiin tehä sama kun vanhalla koneella ja ajetaan vika kentällä ulos :comp

Lähettäjä -Artsi- aiheesta Huhti 09 2019,09:19

(Jape79 @ Huhti 07 2019,21:29)
QUOTE
Yksi outo ominaisuus moottorissa kummastuttaa... Kylmänä pyörii todella nätisti ilman ylimääräisiä rallatuksia tai naputuksia. Joskus lämpimänä, etenkin heti startin jälkeen rallattelee jonkin verran. Kuulostaa hitusen jakopäälle mutta kylmänähän sen pitäisi ääntää jos olisi löysällä ??? Ajatuksia?

Seuraavassa öljynvaihdossa erilaista öljyä. Eri öljyt käyttäytyvät eri tavalla (kylmä/kuuma-viskot).

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Huhti 11 2019,08:49

(Jape79 @ Huhti 08 2019,17:57)
QUOTE

(1340R86 @ Apr. 08 2019,09:07)
QUOTE
Mitä tulee mieleen niin öljyn paine/voitelu ventiili konestosa,  startin kytkin
kytkimen korissa olevat rallatus jouset mitään eroa onko kytkin pohjassa vai ei

Öljynpainevalo sammuu jo ennen kun kone lähtee käyntiin ja venttiilikoneistoon tuntu tulevan öljyä jo kun nokkien ajotuksia pyöritellessä. Starttikytkin on uusi ja kytkimessä tig modi. Ymmärtäis jos kylmänä antais ääntä ja hiljenee lämmetessään mutta kun tekee päinvastoin...

Pitää vissiin tehä sama kun vanhalla koneella ja ajetaan vika kentällä ulos :comp

Ne kytkin korin vaimenin jouset kunnossa sekä niiden kiinitys

artsin maintsemaa öljyn vaihtoa koittaa

Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 11 2019,18:44

(1340R86 @ Apr. 11 2019,08:49)
QUOTE
Ne kytkin korin vaimenin jouset kunnossa sekä niiden kiinitys

artsin maintsemaa öljyn vaihtoa koittaa

Eikös tuossa kytkimen tig modissa vedetä yhdeksi puuksi juuri tuo kohta missä korin jouset on?

Öljyä vois kyllä vaikka seuraavassa vaihdossa koittaa toista merkkiä, voi olla kyllä hankalaa miehelle joka on aivopesty Castrolin tuotteisiin :p

Etuputket ja takapamppu tuli tänään huollosta.

Eteen meni stefat ja pölyhuulet, kohta olis korkanneet kun pölyhuulet oli jo pykineet. Vakio jouset vaihtui samalla Tractiven 10N jousiin ja öljyn vikositeettii vaihtui 7.5w.

Takaiskarin liukuhelakin oli elinkaaren ehtoopuolella ja pistettiin uusiksi öljyjen kanssa. Paineet ja viskositeetit samoin kun jousikin jäi takapampussa vakioiksi.

Viikonlopun aikaan pitää virittää iskarit paikalleen niin pääsee alkuviikosta heti kun tiet on taas riittävän sulat testaamaan.

Uusi etuloksu pitää sovittaa samalla paikalleen niin saa tuonkin paikalleen ja värjättäväksi. Jos sitä yrittäs päästä heti ensi kuussa taas Lappeenrantaan koittamaan mitä tutka mailille näyttää.

Samillekin viimein aika varattuna 03.05, siitä on hyvä sitten viikonloppu aloittaa :thumbup:
Lähettäjä 1340R86 aiheesta Huhti 11 2019,20:36

(Jape79 @ Huhti 11 2019,18:44)
QUOTE

(1340R86 @ Apr. 11 2019,08:49)
QUOTE
Ne kytkin korin vaimenin jouset kunnossa sekä niiden kiinitys

artsin maintsemaa öljyn vaihtoa koittaa

Eikös tuossa kytkimen tig modissa vedetä yhdeksi puuksi juuri tuo kohta missä korin jouset on?

Öljyä vois kyllä vaikka seuraavassa vaihdossa koittaa toista merkkiä, voi olla kyllä hankalaa miehelle joka on aivopesty Castrolin tuotteisiin :p

Eikös tig/mig modi hitsaus enminkin ole tuon limkin kuvan osan No 5 yhteen hitsaus< https://www.npm.fi/fi....-kytkin >

Liqut moly 10-60 on toiminut hyvinLähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 11 2019,21:17

(1340R86 @ Apr. 11 2019,20:36)
QUOTE
Eikös tig/mig modi hitsaus enminkin ole tuon limkin kuvan osan No 5 yhteen hitsaus< https://www.npm.fi/fi....-kytkin >

Liqut moly 10-60 on toiminut hyvin

Niinhän tuo muuten on just tuon osan hitsaus. Helevetinkö virka tuolla kikkareella on irtonaisena kun paremmin kytkin pelaa hitsattuna tai billettinä?
Lähettäjä SMR aiheesta Huhti 11 2019,22:12
Hitsattuna tarviit vähän enemmän jousipainetta samalle väännölle.
Hitsimodi poistaa äkkinäiset rykimiset reippaasti liikkeelle lähdettäessä.

Teboil Superbike oil on toiminu hyvin  :)

(Motul 300V on taas pop)

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Huhti 11 2019,22:21

(Jape79 @ Huhti 11 2019,21:17)
QUOTE

(1340R86 @ Apr. 11 2019,20:36)
QUOTE
Eikös tig/mig modi hitsaus enminkin ole tuon limkin kuvan osan No 5 yhteen hitsaus< https://www.npm.fi/fi....-kytkin >

Liqut moly 10-60 on toiminut hyvin

Niinhän tuo muuten on just tuon osan hitsaus. Helevetinkö virka tuolla kikkareella on irtonaisena kun paremmin kytkin pelaa hitsattuna tai billettinä?

Sen tarkoitus liennee vedossa hieman kiristääpakaa ja moottori jarrussa löystää(luistaa)

ne(rapina) jouset mitä tarkoitin on siinä korin taka pinnasa näkyvät

Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 12 2019,05:57
Piti ihan juutuubista kattoo pätkä tuosta tig modista. Ihan järkeen käypä homma tuon kikkareen toiminnalle kun näki minkä muotoiset osat on ennen kun ne liimataan yhteen :D

Onkos nuo korin jouset sellaset että eivät välttämättä elämöi kylmässä koneessa?

Motulin 300v on pakko olla hyvä öljy, ainakin hinnan puolesta :p Oon pitäny Castrolin tuotteita kesimääräistä kalliimpana ja silti motuli maksaa 4l astiassa melkein puolet enemmän... Anyhow, vois kai tuota koittaa jotain muuta rasvaa koneeseen seuraavassa öljynvaihossa. Jos ei sitten mene tuohon rapinaan hermo jo ennen ja tee väli öljynvaihtoa...

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Huhti 12 2019,09:31

(Jape79 @ Huhti 12 2019,05:57)
QUOTE
Piti ihan juutuubista kattoo pätkä tuosta tig modista. Ihan järkeen käypä homma tuon kikkareen toiminnalle kun näki minkä muotoiset osat on ennen kun ne liimataan yhteen :D

Onkos nuo korin jouset sellaset että eivät välttämättä elämöi kylmässä koneessa?

Motulin 300v on pakko olla hyvä öljy, ainakin hinnan puolesta :p Oon pitäny Castrolin tuotteita kesimääräistä kalliimpana ja silti motuli maksaa 4l astiassa melkein puolet enemmän... Anyhow, vois kai tuota koittaa jotain muuta rasvaa koneeseen seuraavassa öljynvaihossa. Jos ei sitten mene tuohon rapinaan hermo jo ennen ja tee väli öljynvaihtoa...

Ovat eri ainetta kuin ymäristö eli lämpö vaikutta eri tavalla niin voivat rapista
riipuen miten kulunut mutta varmaksi ei voi sanoa,
monesti rapisevat jossain vaiheessa myös muissa suzukin malissa

kori on onnekisi helppo kaivaa pois ja tarkistaa kuinka irrallan(löysät koloihinsa) ovat

älä sitten suotta pelästy :)  jos öljyn merkin vaihdon jälkeen vaikapa tuohon motulin tai liquit molyn vaihteet mene mukavamin päälle(pehmämmin) ja kytkin tuntuu paremalta hetken ajelun jälkeen(näin käynnyt itselle busassa ja kawassa)

Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 14 2019,19:22

(1340R86 @ Apr. 12 2019,09:31)
QUOTE
kori on onnekisi helppo kaivaa pois ja tarkistaa kuinka irrallan(löysät koloihinsa) ovat

älä sitten suotta pelästy :)  jos öljyn merkin vaihdon jälkeen vaikapa tuohon motulin tai liquit molyn vaihteet mene mukavamin päälle(pehmämmin) ja kytkin tuntuu paremalta hetken ajelun jälkeen(näin käynnyt itselle busassa ja kawassa)

Katotaan nyt seuraava rasvan vaihto jos tuo sitten vaikka vähän hiljenis. Kuulostelin tänään tuota katteiden välistä ja vaikuttaa sille että ainakin pakosarja sätkättää hieman. Uusilla tiivisteillä kylläkin kasasin, voisiko tuo titaaninen sarja ääntää enemmän kun rosteri? On ainakin  ohuemmalla seinämällä. Mut ei tuo selitä ääntä kokonaan, on siinä jotain mekaanistakin meteliä.

Ensimmäisen 120km testilenkin perusteella alustan huolto/ muutos kannatti :thumbup:

Etulokarikin sopi yllättävän hyvin paikalleen, hitusen joutu vielä reikiä hieromaan. Vielä kun oikasee etureunaan  sepältä jääneen mutkan niin ei muuta kun värit niskaan ja paikalleen.

Seuraava etappi ois sitten Samille ens kuun alussa penkkiin. Tuohon liittyen tulikin mieleen tyhmä kyssäri... Vaikuttaako välitykset tulokseen? Mietin vaan kun Veijo taisi tykätä ajella lyhemmillä välityksillä, itellä taas tällä hetkellä eessä +1 ja takana -1. Meininki oli kuitenkin verrata tuon putkiston vaikutusta penkissä edellisiin käppyröihin...

Lähettäjä toimeve aiheesta Huhti 16 2019,08:31

(Jape79 @ Huhti 14 2019,19:22)
QUOTE
[quote=1340R86,Apr. 12 2019,09:31]----
Seuraava etappi ois sitten Samille ens kuun alussa penkkiin. Tuohon liittyen tulikin mieleen tyhmä kyssäri... Vaikuttaako välitykset tulokseen? Mietin vaan kun Veijo taisi tykätä ajella lyhemmillä välityksillä, itellä taas tällä hetkellä eessä +1 ja takana -1. Meininki oli kuitenkin verrata tuon putkiston vaikutusta penkissä edellisiin käppyröihin...

...jos en nyt ihan väärin muista, niin tuo viimesin penkitykseni taisi olla just ennen kenttäajoja ja sitä kautta oisko ollu jopa pitemmät välit paikoillaan? Toisella konneella tuo huolto-exceli, joten en nyt pääse tarkistamaan, eli päättelemään tuota tilannetta.

Mutta kyllä, tykkäsin ajella Busalla lyhemmillä väleillä, mithän sen järjellisempää selitystä sille ei vaan taia olla, tuntu vaan mukavammalta, kun muutenkin tykkäsin vaihteitten kanssa pelata, vaikka vääntöä oli vähinthänki riittävästi tourinkicruisailuun.

EDIT: olihan se huoltolistaus mulla tällä toisellaki konneella: välit oli 17/42 tuolloin.Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 16 2019,18:35

(toimeve @ Apr. 16 2019,08:31)
QUOTE

(Jape79 @ Huhti 14 2019,19:22)
QUOTE
[quote=1340R86,Apr. 12 2019,09:31]----
Seuraava etappi ois sitten Samille ens kuun alussa penkkiin. Tuohon liittyen tulikin mieleen tyhmä kyssäri... Vaikuttaako välitykset tulokseen? Mietin vaan kun Veijo taisi tykätä ajella lyhemmillä välityksillä, itellä taas tällä hetkellä eessä +1 ja takana -1. Meininki oli kuitenkin verrata tuon putkiston vaikutusta penkissä edellisiin käppyröihin...

...jos en nyt ihan väärin muista, niin tuo viimesin penkitykseni taisi olla just ennen kenttäajoja ja sitä kautta oisko ollu jopa pitemmät välit paikoillaan? Toisella konneella tuo huolto-exceli, joten en nyt pääse tarkistamaan, eli päättelemään tuota tilannetta.

Mutta kyllä, tykkäsin ajella Busalla lyhemmillä väleillä, mithän sen järjellisempää selitystä sille ei vaan taia olla, tuntu vaan mukavammalta, kun muutenkin tykkäsin vaihteitten kanssa pelata, vaikka vääntöä oli vähinthänki riittävästi tourinkicruisailuun.

EDIT: olihan se huoltolistaus mulla tällä toisellaki konneella: välit oli 17/42 tuolloin.

Jossakin välissä oli ollut näköjään sulla kanssa 18/45 välit. Molemmat on vakiota lyhemmät...

Pitääpä kilauttaa Samille ja tiedustella asiaa ja miettiä kans noita välityksiä kentälle ettei suotta liian pitkiä laita. Ite tykkään ainakin nyt noista pidemmistä kun ei oo niin herkkään keula pystyssä, vääntöä piisaa kuitenkin omiks tarpeiks jos pitää nopsaan poistua paikalta :thumbup:

Lähettäjä SMR aiheesta Huhti 17 2019,17:40
18/40 ?
Aina varma valinta

Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 18 2019,07:37

(SMR @ Apr. 17 2019,17:40)
QUOTE
18/40 ?
Aina varma valinta

Tarkastelin hieman välityksiä gearingcommanderilla(kun en ite osaa laskea) :p

Yllättävän iso vaikutus tuolla yhdellä piikillä takana, 18/39 välityksillä pitäs mennä 200mph jo viitosella. Ilmeisesti tohon pitäs kuitenin ottaa pieni vara luistolle. Noh, taidan vaihtaa 40 piikkisen taakse.

Veijon on 17/42 välityksillä pitäny vissiin mennä rajotinta vasten (nostettu vissiin jopa 11500 asti?)että tuo 200mph on menny rikki :bowdown:Lähettäjä SMR aiheesta Huhti 18 2019,14:04
Tuota noin, muistelen että laitettiin 17/38 että saatiin 200mph Vekelle.
Kiekkarajan nosto ei vakioväleillä riittäny.
17/42 tais olla sitte kadulla käytössä.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 22 2019,15:59
Nonnih, löytyhän se rapinan aiheuttaja... Eilisen lenkin jälkeen piti sellasta rapinaa että tänään aloin tutkimaan tarkemmin jotta mikä helevetti se siellä rapisee. Jakopään puolelta vaikutti rapina tulevan niin alotin helpommasta ja avasin startti kytkimen. Osa syy oli tuossa, vaikka kyseessä uusi alkuperäinen osa niin vapaan suuntaan ei pyöri tasaisesti vaan tuntuu selvät pykälät. Tein ristisiitolsen uudesta sisäkehästä ja vanhasta ulkokehästä. Tuolla kombinaatiolla pyörii tasaiseen.

Kasaamisen jälkeen pyörittelin konetta käsin ja yhtäkkiä veti koneen jumiin :shocked: Eipä sitten muuta kun venakoppa irti ja hämmästelemään. Tuollasta jälkeä löyty sitten pakonokan laakerista. Ilmeisesti kasatessa ei oo menny puolikuu uraansa. Onneks ei mennyt juntturaan koneen käydessä tai ettei rojua mennyt ketjun väliin :bowdown:


Vissiin viisaampi päästellä vielä öljypohja irti ja kalastella loput laakerin kappaleet.

Kukahan vaihtaa tai missä sais vaihatettua ton laakerin uuteen? Itellä ei oo tohon hommaan työkaluja.Lähettäjä 1340R86 aiheesta Huhti 22 2019,16:10

(Jape79 @ Huhti 22 2019,15:59)
QUOTE
Nonnih, löytyhän se rapinan aiheuttaja... Eilisen lenkin jälkeen piti sellasta rapinaa että tänään aloin tutkimaan tarkemmin jotta mikä helevetti se siellä rapisee. Jakopään puolelta vaikutti rapina tulevan niin alotin helpommasta ja avasin startti kytkimen. Osa syy oli tuossa, vaikka kyseessä uusi alkuperäinen osa niin vapaan suuntaan ei pyöri tasaisesti vaan tuntuu selvät pykälät. Tein ristisiitolsen uudesta sisäkehästä ja vanhasta ulkokehästä. Tuolla kombinaatiolla pyörii tasaiseen.

Kasaamisen jälkeen pyörittelin konetta käsin ja yhtäkkiä veti koneen jumiin :shocked: Eipä sitten muuta kun venakoppa irti ja hämmästelemään. Tuollasta jälkeä löyty sitten pakonokan laakerista. Ilmeisesti kasatessa ei oo menny puolikuu uraansa. Onneks ei mennyt juntturaan koneen käydessä tai ettei rojua mennyt ketjun väliin :bowdown:


Vissiin viisaampi päästellä vielä öljypohja irti ja kalastella loput laakerin kappaleet.

Kukahan vaihtaa tai missä sais vaihatettua ton laakerin uuteen? Itellä ei oo tohon hommaan työkaluja.

Kun tutkit startin kytkimen niin katsoitahn myös jakoketjun sinne väliinhän tuosta lähtevät palat helopsti menee(palset lienee syy startin kytkimen jumitelulle)
öljy pohja kannatta avata

laakerin vaihtoon löyty vehkeet jos tarvis

Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 22 2019,18:59

(1340R86 @ Apr. 22 2019,16:10)
QUOTE
[/quote]
Kun tutkit startin kytkimen niin katsoitahn myös jakoketjun sinne väliinhän tuosta lähtevät palat helopsti menee(palset lienee syy startin kytkimen jumitelulle)
öljy pohja kannatta avata

laakerin vaihtoon löyty vehkeet jos tarvis

Ei näkyny starttikytkimessä ylimääräristä. Parin sentin pätkä puuttuu laakerin ulkokoolista, onneks ei tosiaan menny ketjun väliin. Toivottavasti löytyy öljypohjasta.

Asutko missä kaukana? Jos laittasit vaikka yv.llä osotteen ja puhelinnumeron? Varmaan helpoin ois jos tilaisin laakerin suoraan sinun luo ja laittasin nokan kans sinne tulemaan. Aamulla joutuu ite lähtee työmatkalle, aamusta vois keretä postittelemaan tai sit perjantaina.

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Huhti 22 2019,22:13

(Jape79 @ Huhti 22 2019,18:59)
QUOTE

(1340R86 @ Apr. 22 2019,16:10)
QUOTE
[/quote]
Kun tutkit startin kytkimen niin katsoitahn myös jakoketjun sinne väliinhän tuosta lähtevät palat helopsti menee(palset lienee syy startin kytkimen jumitelulle)
öljy pohja kannatta avata

laakerin vaihtoon löyty vehkeet jos tarvis

Ei näkyny starttikytkimessä ylimääräristä. Parin sentin pätkä puuttuu laakerin ulkokoolista, onneks ei tosiaan menny ketjun väliin. Toivottavasti löytyy öljypohjasta.

Asutko missä kaukana? Jos laittasit vaikka yv.llä osotteen ja puhelinnumeron? Varmaan helpoin ois jos tilaisin laakerin suoraan sinun luo ja laittasin nokan kans sinne tulemaan. Aamulla joutuu ite lähtee työmatkalle, aamusta vois keretä postittelemaan tai sit perjantaina.

Otalamella, Yv laitettu,

mitenkäs tuon rattaan kunto?
kuvassa näytää että hamapissa olisi jotain jälkiä

Lähettäjä jarim aiheesta Huhti 23 2019,10:24
Onko nokkapyörän istukka hitsattu nokkaan kiinni? Pientä ylimäärästä jumppaa jos on.
Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 23 2019,10:36

(jarim @ Apr. 23 2019,10:24)
QUOTE
Onko nokkapyörän istukka hitsattu nokkaan kiinni? Pientä ylimäärästä jumppaa jos on.

Minusta tuota ei oltu hitsattu kiinni, näytti olevan pakosessa Yoshimuran pyörä kiinni ja vissiin ihan vaan rymppäämällä kiinni. Imussa taas apen pyörä, tuo oli hitsillä varmistettuna.

Imunokan toisesta päästä puuttu minusta samanlainen metallinen tulppa kun mikä pakonokassa oli. Oli tuota jollakin patentilla koitettu tukkia. Pitää vähän parannella tulppaa niin ei yläkerta kärsisi voitelun puutteesta.

Lähettäjä jarim aiheesta Huhti 23 2019,16:49
Joo ne tulpat kannattaa pistää paikoilleen niin että pysyy. Lähipiiristä kokemusta miten käy kun ne irtoaa. :(
Lähettäjä SMR aiheesta Huhti 25 2019,14:48
Yoshimuran pyörä ollut tehdasasennus ja luotto ollu niin kova ettei varmistusta nähty tarpeelliseksi.
Kun taas Apen pyörä ollut irti kait pari kertaa ja kanavatulpat myös, niin väljistyny ehkä, joten patenttitoimisto ollut asialla.
Tulpan toimivuus mennyt estetiikan edelle.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 25 2019,18:37

(SMR @ Apr. 25 2019,14:48)
QUOTE
Yoshimuran pyörä ollut tehdasasennus ja luotto ollu niin kova ettei varmistusta nähty tarpeelliseksi.
Kun taas Apen pyörä ollut irti kait pari kertaa ja kanavatulpat myös, niin väljistyny ehkä, joten patenttitoimisto ollut asialla.
Tulpan toimivuus mennyt estetiikan edelle.

Ai pakonen on ihan Yoshimuran kepistä hiottu :thumbup: Eipä tuolla estetiikalla itelle oo niin väliä, pääasia että vehkeet pelaa... Tuurilla huomenna vois tulla keppi jo uudella laakerilla varustettuna kotia, pääsee sunnuntaina jatkamaan remonttia ja kerkee ens viikon lopuksi vielä penkkiin :turbobusa:

Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 29 2019,20:39
Nonnih, kalusto on taas kasassa, kesti nipussa ainakin ensimmäisen 110km testilenkin eikä näyttäisi kuseksivan alleen vaikka kasasin öljypohjan ja stattikytkimen kopat vanhoilla tiivisteillä... Siellähän ne öljypohjassa lymysivät kadoksissa olleet  laakerin koolin kappaleet. Yksi ääni katosi mutta rapina lämpöisenä jatkuu edelleen. Kait ne on sitten ne kytkinkorin jouset. Jospa nyt keskittyisi vaan ajamiseen eikä rapinoiden vahtaamiseen, katellaan tuota sitten ensi talvena jos ei ennen sitä porsi.

Oli se vaan entiselle Castrolin miehelle vaikeeta ottaa se Motulin pönikkä hyllysta. 300V:t ois nyt sisässä ja saattaa ne vaihteet ja kytkin ehkä himpun jouheemmin pelatakin...

Torstaihin asti vielä ns. sisäänajoa ja perjantaina Samille penkkiin. Suunnitelmissa oli ajaa Busalla Espooseen ja takaisin. Perjantaille lupaa kuitenkin pakkasta ja vesi/räntä/lumisadetta niin taisi tuo trippi jäädä busalla haaveeksi. Pitänee kaverilta kinuta sama paku lainaan jolla kalusto pelastettiin syksyllä lappeenrannasta :p

Kiitoksia muutes 1340R86 laakerin vaihdosta :thumbup:

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Touko 02 2019,22:55

(Jape79 @ Huhti 29 2019,20:39)
QUOTE
Nonnih, kalusto on taas kasassa, kesti nipussa ainakin ensimmäisen 110km testilenkin eikä näyttäisi kuseksivan alleen vaikka kasasin öljypohjan ja stattikytkimen kopat vanhoilla tiivisteillä... Siellähän ne öljypohjassa lymysivät kadoksissa olleet  laakerin koolin kappaleet. Yksi ääni katosi mutta rapina lämpöisenä jatkuu edelleen. Kait ne on sitten ne kytkinkorin jouset. Jospa nyt keskittyisi vaan ajamiseen eikä rapinoiden vahtaamiseen, katellaan tuota sitten ensi talvena jos ei ennen sitä porsi.

Oli se vaan entiselle Castrolin miehelle vaikeeta ottaa se Motulin pönikkä hyllysta. 300V:t ois nyt sisässä ja saattaa ne vaihteet ja kytkin ehkä himpun jouheemmin pelatakin...

Torstaihin asti vielä ns. sisäänajoa ja perjantaina Samille penkkiin. Suunnitelmissa oli ajaa Busalla Espooseen ja takaisin. Perjantaille lupaa kuitenkin pakkasta ja vesi/räntä/lumisadetta niin taisi tuo trippi jäädä busalla haaveeksi. Pitänee kaverilta kinuta sama paku lainaan jolla kalusto pelastettiin syksyllä lappeenrannasta :p

Kiitoksia muutes 1340R86 laakerin vaihdosta :thumbup:

Hyvä että toimii :)

toivotavasti tulee hyvän mallinen käppyrrä rullalla

Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 03 2019,18:19
No nyt loppu se jossittelu, tavotteisiin pääsi kun pataan Akran putkistolle tuli huipuissa vaan 1hp/1Nm :thumbup: Samin epäilysten mukaan keskirekisreriin saatiin kuitenkin lisää jerkkua.

Ihan mutkattomasti ei mennyt penkityskään kun kytkin alko lipsumaan kesken kaiken, onneksi Samilta löyty hyllystä muutama heavy duty jousi niin saatiin homma kerrasta pakettiin.

Etuloksukin saatiin väriin eilen illalla, sikäli jos ei huomenna sataisi enää lunta niin tuonkin voisi ruuvailla paikalleen... Lappeenrantaan sitten loppukuusta kattomaan miten kalusto kulkee, jos vaan ei sada lunta :pLähettäjä juu-zo aiheesta Touko 03 2019,19:07
Paljonkos oli strategiset lukemat?

Edit. Kappas latautuihan sieltä näköjään kuvakin :D kannattaa pienentää varmaankin noita kuvia tai käyttää jotain thumbnailia. On meinaan julmetun iso kuva ja kestää tällä 4G netillä ainakin ladata tovin. Menee myös sivun luettavuus aika kelvottomaksi kun kuvat on jättikokoisia.Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 03 2019,19:26
Noniin, löysin viimein ohjelman jota osaan käyttää :thumbup: Eli takarenkaalta irtosi  201.4hp/9709rpm ja 170.9Nm/7068rpm.


Lähettäjä juu-zo aiheesta Touko 03 2019,23:14
Joutuuhan sitä melko paljon laittamaan rahaa 25hp/30Nm takia, mutta tuo 200 raja olisi kyllä makoisaa itsekin rikkoa. Täytyy harkita missä vaiheessa jaksaa itse tuohon ryhtyä.
Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 03 2019,23:37

(juu-zo @ May 03 2019,23:14)
QUOTE
Joutuuhan sitä melko paljon laittamaan rahaa 25hp/30Nm takia, mutta tuo 200 raja olisi kyllä makoisaa itsekin rikkoa. Täytyy harkita missä vaiheessa jaksaa itse tuohon ryhtyä.

Itellä kävi aika tuuri, jos noita omiasta sähligeistä johtuvia hommia ei lasketa niin putkiviristä tähän jäi maksamaan aika tarkkaan 1000¤  :bowdown:

Veikkaan että tuo kuutioilla tuleva vääntö on SE juttu, eli jos valttavana on kannen teko tai iso alakerta niin kannattaa valita iso alkerta ???

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Touko 03 2019,23:50

(Jape79 @ Touko 03 2019,23:37)
QUOTE

(juu-zo @ May 03 2019,23:14)
QUOTE
Joutuuhan sitä melko paljon laittamaan rahaa 25hp/30Nm takia, mutta tuo 200 raja olisi kyllä makoisaa itsekin rikkoa. Täytyy harkita missä vaiheessa jaksaa itse tuohon ryhtyä.

Itellä kävi aika tuuri, jos noita omiasta sähligeistä johtuvia hommia ei lasketa niin putkiviristä tähän jäi maksamaan aika tarkkaan 1000¤  :bowdown:

Veikkaan että tuo kuutioilla tuleva vääntö on SE juttu, eli jos valttavana on kannen teko tai iso alakerta niin kannattaa valita iso alkerta ???

Hyvinhän se pyöriteli
tuliko nuo muutamat
käppyrän tervät kohdat siitä kytkimestä?

vääntö on se juttu

Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 04 2019,12:11

(1340R86 @ May 03 2019,23:50)
QUOTE
Hyvinhän se pyöriteli
tuliko nuo muutamat
käppyrän tervät kohdat siitä kytkimestä?

vääntö on se juttu

Kytkin luisti jo heti alussa, herkes kuitenkin jousten vaihdolla. Ens talvena vois mitata pakan paksuuden, voi olla että kytkinkorille pitää kans tehä jotain. En tiedä mistä nuo hyppyrit johtuu, ei häirihe minua niin saivat jäädä.

Lähettäjä juu-zo aiheesta Touko 04 2019,17:29
Eihän se olisi remppa eikä mikään mihin ei touhutonnia menisi :D Kyllähän tuo tehon ja väännön lisäys varmasti tuntuu, onhan tuo prosentuaalisesti kuitenkin hyvä lisäys. Tuo 3000 rpm vääntöpiikki taitaa olla ominaista busalle kun omassakin sellainen on.


Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 04 2019,19:02

(juu-zo @ May 04 2019,17:29)
QUOTE
Eihän se olisi remppa eikä mikään mihin ei touhutonnia menisi :D Kyllähän tuo tehon ja väännön lisäys varmasti tuntuu, onhan tuo prosentuaalisesti kuitenkin hyvä lisäys. Tuo 3000 rpm vääntöpiikki taitaa olla ominaista busalle kun omassakin sellainen on.

Kyllä tuo tehon ja väännön lisä ainakin putkiviriin tuntuu edellen vaikka isolohkolla oon kerenny jo yli 3000km ajamaankin. Nyt säädön jäljiltä tuntuu vielä hitusen pirteemmälle kun ennen. :rocket

Tänään tuli ruuvvattua uus lokarikin paikalleen, ainakin omaa silmää lopputulos miellyttää :thumbup:


Lähettäjä toimeve aiheesta Touko 05 2019,15:16
...hienot on käppyrät ja ennen kaikkea ajossahan tuon huomaa, vaikkei mikhän kauhia mörkömoottori olekhan!

Ite ainaki tykkäsin, etenki tuosta väännöstä ja sen kohilleen sattumisesta, eli ihan normiajossa on käytössä hyvää ja paljon (tai no - kaikkihan on suhteellista...), mutta kun moottorirakentelun perusajatuksena on ollu kuitenkin kestävä ja ajettava "tourinkiBusa" lähtökohtana, niin siinä on tuo on aivan helevetin hyvä  :mosh:

Mutta ainahan nämä rakentelut ovat teho/käyttövarmuus/kestävyys -mietintöjä, ja ittelleni oli aikoinhan täysin selevää, että sillä omallani mennään tuo luotettavuus ja normikäyttöisyys edellä. Ja siitä nautin satarosenttisesti  :skootteri:

Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 05 2019,21:37

(toimeve @ May 05 2019,15:16)
QUOTE
...hienot on käppyrät ja ennen kaikkea ajossahan tuon huomaa, vaikkei mikhän kauhia mörkömoottori olekhan!

Ite ainaki tykkäsin, etenki tuosta väännöstä ja sen kohilleen sattumisesta, eli ihan normiajossa on käytössä hyvää ja paljon (tai no - kaikkihan on suhteellista...), mutta kun moottorirakentelun perusajatuksena on ollu kuitenkin kestävä ja ajettava "tourinkiBusa" lähtökohtana, niin siinä on tuo on aivan helevetin hyvä  :mosh:

Mutta ainahan nämä rakentelut ovat teho/käyttövarmuus/kestävyys -mietintöjä, ja ittelleni oli aikoinhan täysin selevää, että sillä omallani mennään tuo luotettavuus ja normikäyttöisyys edellä. Ja siitä nautin satarosenttisesti  :skootteri:

Hieno moottori se on, itellä kans ihan sama käyttötatkotus kun sinullakin eli tourinkia ilman että tarviis aina olla nyrkit öljyssä ja sillontällön kentällä tai ratapäivillä hupia :thumbup:

Mutta siitä ettei tarviis olla aina nyrkit öljyssä... Tanään alko tuo rapina kaivelemaan niin paljon että oli ihan pakko avata kytkin :p Ja syykin löyty, korin jouset on losoväljät.

< Juutuubissa >

Samalla mittasin kytkin pakan paksuuden, oli jämpti 50mm paksu. Paljonkohan lie raja että tarviis alkaa levyjä uusimaan? Yksittäiselle levylle näkyy paksuus löytyvän manuaalista. Sisin levy oli eri näkönen kun muut, Lisäksi sisäkehällä oli alimmaisena jokin ohkanen rengas. Kyseessä ilmeisesti tollanen cushion kitti mitä esim dragtace myy?

Nyt siis pitäs hommata uus kytkinkori. Löytyy orggista ja billettiä. Kumpihan kannattas ostaa? Billetti tietysti kalliimpi kun vakio...

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Touko 05 2019,23:49

(Jape79 @ Touko 05 2019,21:37)
QUOTE

(toimeve @ May 05 2019,15:16)
QUOTE
...hienot on käppyrät ja ennen kaikkea ajossahan tuon huomaa, vaikkei mikhän kauhia mörkömoottori olekhan!

Ite ainaki tykkäsin, etenki tuosta väännöstä ja sen kohilleen sattumisesta, eli ihan normiajossa on käytössä hyvää ja paljon (tai no - kaikkihan on suhteellista...), mutta kun moottorirakentelun perusajatuksena on ollu kuitenkin kestävä ja ajettava "tourinkiBusa" lähtökohtana, niin siinä on tuo on aivan helevetin hyvä  :mosh:

Mutta ainahan nämä rakentelut ovat teho/käyttövarmuus/kestävyys -mietintöjä, ja ittelleni oli aikoinhan täysin selevää, että sillä omallani mennään tuo luotettavuus ja normikäyttöisyys edellä. Ja siitä nautin satarosenttisesti  :skootteri:

Hieno moottori se on, itellä kans ihan sama käyttötatkotus kun sinullakin eli tourinkia ilman että tarviis aina olla nyrkit öljyssä ja sillontällön kentällä tai ratapäivillä hupia :thumbup:

Mutta siitä ettei tarviis olla aina nyrkit öljyssä... Tanään alko tuo rapina kaivelemaan niin paljon että oli ihan pakko avata kytkin :p Ja syykin löyty, korin jouset on losoväljät.

< Juutuubissa >

Samalla mittasin kytkin pakan paksuuden, oli jämpti 50mm paksu. Paljonkohan lie raja että tarviis alkaa levyjä uusimaan? Yksittäiselle levylle näkyy paksuus löytyvän manuaalista. Sisin levy oli eri näkönen kun muut, Lisäksi sisäkehällä oli alimmaisena jokin ohkanen rengas. Kyseessä ilmeisesti tollanen cushion kitti mitä esim dragtace myy?

Nyt siis pitäs hommata uus kytkinkori. Löytyy orggista ja billettiä. Kumpihan kannattas ostaa? Billetti tietysti kalliimpi kun vakio...Linkin
< https://www.npm.fi/fi....-kytkin >

Kuvassa osa no 14, 15 niin vaihada sinne koko leveä levy sen kapean tilalle(sopiva taisi olla samanlainen kuin uloin no 10)

billet kori

eli meteliä kytkimen suunnalla piti rapina jousetLähettäjä Jape79 aiheesta Touko 06 2019,08:59

(1340R86 @ May 05 2019,23:49)
QUOTE
Linkin
< https://www.npm.fi/fi....-kytkin >

Kuvassa osa no 14, 15 niin vaihada sinne koko leveä levy sen kapean tilalle(sopiva taisi olla samanlainen kuin uloin no 10)

billet kori

eli meteliä kytkimen suunnalla piti rapina jouset

Jos vaihtaa koko leveän levyn niin osat 14, 15 joutaa pois?

Pitääpä viritellä verkot vesille tuon korin suhteen jos jostain sattuis löytämään, uutena näköjään suht arvokkaita.

Lähettäjä jarim aiheesta Touko 06 2019,09:48
^-- Juuri noin, tosin kevyt olettama että tuo olisi jo tehtynä sulla?

Noista kytkinkorin jousista, tolleen ne taitaa elää about kaikissa OEM koreissa...

Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 06 2019,10:50

(jarim @ May 06 2019,09:48)
QUOTE
^-- Juuri noin, tosin kevyt olettama että tuo olisi jo tehtynä sulla?

Noista kytkinkorin jousista, tolleen ne taitaa elää about kaikissa OEM koreissa...

Kyllä siellä kapea levy oli vielä alimmaisena :oops:

Eli ainakaan originaalina tuota koria ei saa hiljaiseksi, onko nuo billetit sen jämäkempiä?

Lähettäjä jarim aiheesta Touko 06 2019,11:36
No sitten tommonen ulommainen levy sisimmäiseksi, nippuun ja kovaa ajoa, ei se siitä äänestä rikki mene. Pistä tulpat korviin jos häiritsee. :;):
Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 06 2019,12:14

(jarim @ May 06 2019,11:36)
QUOTE
No sitten tommonen ulommainen levy sisimmäiseksi, nippuun ja kovaa ajoa, ei se siitä äänestä rikki mene. Pistä tulpat korviin jos häiritsee. :;):

Joo, taidan vaan vaihtaa tuos sisemmän levyn ja pistän kuulokkeista musat kovemmalle jo ennen pyörän käynnistämistä. Ostaapa tuollakin rahalla monta tankillista bensaa jonka säästää jos viittii rapinaa vähän kuunnella  :1087

Tietysti ideoita/kokemuksia otetaan vastaan jos jollain ois ässä hihassa miten tuon vakion saa hiljaseks (jotain toplinkia jousen ja korin väliin?  :p  )

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Touko 06 2019,14:09

(Jape79 @ Touko 06 2019,12:14)
QUOTE

(jarim @ May 06 2019,11:36)
QUOTE
No sitten tommonen ulommainen levy sisimmäiseksi, nippuun ja kovaa ajoa, ei se siitä äänestä rikki mene. Pistä tulpat korviin jos häiritsee. :;):

Joo, taidan vaan vaihtaa tuos sisemmän levyn ja pistän kuulokkeista musat kovemmalle jo ennen pyörän käynnistämistä. Ostaapa tuollakin rahalla monta tankillista bensaa jonka säästää jos viittii rapinaa vähän kuunnella  :1087

Tietysti ideoita/kokemuksia otetaan vastaan jos jollain ois ässä hihassa miten tuon vakion saa hiljaseks (jotain toplinkia jousen ja korin väliin?  :p  )

Yhdestä josku tuli ne jousten sivussa olevat paikalln pitävät
levynreunat lyötyä vasarlla tikemalle alasimen päällä
hiljensi metliä

Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 06 2019,18:12

(1340R86 @ May 06 2019,14:09)
QUOTE
Tietysti ideoita/kokemuksia otetaan vastaan jos jollain ois ässä hihassa miten tuon vakion saa hiljaseks (jotain toplinkia jousen ja korin väliin?  :p  )[/quote]
Yhdestä josku tuli ne jousten sivussa olevat paikalln pitävät
levynreunat lyötyä vasarlla tikemalle alasimen päällä
hiljensi metliä

Kävi kyllä mielessä, katotaan mitä keksii kuhan uus levy tulee perille... Manuaalissa näkyy olevankin samanlaiset levyt pakan pinnassa ja pohjalla. Ilmeisesti jossakin välissä insinöörit suuressa viisaudessaan keksineet tollasen kapeemman pakan pohjalle? Lienee vakiossa jotenkin parempi ???

Tarviikos tuo uus levy uittaa öljyssä tms. ennen asennusta?

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Touko 06 2019,22:06

(Jape79 @ Touko 06 2019,18:12)
QUOTE

(1340R86 @ May 06 2019,14:09)
QUOTE
Tietysti ideoita/kokemuksia otetaan vastaan jos jollain ois ässä hihassa miten tuon vakion saa hiljaseks (jotain toplinkia jousen ja korin väliin?  :p  )

Yhdestä josku tuli ne jousten sivussa olevat paikalln pitävät
levynreunat lyötyä vasarlla tikemalle alasimen päällä
hiljensi metliä[/quote]
Kävi kyllä mielessä, katotaan mitä keksii kuhan uus levy tulee perille... Manuaalissa näkyy olevankin samanlaiset levyt pakan pinnassa ja pohjalla. Ilmeisesti jossakin välissä insinöörit suuressa viisaudessaan keksineet tollasen kapeemman pakan pohjalle? Lienee vakiossa jotenkin parempi ???

Tarviikos tuo uus levy uittaa öljyssä tms. ennen asennusta?

Juu uusi kannattaa kylvettää,
mikä lie ajatus tuossa ollut tuossa muutoksessa kapeamaksi  ja niillä lisä rinkuloilla pitopinnan kaventamisella

Lähettäjä SMR aiheesta Touko 06 2019,23:05
Tulikohan joskus pujotettua prikat jousen päihin niin sai väljiä poies, pitää avata hieman jousen pidäkkeitä että saa asennettua.
Lähettäjä SMR aiheesta Touko 06 2019,23:06

(juu-zo @ Touko 03 2019,23:14)
QUOTE
Joutuuhan sitä melko paljon laittamaan rahaa 25hp/30Nm takia, mutta tuo 200 raja olisi kyllä makoisaa itsekin rikkoa. Täytyy harkita missä vaiheessa jaksaa itse tuohon ryhtyä.

Mistä tuo +25hp lukema ?
Lähettäjä juu-zo aiheesta Touko 07 2019,06:34

(SMR @ Touko 06 2019,23:06)
QUOTE

(juu-zo @ Touko 03 2019,23:14)
QUOTE
Joutuuhan sitä melko paljon laittamaan rahaa 25hp/30Nm takia, mutta tuo 200 raja olisi kyllä makoisaa itsekin rikkoa. Täytyy harkita missä vaiheessa jaksaa itse tuohon ryhtyä.

Mistä tuo +25hp lukema ?

Tähän omaan menopeliin verraten. < http://i.imgur.com/9X4nV51h.jpg >
Lähettäjä SMR aiheesta Touko 07 2019,12:40
"you have taken a wrong turn"
Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 07 2019,12:54

(juu-zo @ May 07 2019,06:34)
QUOTE

(SMR @ Touko 06 2019,23:06)
QUOTE

(juu-zo @ Touko 03 2019,23:14)
QUOTE
Joutuuhan sitä melko paljon laittamaan rahaa 25hp/30Nm takia, mutta tuo 200 raja olisi kyllä makoisaa itsekin rikkoa. Täytyy harkita missä vaiheessa jaksaa itse tuohon ryhtyä.

Mistä tuo +25hp lukema ?

Tähän omaan menopeliin verraten. < http://i.imgur.com/9X4nV51h.jpg >

Sulla onkin lapussa konetehot, takarenkaalta vielä parikytä heposta vähemmän :oops:

Lähettäjä SMR aiheesta Touko 07 2019,12:59
Esille tuotu sellanen ajatus kytkinkorista ja sen jousista,
jos sinne vaihtais tiukempaa jousta, tai kiristää niitä reilusti niin se saattaa muuttaa korin keskityksen,
siellä lienee pieni välys voitelua varten, minkä varassa kori liikkuu jousia vastaan.
Mutta jos kori on muuten ok kunnossa niin pieni kiristys jousiin vois viedä rapinan pois.

Katoin kans tuosta yhen vanhan korin niin oli vähintään yhtä paljo väljää ku videossa, ääniä en muista oliko minkälaiset.

Lähettäjä SMR aiheesta Touko 07 2019,13:01

(Jape79 @ Touko 07 2019,12:54)
QUOTE

(juu-zo @ May 07 2019,06:34)
QUOTE

(SMR @ Touko 06 2019,23:06)
QUOTE

(juu-zo @ Touko 03 2019,23:14)
QUOTE
Joutuuhan sitä melko paljon laittamaan rahaa 25hp/30Nm takia, mutta tuo 200 raja olisi kyllä makoisaa itsekin rikkoa. Täytyy harkita missä vaiheessa jaksaa itse tuohon ryhtyä.

Mistä tuo +25hp lukema ?

Tähän omaan menopeliin verraten. < http://i.imgur.com/9X4nV51h.jpg >

Sulla onkin lapussa konetehot, takarenkaalta vielä parikytä heposta vähemmän :oops:

Mä en näe, paljo siellä ny oli , 176 ?
Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 07 2019,13:12

(SMR @ May 07 2019,12:59)
QUOTE
Esille tuotu sellanen ajatus kytkinkorista ja sen jousista,
jos sinne vaihtais tiukempaa jousta, tai kiristää niitä reilusti niin se saattaa muuttaa korin keskityksen,
siellä lienee pieni välys voitelua varten, minkä varassa kori liikkuu jousia vastaan.
Mutta jos kori on muuten ok kunnossa niin pieni kiristys jousiin vois viedä rapinan pois.

Katoin kans tuosta yhen vanhan korin niin oli vähintään yhtä paljo väljää ku videossa, ääniä en muista oliko minkälaiset.

Meinasin että jos sais ilman järjetöntä väkivaltaa tiukattua vähän niitä pelti lirpakkeita minkä välissä jouset sivuistaan on etteivät ihan vapaasti pääsis hölskämään. Vaimenee minkä vaimenee, rapiskoon sitten jos tuo ei jeesaa :p

Pitää vielä tarkastella korin kuntoa tarkemmin samalla kun vaihtaa sen alimman levyn täysleveeseen.

Lähettäjä juu-zo aiheesta Touko 07 2019,16:44

(SMR @ Touko 07 2019,13:01)
QUOTE

(Jape79 @ Touko 07 2019,12:54)
QUOTE

(juu-zo @ May 07 2019,06:34)
QUOTE

(SMR @ Touko 06 2019,23:06)
QUOTE

(juu-zo @ Touko 03 2019,23:14)
QUOTE
Joutuuhan sitä melko paljon laittamaan rahaa 25hp/30Nm takia, mutta tuo 200 raja olisi kyllä makoisaa itsekin rikkoa. Täytyy harkita missä vaiheessa jaksaa itse tuohon ryhtyä.

Mistä tuo +25hp lukema ?

Tähän omaan menopeliin verraten. < http://i.imgur.com/9X4nV51h.jpg >

Sulla onkin lapussa konetehot, takarenkaalta vielä parikytä heposta vähemmän :oops:

Mä en näe, paljo siellä ny oli , 176 ?

176,7
Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 07 2019,16:59

(juu-zo @ May 07 2019,16:44)
QUOTE
176,7

eli koneeseen abaut 45hp lisää niin oltas samoissa lukemissa, alkas tuo jo persdynossakin tuntumaan :rocket

Lähettäjä juu-zo aiheesta Touko 07 2019,17:01

(Jape79 @ Touko 07 2019,16:59)
QUOTE

(juu-zo @ May 07 2019,16:44)
QUOTE
176,7

eli koneeseen abaut 45hp lisää niin oltas samoissa lukemissa, alkas tuo jo persdynossakin tuntumaan :rocket

Kyllähän ne lisä kuutiosentit aina mukavia olisi. Tuntuu vaan ikävältä repiä ehjää konetta auki. Pitää ehkä itsekin katsella jos tulee jotain muuta mottia myyntiin jonnekin.
Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 19 2019,21:03
Korin jousia taputeltu hitusen tiukemmalle, kyllä se vähän hiljeni. Olkoon nut toistaiseksi noin. Alimman levyn ja rikat vaihoin täysmittaseen levyyn. Muut levyt oli ihan ok näköiset tuo kapeampi oli aika tumma, liekkö yksi syy miksi luisti penkissä...


Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 30 2019,14:52
Nonnih, Lappeenrannan jäljiltä taas kytkin avattu ja tarkastettu, eipä löytyny mitään ihmeellistä. Taitaa jäädä sitten ainoaksi vaihtoehdoksi tuolle kierrosten karkaamiselle jokin läikkä radan pinnassa. Vaparin ei pitäs kuitenkaan alkaa yhen äkin yli 300 vauhdissa sutimaan :shocked:   Linkkaanpa vielä tähänkin tuon pätkän vedosta: < Lappeenranta >

Ainiin, vaihdenäyttö vaihtui myös hetki sitten Gipro x-type 2g. Tuo toimii shifterin kanssa yksiin. Ottaa tietonsa nopeus anturista ja moottorin kierroksista, ei siten sotke vaihdeanturilta tulevaa tietoa kuten atre näyttö.

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Touko 30 2019,17:13

(Jape79 @ Touko 30 2019,14:52)
QUOTE
Nonnih, Lappeenrannan jäljiltä taas kytkin avattu ja tarkastettu, eipä löytyny mitään ihmeellistä. Taitaa jäädä sitten ainoaksi vaihtoehdoksi tuolle kierrosten karkaamiselle jokin läikkä radan pinnassa. Vaparin ei pitäs kuitenkaan alkaa yhen äkin yli 300 vauhdissa sutimaan :shocked:   Linkkaanpa vielä tähänkin tuon pätkän vedosta: < Lappeenranta >

Ainiin, vaihdenäyttö vaihtui myös hetki sitten Gipro x-type 2g. Tuo toimii shifterin kanssa yksiin. Ottaa tietonsa nopeus anturista ja moottorin kierroksista, ei siten sotke vaihdeanturilta tulevaa tietoa kuten atre näyttö.

eikös siitä atre näytöskin saanut sen vaihde tiedon sotkijan pois päältä,

mitenkäs kytkin pakka oliko paksuus myös kohdillaan,

jos vaiva uusii niin onko jo jäykemät jouset

Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 30 2019,18:10

(1340R86 @ May 30 2019,17:13)
QUOTE
[/quote]
eikös siitä atre näytöskin saanut sen vaihde tiedon sotkijan pois päältä,

mitenkäs kytkin pakka oliko paksuus myös kohdillaan,

jos vaiva uusii niin onko jo jäykemät jouset

Ei antanut ihan samoja arvoja vaihdeanturilta vaikka laittoi näytön by-pass modeen.

Ei ollut ykskään levy vielä paksuudelta alarajalla. Oli siinä jo aikasemmin joku jousisetti, penkissä vaihdettiin vielä 2 hd jousta. Jotenkin epäilen että jos kytkin ois luistanu niin Ois luistanu vielä sittenkin kun uudestaan älys kaasulle mennä ???Lähettäjä juu-zo aiheesta Touko 30 2019,20:48
Itsellä kyllä toimii tuo vaihdeanturin välissä oleva gipro shifterin kanssakin. En nyt muista oliko tuosta tuo atre otettu pois käytöstä vai ei. Jollain kai sen näkisi.
Lähettäjä SMR aiheesta Touko 30 2019,21:57
Kun jostain löytyis vielä Acumen vaihdenäyttö, isompi ku Gipro, huononäkösille
Lähettäjä Jape79 aiheesta Kesä 06 2019,21:29

(SMR @ May 30 2019,21:57)
QUOTE
Kun jostain löytyis vielä Acumen vaihdenäyttö, isompi ku Gipro, huononäkösille

Iibeissä näkyy olevan isoja universaali näyttöjä kaupan. Tuollasta acumee ei ihan heti hakutuloksiin sattunut.

Ohjausiskari tuli vaihdettua säädettävään kiinabillettiin. Originaali ei näy enää pitävän öljyjä sisällä. Talvella vaihoin 15w öljyt, 4500km jälkeen tuntuu jo löysä kohta kun vuotanut rasvaa pihalle.

Joutuu vielä sorvuuttamaan 10mm->8mm soviteholkin toiseen päähän, nyt väliaikaisesti vetelin paikalleen ilman holkkia.

Saa nähä miten pitkä ikänen kapistus tuo on.


Lähettäjä Jape79 aiheesta Kesä 30 2019,22:09
Kyllästyin kuuntelemaan tuota moottoria vaivannutta ylimääräistä rapinaa, nyt tuli hiljanen :bowdown:  Voi olla plasebo efektiäkin mutta tuntus muutenkin nyt pelaavan kytkin ja vaihteet paremmin...Hetki sitten postisetä kiikutti myös Qstarzin BL-1000gt gps mokkulan niin pystyy loggailemaan kentällä ja radalla ajamiseen liittyvää dataa.

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Kesä 30 2019,22:23
Eli suzukin iki aikeset rapin jouset varmistui syyksi,
vielä kun tuo kori olisi ollut mallia umpi levyjen pykälien kohdallat niin kestokain olisi tullut lisää

Lähettäjä Jape79 aiheesta Heinä 01 2019,07:01

(1340R86 @ Jun. 30 2019,22:23)
QUOTE
Eli suzukin iki aikeset rapin jouset varmistui syyksi,
vielä kun tuo kori olisi ollut mallia umpi levyjen pykälien kohdallat niin kestokain olisi tullut lisää

Kattelin myös noita umpinaisia, moneen paikkaan ois joutunu lähettämään oman korin että laittavat  tuon hammasrattaan paikalleen. Postikuluihin ois menny liikaa rahaa eikä kesken ajokauden kehtaa seisottaa kalustoa turhan takia. Toinen miks valitsin tuon korin oli että jouset tuli kahden teräslevyn väliin. Muissa, tai ainakin niissä mitä kattelin niin korin puoli ois jääny alumiinia vasten. Ois sitten alkanut taas rallattaa nopeemmin kun jouset syö alumiiniin kolot.
Lähettäjä Jape79 aiheesta Heinä 10 2019,21:14
Sattukin sopivasti kilometrit 78tkm kohalle ennen Alastaron reissua. Perus huoltojen lisäksi herkistelin etulevyistä niitit bräkleenin kanssa, herkes tällä jumpalla jarruissa täristämästä.

Vanha Pilot road 2 tuli takana myös elinkaarensa päähän lähes 15tkm ajettuna, alko vasta kulumisilmasimet näkyä keskeltä. Ois varmaan vielä päässyt tovin mutta oli jo aika pirun liukas kosteella kelillä. Vanteelle väännettiin vakio kokoinen Michelin Power RS+, saa nähdä miten tuo kestää. Pitoja tuntuisi ainakin olevan. Pyörän käytös mutkissa palasi taas loogiseksi kun alla pyörii pyöreä rengas :skootteri:


Ainiin, alkuviikosta löyty hetken aikaa vaivannut jähdytysnesteen vajuminenkin, syyläri alkoi vuotamaan losona. Onneks oli hyllyssä vielä Veijon vanha syyläri. Tuokin alkaa olla jostain kohdin aika näköinen, lienee talveksi etittävä uusi...Lähettäjä Jape79 aiheesta Elo 02 2019,06:03
Nyt on Busassa sitten JARRUT :thumbup: Ensimmäisen lenkin perusteella kahvan liike lyheni murto osaan ja pysähtyy tästäkin huolimatta pienemmällä puristelulla. Radallahan tuon sitten vasta todellisuudessa näkee miten jarrut pelaa...

Satuloina toimii nyt siis 999 Ducatista löytyvät Brembon p4 34 satulat(ei siis yleisempi p34 32/34) ja paloiksi valikoitui EBC HH:t.

Liitettävien kuvien leveyttä on näköjään rajattu 200 pikseliin. Olis nii pieni ettei tosta saa oikein selvää niin siksi linkki alla.

< Klik >Lähettäjä Jape79 aiheesta Marras 15 2019,05:34
Kirjotellanpas tänne muutama rivi pitkän hiljaiselon jälkeen.

Ensimmäisenä Kivat Photobucketille kun sumensivat kuvat, pitäisi näköjään alkaa maksamaan ennen ilmaisesta palvelusta jos haluaisi kuvat näkyviin normaalisti :twisted:

Noh, suunnitelman mukaan avasin koneen oman mielenrauhan saavuttamiseksi, saihan pyörä jonkin verran runtua kesän aikana. Kolmet ratapäivät yksi mailin veto, 19 vetoa vartilla ja rapiat 12tkm tienpäällä.

Homma osoittautuikin ihan ajankohtaiseksi, tähän mennessä esille tulleita löydöksiä:

- Roottorin pinta purkautunut < Roottori >
- Ohjurin kumit vuotaneet oikein huolella kahdesta imuventtiilistä
- Yksi retaineri halki < Retaineri >
- Kannen tiiviste halki < Tiiviste >
- Sylinteriputki halki (samasta kohtaa kun tiiviste) :wtf: < Sylinteri halki >
- Pakoventtiilit vissiin vuotaneet, ainakin venttiilien tiivistepinnat on ihan mustat.

Nyt sitten mietinnän alla hommatakko jostakin 85 porauksella uusi sylinterityhmä vai 84 porauksella koko setti, ei halkeaisi ainakaan niin helposti uudelleen. Tiedä nyt sitten teettäisikö kannen siinä samassa rytäkässä....

Kuvia/linkkejä latailen kunhan keksin vaihtoehdon Photobucketille. :kusi:Lähettäjä 1340R86 aiheesta Marras 15 2019,10:09

(Jape79 @ Marras 15 2019,05:34)
QUOTE
Kirjotellanpas tänne muutama rivi pitkän hiljaiselon jälkeen.

Ensimmäisenä Kivat Photobucketille kun sumensivat kuvat, pitäisi näköjään alkaa maksamaan ennen ilmaisesta palvelusta jos haluaisi kuvat näkyviin normaalisti :twisted:

Noh, suunnitelman mukaan avasin koneen oman mielenrauhan saavuttamiseksi, saihan pyörä jonkin verran runtua kesän aikana. Kolmet ratapäivät yksi mailin veto, 19 vetoa vartilla ja rapiat 12tkm tienpäällä.

Homma osoittautuikin ihan ajankohtaiseksi, tähän mennessä esille tulleita löydöksiä:

- Roottorin pinta purkautunut
- Ohjurin kumit vuotaneet oikein huolella kahdesta imuventtiilistä
- Yksi retaineri halki
- Kannen tiiviste halki
- Sylinteriputki halki (samasta kohtaa kun tiiviste) :wtf:
- Pakoventtiilit vissiin vuotaneet, ainakin venttiilien tiivistepinnat on ihan mustat.

Nyt sitten mietinnän alla hommatakko jostakin 85 porauksella uusi sylinterityhmä vai 84 porauksella koko setti, ei halkeaisi ainakaan niin helposti uudelleen. Tiedä nyt sitten teettäisikö kannen siinä samassa rytäkässä....

Kuvia/linkkejä latailen kunhan keksin vaihtoehdon Photobucketille. :kusi:

Mitenkäs toimis aijaa kuva palvelu

oliko vakio ryhmästä porattu tuo 85 ?
alkuperäinen vai koneisteltu roottori ?

Lähettäjä SMR aiheesta Marras 15 2019,15:47
Ohhon, olipas siellä löytöjä.

Miten retaineri on haljennut ?
Olen kuullut noista mutta en ole nähnyt.

Tuleeko mieleen että olis lämmennyt jossain vaiheessa ?
85mm sylinteri pelittää mut ei siedä kovin hyvin isoja lämpövaihteluita. On siinä kilsoja aikas paljon takana. Kumpikohan mennyt ensin, tiiviste vai putki.

Lähettäjä SMR aiheesta Marras 15 2019,16:11
Hyvää syntymäpäivää !!   :offtopic:
Lähettäjä Jape79 aiheesta Marras 16 2019,12:41
Nonnih, linkit kuviin lisätty edelliseen viestiin. Kiitokset onnitteluista SMR :thumbup:

Muistan kerran kun tuo pääs kesällä liikennevaloissa seisoessa lämpeemään. Liekö sitten siinä pettänyt. En kyllä osaa sanoa kumpi ois menny ensin, tiiviste vai sylinteri. Ei tuo kuitenkaan muuten oireilu kun ehkä pikkasta reilumpaa öljyn kulutuksena.

EBayssa ois kohtuu hinnalla 84 porauksella lohko ja männät kaupan mutta setti on gen 2 männillä, tappi taitaa olla ohkasempi kun nykyinen 20mm.

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Marras 16 2019,13:13

(Jape79 @ Marras 16 2019,12:41)
QUOTE
Nonnih, linkit kuviin lisätty edelliseen viestiin. Kiitokset onnitteluista SMR :thumbup:

Muistan kerran kun tuo pääs kesällä liikennevaloissa seisoessa lämpeemään. Liekö sitten siinä pettänyt. En kyllä osaa sanoa kumpi ois menny ensin, tiiviste vai sylinteri. Ei tuo kuitenkaan muuten oireilu kun ehkä pikkasta reilumpaa öljyn kulutuksena.

EBayssa ois kohtuu hinnalla 84 porauksella lohko ja männät kaupan mutta setti on gen 2 männillä, tappi taitaa olla ohkasempi kun nykyinen 20mm.

GEN tappi 18mm

rootoria katselessa tulee mieleen että kannattaa tarkistella myös alakerta

herkillä on jos ei liiken valoissa seistä kestä vai keitikö
se silloin ?

jos on vielä tarkoitus kasata vakio retaineirella ja nille tarvetta niin niitä on pari sarjaa

Lähettäjä SMR aiheesta Marras 16 2019,15:28
Onko retainerin halkeama tuo koukero yläreunassa ?
Ne tais olla hieman madallettuja, että jos vaihtaa samanlaiseen niin ottaa siitä alapinnasta hieman pois.

Aika erikoiset nuo halkeamat, varsinkin kannentiiviste. Tiedä vaikka sylinteri toimiskin vielä kun ei kovasti ole väriä tullut.

Jos ebayn 84mm lohko on myös gen2 niin se selittää hinnan, ne tuppaa halkeemaan myös. Männät voi olla ihan jees.

Roottori ei ollut aikaisemminkaan priima, se oli jo aikanaan erikoisen näköisesti kulunut, mutta muistaakseni ei puhki niinkuin nyt. Ja miten se oikeen kuluu, ihan kun kun olis hangannut johonkin, vaikkei siellä mihinkään pitäis osua.

Lähettäjä SMR aiheesta Marras 16 2019,15:29
Niin ja se tappi tosiaan väärä.
Lähettäjä jarim aiheesta Marras 18 2019,09:44
Eihän tuo roottori ole voinu jäädä jotenki vinoon asentaessa ja sitä myöten pääsisi hankaamaan magneettoon? Näkyykö magneeton ulkopinnassa jälkiä? Ja toinen mikä tulee mieleen; oliko alkuperäinen magneeton koppa vai aftermarket osa? Meinaan jos ei magneeton keskitys ole menny ihan 5/5?


Lähettäjä Jape79 aiheesta Marras 18 2019,11:35

(SMR @ Nov. 16 2019,15:28)
QUOTE
Onko retainerin halkeama tuo koukero yläreunassa ?
Ne tais olla hieman madallettuja, että jos vaihtaa samanlaiseen niin ottaa siitä alapinnasta hieman pois.

Aika erikoiset nuo halkeamat, varsinkin kannentiiviste. Tiedä vaikka sylinteri toimiskin vielä kun ei kovasti ole väriä tullut.

Jos ebayn 84mm lohko on myös gen2 niin se selittää hinnan, ne tuppaa halkeemaan myös. Männät voi olla ihan jees.

Roottori ei ollut aikaisemminkaan priima, se oli jo aikanaan erikoisen näköisesti kulunut, mutta muistaakseni ei puhki niinkuin nyt. Ja miten se oikeen kuluu, ihan kun kun olis hangannut johonkin, vaikkei siellä mihinkään pitäis osua.

Retainerin halkeema just tuo koukero yläreunassa. Pitää tarkastaa korkeus uutta asentaessa. Ei tuota lohkoa kehtaa paikalleen laittaa, on läpi halki tuo kannas. Ebay setti ois ollu gen1 lohkolla mutta gen2 männillä. Oli näköjään mennyt jo kaupaksi.


(jarim @ Nov. 18 2019,09:44)
QUOTE
Eihän tuo roottori ole voinu jäädä jotenki vinoon asentaessa ja sitä myöten pääsisi hankaamaan magneettoon? Näkyykö magneeton ulkopinnassa jälkiä? Ja toinen mikä tulee mieleen; oliko alkuperäinen magneeton koppa vai aftermarket osa? Meinaan jos ei magneeton keskitys ole menny ihan 5/5?


Voikohan tuota roottoria vinoon saada asentaessa? Koppa on originaali, pikaisella vilkaisulla staattori näytti ihan hyvälle. Pitää tarkastella tuotakin tarkemmin kunhan on kasaan menossa. Mites tuon keskitystä muuten voi tarkastaa?

MInkälaisilla työkaluilla ootte muuten männän renkaita puristaneet kasaan mäntiä/sylinteriä laittaessa? Äkkiseltään vaikuttaa haastavalle hommalle kun pitää kaksi mäntää saada sylinteriin yhtäaikaa.

Lähettäjä jarim aiheesta Marras 18 2019,12:01
Eikait sille keskitykselle oikein mitään itse voi, siihen kohtaan asettuu mihin ruuvin reiät sattuu. Mutta en uskoisi alkuperäisen kanssa olevan ongelmia.

Itse en ole mitään työkaluja käyttäny, varovasti laskenu ryhmää alaspäin ja painellu meisselin tms avustuksella männänrenkaita läjään että saa solahtamaan reikiinsä. Ensin sisimmäiset ja sitten ulommaiset männät. Joskus menee kuin Strömsössä, toisinaan meinaa käpy palaa nyhrätessä.

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Marras 18 2019,14:59

(Jape79 @ Marras 18 2019,11:35)
QUOTE

(SMR @ Nov. 16 2019,15:28)
QUOTE
Onko retainerin halkeama tuo koukero yläreunassa ?
Ne tais olla hieman madallettuja, että jos vaihtaa samanlaiseen niin ottaa siitä alapinnasta hieman pois.

Aika erikoiset nuo halkeamat, varsinkin kannentiiviste. Tiedä vaikka sylinteri toimiskin vielä kun ei kovasti ole väriä tullut.

Jos ebayn 84mm lohko on myös gen2 niin se selittää hinnan, ne tuppaa halkeemaan myös. Männät voi olla ihan jees.

Roottori ei ollut aikaisemminkaan priima, se oli jo aikanaan erikoisen näköisesti kulunut, mutta muistaakseni ei puhki niinkuin nyt. Ja miten se oikeen kuluu, ihan kun kun olis hangannut johonkin, vaikkei siellä mihinkään pitäis osua.

Retainerin halkeema just tuo koukero yläreunassa. Pitää tarkastaa korkeus uutta asentaessa. Ei tuota lohkoa kehtaa paikalleen laittaa, on läpi halki tuo kannas. Ebay setti ois ollu gen1 lohkolla mutta gen2 männillä. Oli näköjään mennyt jo kaupaksi.


(jarim @ Nov. 18 2019,09:44)
QUOTE
Eihän tuo roottori ole voinu jäädä jotenki vinoon asentaessa ja sitä myöten pääsisi hankaamaan magneettoon? Näkyykö magneeton ulkopinnassa jälkiä? Ja toinen mikä tulee mieleen; oliko alkuperäinen magneeton koppa vai aftermarket osa? Meinaan jos ei magneeton keskitys ole menny ihan 5/5?


Voikohan tuota roottoria vinoon saada asentaessa? Koppa on originaali, pikaisella vilkaisulla staattori näytti ihan hyvälle. Pitää tarkastella tuotakin tarkemmin kunhan on kasaan menossa. Mites tuon keskitystä muuten voi tarkastaa?

MInkälaisilla työkaluilla ootte muuten männän renkaita puristaneet kasaan mäntiä/sylinteriä laittaessa? Äkkiseltään vaikuttaa haastavalle hommalle kun pitää kaksi mäntää saada sylinteriin yhtäaikaa.

Koppa, rootori ja staatori org osia niin Tarkista  että akselinpää/akseli ei ole kiero,
roottori on pyöreä(jos joskus on tullut jotain osumaa)
asentaessa myös se että kiila menee uriinsa,

yksi vois olla myös jos on jotain joskus päässyt väliin


männät laitellut tapeinnen ensin ryhmään pöydällä ulomat tapin sokat pois siinä kohdin, sitten konen niin että 2,3 kanget on ylhällä, tapit kangista läpi, sokat paikkansa(kannatta laittaa
jotain rättiä tms alle muuten sokka kuitenkin putoa kampi kammioon...)
sitten hiukan kääntää niin että saa tehtyä saman 1,4 sylintereille

itse tuo 4 sokan laittamine on ollut helpompi kuin renkaiten mäntien pujotelu kun männät on jo kangissa kiinni

tekipä miten vaan niin sokat kunolla paikallen ja oikeaan asentoon

E: ryhmät koneet lohkot moottorit on mennyt siitä asti lähes saman tien kun uusien teko loppui sitä mukkan kun tulevat myyntiinLähettäjä jarim aiheesta Marras 19 2019,10:10
Tuo 1340R86 tapa on myös hyvä mutta tosiaan kannattaa suojata hyvin se alapuoli kun lukkorengasta laittaa, satavarmasti putoaa kampikammioon jos vaan pieniki mahdollisuus on.
Lähettäjä SMR aiheesta Marras 19 2019,21:24
Olen tehnyt samanlailla ku Jari,
85mm on ollu usein hankalin, ja oliko Wisecot mitkä pistää eniten vastaan, niin ei paha vaikka kokeilee muitakin menetelmiä.
Ja nyt näitä uusimpia mäntiä , esim CP, missä todella ohuet männänrenkaat, saa rikki jo pienemmälläkin voimalla.

Tapin sokkarenkaan pudottamisen riskin takia asennan öljypohjan vasta kun yläkerta läjässä.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Marras 20 2019,19:35
Snitzracing myy Jenkkilässä näköjään Wössnerin lohkoja 950 dollarin hintaan, yllätys yllätys etteivät lähetä yksityishenkilölle Suomeen. Sama lohko Dragracella 1559 euroo :shocked: Hayabusazone taas kauppaa lohko/mäntäsettiä vaihtolohkon kanssa 897 ja ilman vaihdokkia 1398 dollarin hintaan. Tuota ei tosin ole saatavilla kun 84mm porauksella, plus tietysti tullit ja rahdit päälle. Pitänee nyt kuitenkin kysellä lähettävätkö yleensä ees Suomeen ja jos lähettää niin paljon maksaa. Ja tietysti laittaa osto ilmotukset kaikille mahollisille foorumeille, eli jos joku sattuu tietämään isolohkosettejä olevan jollakin jouten niin vois vinkata mulle.

Taidan sitten aikanaan koittaa kasata koneen tuolla 1340R86 tavalla, saa mukit lohkoon perinteisellä männänrengas puristimella. Pienempi riski rikkoa renkaat. Pitää olla vaan tarkkana sokkien kanssa, eihän tuo ole sen kummempi tilanne kun jos vaihtaa tulppia perämoottoriin vesillä :p

Mittausten perusteella ohjurit on vielä ok kunnossa, pakopuolella klappia 0.2-0.3mm, imut tiukemmat 0.1-0.15mm. Manuaali taitaa antaa tähän raja-arvon 0.35mm.< Mittarointia >
Pakosissa varren paksuus ihan alarajalla, tilanne paranee venttiilit uusimalla.

Paljonko muuten vakio retaineri on paksu? Minusta noissa ei ole  koneistuksen jälkeä näkyvissä, mittasin abaut 9.7mm paksuiksi kaikki.  < Kliks >
Ettei sitten ohjuri ole lyhempi? Paljonkos tuon std mitta jousien puolella on?

Kunhan seuraavan kerran kerkee pajalle niin pitää syventyä siihen kampuran/roottorin suoruuteen.

Lähettäjä SMR aiheesta Marras 20 2019,21:44
Pari asiaa aiheesta,
muistelen että pako-ohjurit on jo kertaalleen rempattu tuohon.

Oliskohan se vakioretainerin mitta, sorvatun tunnistaa alumiinin värisestä alapuolesta kun vakio on semmonen tumma, ruskee tai vihree , riippuu mikä värisokeus on päällä.
Saattaa jopa olla silleen että imuretskut on sorvattu mut ei pakoja kun sillä puolen vähemmän nostoa.

Epäilen vahvasti ettei kampura ole kiero, laturin käämiin osuminen olisi viimeinen oire mitä siitä seuraa, sitä ennen laakerit olis jo ihan selvät.

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Marras 20 2019,21:48

(Jape79 @ Marras 20 2019,19:35)
QUOTE
Snitzracing myy Jenkkilässä näköjään Wössnerin lohkoja 950 dollarin hintaan, yllätys yllätys etteivät lähetä yksityishenkilölle Suomeen. Sama lohko Dragracella 1559 euroo :shocked: Hayabusazone taas kauppaa lohko/mäntäsettiä vaihtolohkon kanssa 897 ja ilman vaihdokkia 1398 dollarin hintaan. Tuota ei tosin ole saatavilla kun 84mm porauksella, plus tietysti tullit ja rahdit päälle. Pitänee nyt kuitenkin kysellä lähettävätkö yleensä ees Suomeen ja jos lähettää niin paljon maksaa. Ja tietysti laittaa osto ilmotukset kaikille mahollisille foorumeille, eli jos joku sattuu tietämään isolohkosettejä olevan jollakin jouten niin vois vinkata mulle.

Taidan sitten aikanaan koittaa kasata koneen tuolla 1340R86 tavalla, saa mukit lohkoon perinteisellä männänrengas puristimella. Pienempi riski rikkoa renkaat. Pitää olla vaan tarkkana sokkien kanssa, eihän tuo ole sen kummempi tilanne kun jos vaihtaa tulppia perämoottoriin vesillä :p

Mittausten perusteella ohjurit on vielä ok kunnossa, pakopuolella klappia 0.2-0.3mm, imut tiukemmat 0.1-0.15mm. Manuaali taitaa antaa tähän raja-arvon 0.35mm.< Mittarointia >
Pakosissa varren paksuus ihan alarajalla, tilanne paranee venttiilit uusimalla.

Paljonko muuten vakio retaineri on paksu? Minusta noissa ei ole  koneistuksen jälkeä näkyvissä, mittasin abaut 9.7mm paksuiksi kaikki.  < Kliks >
Ettei sitten ohjuri ole lyhempi? Paljonkos tuon std mitta jousien puolella on?

Kunhan seuraavan kerran kerkee pajalle niin pitää syventyä siihen kampuran/roottorin suoruuteen.

Jo jonkun aikaa ollut että Snitzracing lähetää vällilä väliilä ei
tänä vuonakin muutam paketti tullut ja muutam vastaus että yhtytä maahan tuojaan

Kohtahan on vielä musta perjantai alenukset

Joskus erilaisi vaihto ehtoja selvitelin saman tapaisen
asian missä ei lähetty suomeen niin Jotain tuolaista
< https://www.usgobuy.com/en/how-it-works.html >

< https://www.myus.com/welcome....enefits >
kunhan on oikea osoite eikä post box
vielä jos palvelu/osoite sattuu olemaan coloradosa
niin säästä paikilisissa verossa joku osavaltio kohtain juttu
jäi vielä kokeilemaat kun tuli muutakin asiaa niile kulmille niin sai itse hoideltu rahdin

ei tarvitse edes männän rengas purstinta ryhmä ylösalaisin pöydälle ja laittaa männät alakautta sisään reuna on sopivasti viistetty paljoin öljyä, ruuvarilla, jätskitikkulla, sormilla hiukan auttaa,

lukkorenkaitten kohdalla tuloskin on sama kuin mootoriveneen tulpassa... molempia monesti keräillyt jostain pohjalta SMR:än konsti öljy pohjan jättäminen viimäiseksi on hyvä konsti, pitkä ohutvartine mangnetti hyvä kalastella sitä sokaa ryhmän välistä, öljypohjan paikallta

Lähettäjä Jape79 aiheesta Marras 21 2019,17:49
Noniin, akseli on ainakin suora ja roottori pyöreä, kellolla mitattuna heittää n.0.01mm. Roottori on tönärillä mitaten kulunut n.0.5mm verraten siisti pintaiseen vanhan mallin roottoriin.

Staattorista on eristeet karisseet jostain kohtaa noin puolikkasta kierroksesta lakka on hävinnyt pinnasta joka on roottoria päin.

< Staattori 1 >
< Staattori 2 >
< Staattori 3 >

En jaksa uskoa että laakerit on sököt, ei ole kuitenkaan kun reilu 30tkm kun edellisen kerran ollut auki. Kylmänä käynnistäessä, jos ja kun ei meinaa käynnistyä niin menee tosi pitkään ennen kun öljynpaineen valo syttyy uudestaan. Mikähän lie, jospa laittas uusiin nuokin. Alkaa pikkuhiljaa tulla hintaa kausihuollolle :twisted:

Mäntiä hämmästelin kanssa. Ei ole riittävän isoa mikrometriä että saisi tarkan mitan helmasta. Tönärillä mitaten halkaisija ehkä 84.80-84.85mm. Mäntä myös heiluu ihan hulluna sylinterissä ilman renkaita, putken ja männän väliin saa menemään 0.45mm rakotulkin. Ei taida mennä pelkällä sylinterin vaihdolla.

< Hyvin hölskää >

Talven lomamatkat on siis peruttu ja tarjouskyselyjä jenkkilään menemään...

Edit: Väristä päätellen kaikki retainerit on vakiot :shocked:Lähettäjä 1340R86 aiheesta Marras 21 2019,21:33
Jousilautanen ihan ulko reunasta ~2.30mm
(hankala vertailu mitattava kaarevan pääli puolen takia että olis just sama kohta)

E: jospa se on sitten se lakka mikä mennyt sinne roottorin ja staatorin väliin jauhantunt öljyn joukkon

melko paljon kaikkea isompaa ja penepää"hulto" tarvettaLähettäjä Jape79 aiheesta Marras 21 2019,22:18

(1340R86 @ Nov. 21 2019,21:33)
QUOTE
Jousilautanen ihan ulko reunasta ~2.30mm
(hankala vertailu mitattava kaarevan pääli puolen takia että olis just sama kohta)

E: jospa se on sitten se lakka mikä mennyt sinne roottorin ja staatorin väliin jauhantunt öljyn joukkon

melko paljon kaikkea isompaa ja penepää"hulto" tarvetta

Voi olla joo että tuo lakka on jauhanu välissä. Noh, ebaystä lähti tilaus vetämään uudesta roottorista ja staattorista.

Millähän mitoilla vakiot venttiilinjouset on, langan paksuus, jousen pituus vapaana, kierteiden määrä? Aloin epäillä että onko nuokin vakiot kerran retaineritkin on. Vakiot jouset alkaa pohjaamaan ja retainerit ottamaan ohjureihin kiinni noilla nostoilla mitä nokissa on.

Harmillisen paljon löytyy tosiaan kaikkea pientä ja isoa, onpahan tuolla kyllä ajettukin. Kunhan kaikki on kursittu kasaan niin sitten saa taas tahkota huoletta kilometrejä murehtimatta hajoamisesta.

Lähettäjä SMR aiheesta Marras 21 2019,22:18
Mäntä lotaa jonkun verran laesta kun kylmänä paikallaan, ehkä juuri tuon verran.

Kaikkea voi lähteä vaihtamaan jos haluaa että osat on aina uusia, mutta ehkä se sylinteri on nyt se homman nimi, ja retsku.

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Marras 22 2019,11:34

(Jape79 @ Marras 21 2019,22:18)
QUOTE

(1340R86 @ Nov. 21 2019,21:33)
QUOTE
Jousilautanen ihan ulko reunasta ~2.30mm
(hankala vertailu mitattava kaarevan pääli puolen takia että olis just sama kohta)

E: jospa se on sitten se lakka mikä mennyt sinne roottorin ja staatorin väliin jauhantunt öljyn joukkon

melko paljon kaikkea isompaa ja penepää"hulto" tarvetta

Voi olla joo että tuo lakka on jauhanu välissä. Noh, ebaystä lähti tilaus vetämään uudesta roottorista ja staattorista.

Millähän mitoilla vakiot venttiilinjouset on, langan paksuus, jousen pituus vapaana, kierteiden määrä? Aloin epäillä että onko nuokin vakiot kerran retaineritkin on. Vakiot jouset alkaa pohjaamaan ja retainerit ottamaan ohjureihin kiinni noilla nostoilla mitä nokissa on.

Harmillisen paljon löytyy tosiaan kaikkea pientä ja isoa, onpahan tuolla kyllä ajettukin. Kunhan kaikki on kursittu kasaan niin sitten saa taas tahkota huoletta kilometrejä murehtimatta hajoamisesta.

Uloiman jousen yläpäässä punaista maalia harvempi väli jousissa Vapaan Pituus ~47mm lanka paksuus ~3.2mm
välit ensimäiset 4 ~4mm ja seuravat 3 väliä ~1.6mm

edellä olevat mitat reilun 100tkm ajetusta puretuista
vakio osista metrimittalla

Vakio jouset service limit
manuallin mukaan
ulompi 45.2mm
sisempi 35.1mm,

sisempi 3.1-3.5kg painolla 33.1mm
ulompi 15.5-17.9kg painolla 36.6mm

vaalla painammla/jousi vaalla tms


Mutta tosiaan kuten SMR sanoi se ryhmä sekä retainerit


E: paljonkos nostoa on ?
vakio osilahan retainerin lulkkojen ohjurin päähä kiiniottaminen on lähellä jossain 9.5mm
ja siihen lisänä vielä jousien pohjaaminenLähettäjä Jape79 aiheesta Marras 22 2019,12:10

(1340R86 @ Nov. 22 2019,11:34)
QUOTE

Uloiman jousen yläpäässä punaista maalia harvempi väli jousissa Vapaan Pituus ~47mm lanka paksuus ~3.2mm
välit ensimäiset 4 ~4mm ja seuravat 3 väliä ~1.6mm

edellä olevat mitat reilun 100tkm ajetusta puretuista
vakio osista metrimittalla

Vakio jouset service limit
manuallin mukaan
ulompi 45.2mm
sisempi 35.1mm,

sisempi 3.1-3.5kg painolla 33.1mm
ulompi 15.5-17.9kg painolla 36.6mm

vaalla painammla/jousi vaalla tms


Mutta tosiaan kuten SMR sanoi se ryhmä sekä retainerit


E: paljonkos nostoa on ?
vakio osilahan retainerin lulkkojen ohjurin päähä kiiniottaminen on lähellä jossain 9.5mm
ja siihen lisänä vielä jousien pohjaaminen

Punaista maalia on ja jousen mitat abaut samat. Nokkaseppä on ilmottanut imunokalle nostoa 9.6mm ja pakoselle 9.1mm. Muistelen kuitenkin että imussa ois loppunu 10mm kellosta asteikko kun noita viimeks ajottelin, asteitakin oli hitusen enemmän kun piti olla.

Luin kanssa ape:n sivuilta että vakio jousella maax nosto ois 0.38 tuumma (9.65mm) ja että samoilla haminoilla alkaa retaineri pohjaamaan ohjurin kumiin. Hmmm. Jospa mittais vielä kerran. Rajoilla aletaan menemään.

Pitää tosiaan pitää järki päässä, uutta osaa sais lappa koneeseen sen kun kerkee jos vaan niiksi tulisi. Kannen huollon taidan jättää siihen että läppään venttiilit ja säädän välykset. Ja ehkä nuo jouset ja retainerit, kunhan nyt tarkastaa vielä nostot...

Lähettäjä SMR aiheesta Marras 22 2019,13:13
Onko siellä nyt osat alkanu osumaan kesken kaiken vai mikä siellä on muuttunut ?
Vakiojouset on helkutan hyvät siihen saakka kun tila loppuu noston kanssa kesken, mut tällä lienee ajettu aikas pitkään tuolla setupilla ja homma pelittäny (?)

Lähettäjä Jape79 aiheesta Marras 22 2019,14:25
Samalla setupilla on mitä minulle tullessakin. Periaatteessa pitäs pelittää noin kun on pelannut tähänkin saakka. Pitää nyt vielä tarkastaa kun alkoi epäilyttämään että onko siinä siklalla loppuuko vara vai ei. En epäile hetkeäkään etteikö SMR ois tuon moneen kertaan jo aikasemmin kattonu  :respekt: mut saapahan mielen rauhan kun ite toteaa asian.
Lähettäjä 1340R86 aiheesta Marras 22 2019,16:59

(Jape79 @ Marras 22 2019,14:25)
QUOTE
Samalla setupilla on mitä minulle tullessakin. Periaatteessa pitäs pelittää noin kun on pelannut tähänkin saakka. Pitää nyt vielä tarkastaa kun alkoi epäilyttämään että onko siinä siklalla loppuuko vara vai ei. En epäile hetkeäkään etteikö SMR ois tuon moneen kertaan jo aikasemmin kattonu  :respekt: mut saapahan mielen rauhan kun ite toteaa asian.

No sitten jos on kerran ollut sama kokoon pano jo pitkään
niin kyse lienne ajanollon väsymisestä tai sitten jos
vamma on tullut osumisesta niin päässyt kierokset pärähtämään reilusti yli sen mitä aiemmin

kannatta tarkisteella myös ne jouset tuolla paino testillä
jos ei suoraan uusi

yälykset mitä suositelevat min välyksiksi lienevät semoisia hyvän turva marginalin sisältäviä mikä ei tarkoita sittä etteikö
pienmiläkin toimisi varsinkin jos ei kierätelle miteen satuu äkkinäisesti

Yleisesti
yhtään jäykempiä jousia ei kannatta laittaa mitä on tarve
lisää vaan kulumistia, vastuksia ja riskiä lautasen halkeiluun

jos tarkistuksissa tulee tarve uusille jousille niin myynti puolella ilmoitus

Lähettäjä SMR aiheesta Marras 23 2019,15:04
84mm on toki varmempi vaihtoehto mutta jos haluaa pysyä 85mm koossa niin yksi optio olis mikä on kerran tehty, dataa ei ole kyl niin paljon että voisin suoraan suositella, mutta aika rankkaa väärinkäyttöä tämmönen kesti tuossa joku aika sitten.
Eli porauttaa ryhmän hieman offsettiin, jää enemmän seinämää pyttyjen väliin. Offset kannentiivisteitä löytyy Cometicin listoilta. Hieman joutuu periaatteistaan tinkimään, tiivisteet on 1mm offsetillä mutta orggis sylinteri sietäis vaan 0.7mm , tiivari siinä kyllä toimii ok.
Ja männät pitää tarkistaa veivin yläsilmän sopivuuden puolesta tapauskohtaisesti, yleensä siellä on tuon verran tilaa ainakin.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Marras 23 2019,20:55
Nokathan oli ihan just mitä pitikin, on ollu varmaan kello jotenkin perseellään kun edellisen kerran nokkia ajotti ja mittas moottorin ollessa rungossa kiinni.

Kannen/jousten ja retainerien suhteen jatketaan siis samalla setupilla, miks mennä muuttamaan jotain joka on pelannut tähänkin saakka. Oisko tuo halennu retaineri saanu kipeetä vaikkapa Lappeenrannassa kun karkas oikein huolella rajottimelle?

Päätin vaihtaa 84 porakseen käyttövarmuutta parantaakseen, ei kai tuo menetettävä 34 kuutioo niin isoa eroa tee...?Onhan tuossa kilometrejä ihan hyvin takana mutta tuohan oli jo toinen 85 lohko tuossa moottorissa, eka tais mennä hylkyyn soikeiden sylinterien takia ja nyt sitten tuo sylinterien väli halki (ja alko sille öljykin maistua). Jos jossain vaiheessa mielii lisää kuutiota niin joutuu sitten varmaan hetken säästämään että massit riittäs pitkäiskuiseen akseliin.

Eilisen iltaa tulikin notkuttua internetin ihmeellisessä maailmassa, sylinteri löyty Alankomaista ja männät Italiasta. Pitää varmistella kasatessa nyt sitten riittävät PTV välykset ja oikea paljealue kun kerran kaikki menee noilta osin uusiin...

Lähettäjä SMR aiheesta Marras 24 2019,14:38
Ohhoh, sä oot pistäny toimeksi. Tarvittais tuommoista energiaa meidän tiimissä kun alkaa aikaansaanti venymään pahasti.

Mitkä männät sieltä löytyi ?

Lähettäjä Jape79 aiheesta Marras 24 2019,20:40

(SMR @ Nov. 24 2019,14:38)
QUOTE
Ohhoh, sä oot pistäny toimeksi. Tarvittais tuommoista energiaa meidän tiimissä kun alkaa aikaansaanti venymään pahasti.

Mitkä männät sieltä löytyi ?

Oiskos teillä tiimissä minkälaiset pääsy vastimukset ;)

Kerran jos tässä nyt koittaa jonkunlaista budjettia pitää yllä niin ei raaskinut CP:tä tais Wössneriä ostaa, otin sitten Wisecon 4892M08400 setin, samalla 13.5 rutulla mikä edellisissäkin oli. Saas nähä onko tossa männän laessa jotain erikoista kun huomasin vasta jälestä käsin Wisecon sivulta maininnan flat top conversion, muissa busan männissä ei vastaavaa ollut.

Edit: voi olla että laki on vähän matalampi jos siitä puuttuu tuo pieni malja, joutuu passaamaan paljealuetta alatiivisteen paksuudella.Lähettäjä SMR aiheesta Marras 25 2019,21:33
Meil porukka ennemmin kutistuu, muutama sitkee enää jäljellä.

Oon tykänny Wisecoista, ne ei oo pettäny tähän mennessä, ja hintakin kohillaan.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Marras 27 2019,20:25
Tuli taas uusi sivulöydös kun päästelin vanhat männät kangista irti. Tapin reikä oli kulunut aika reippaasti kello 10 ja 2 kohdalta jos mäntää miettii oikein päin. Jäljet tuntuu sormella ihan selvästi, jokaisessa männässä abaut samat jäljet. Mistähän moinen mahtaa johtua?
< Lovi 1 >
< Lovi 2 >

Mittailin ja laskeskelin että vakio retainerin ja ohjurin väliin jää 13.2mm ilman ohjurin tiivistettä. On siis ihan hyvin marginaalia noilla nokilla :bowdown:

Mikähän mahtaisi olla paras tökötti liotella karstapaskaa palotililoista? Kansi oli koko päivän teollisuus pesukoneessa  eikä lähtenyt kunnolla palotiloista (tai pakokanavista) puhtaaksi ???

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Marras 28 2019,00:41

(Jape79 @ Marras 27 2019,20:25)
QUOTE
Tuli taas uusi sivulöydös kun päästelin vanhat männät kangista irti. Tapin reikä oli kulunut aika reippaasti kello 10 ja 2 kohdalta jos mäntää miettii oikein päin. Jäljet tuntuu sormella ihan selvästi, jokaisessa männässä abaut samat jäljet. Mistähän moinen mahtaa johtua?
< Lovi 1 >
< Lovi 2 >

Mittailin ja laskeskelin että vakio retainerin ja ohjurin väliin jää 13.2mm ilman ohjurin tiivistettä. On siis ihan hyvin marginaalia noilla nokilla :bowdown:

Mikähän mahtaisi olla paras tökötti liotella karstapaskaa palotililoista? Kansi oli koko päivän teollisuus pesukoneessa  eikä lähtenyt kunnolla palotiloista (tai pakokanavista) puhtaaksi ???

Karsta näyttä lähtevän hyvin valvolinen EGR/kaasutimen putsaus aineella, uuninputsaus ainella, tiskiharjalla

kai sinne kuitenkin tulee ventiilin varrenkumit jos on tarkoitus
enemänki ajelle koneen availun/putsailun välillä
karstahan tekee tuhoaja pitemän päälle

molemmat reiät vai vaan toinen,
oliko kankien yläpäät missä kunnossa, tapit kuitenkin herkkä liikkeiset ja muuten kunnossa?

voitelu häiriö, joku asento virhe voisi tuolaista tehdä

roottori vamman mahdoliseen syyhyn vielä semmoinen että tarkista se siihen jäähdytys öljyä ruiskva suttin että mikään ei ole sitä tukkinut

Lähettäjä Jape79 aiheesta Marras 28 2019,06:21

(1340R86 @ Nov. 28 2019,00:41)
QUOTE

Karsta näyttä lähtevän hyvin valvolinen EGR/kaasutimen putsaus aineella, uuninputsaus ainella, tiskiharjalla

kai sinne kuitenkin tulee ventiilin varrenkumit jos on tarkoitus
enemänki ajelle koneen availun/putsailun välillä
karstahan tekee tuhoaja pitemän päälle

molemmat reiät vai vaan toinen,
oliko kankien yläpäät missä kunnossa, tapit kuitenkin herkkä liikkeiset ja muuten kunnossa?

voitelu häiriö, joku asento virhe voisi tuolaista tehdä

roottori vamman mahdoliseen syyhyn vielä semmoinen että tarkista se siihen jäähdytys öljyä ruiskva suttin että mikään ei ole sitä tukkinut

Tottahan sinne varren kumit tulee, kunhan uudet kumit saapuu perille niin mittaan vielä uudestaan :) Luulisin ettei kumi ota tuosta mitasta paljoa yli 2mm.

Tappi tappi liukuu kangen päässä hyvin eikä kangessa ole jälkiä ja on muutenkin jämptin oloinen. Männässä tappi ahdistaa päitten kohdalta mäntään. Tuntuu ihan kun tapin reikä ois männässä soikea... Mitenihmeessä se vois olla mennyt soikeaksi? Samanlainen jälki jokaisessa männässä ja molemmissa reiässä.

Tarkastampa sitten myös tuon virtavehkeille tulevan suuttimen ettei ole tukossa. Jospa koittas jommalla kummalla tökötillä liotella vielä karstaa kanavista ja palotiloista.Lähettäjä 1340R86 aiheesta Marras 28 2019,10:49

(Jape79 @ Marras 28 2019,06:21)
QUOTE
Tottahan sinne varren kumit tulee, kunhan uudet kumit saapuu perille niin mittaan vielä uudestaan :) Luulisin ettei kumi ota tuosta mitasta paljoa yli 2mm.

Tappi tappi liukuu kangen päässä hyvin eikä kangessa ole jälkiä ja on muutenkin jämptin oloinen. Männässä tappi ahdistaa päitten kohdalta mäntään. Tuntuu ihan kun tapin reikä ois männässä soikea... Mitenihmeessä se vois olla mennyt soikeaksi? Samanlainen jälki jokaisessa männässä ja molemmissa reiässä.

Tarkastampa sitten myös tuon virtavehkeille tulevan suuttimen ettei ole tukossa. Jospa koittas jommalla kummalla tökötillä liotella vielä karstaa kanavista ja palotiloista.

Kuvasta ei ihan nään onkos siinä samanlaista jälkeä myös lukkorenkaan uranulkopuolella, onkos mitkä männät?

reikähän kyllä voi muttaa muotoan mutta että olis joka mänässä juuri sama muutos,
klo 10 ja 2 osuu suunillen siihen kun mäntä on vähän vaille ylä ja vähän yli ylhäällä, kumaskaan vaihessa rasitus ei ole mitenkään pientä

välys kanntta tosiaan tarkistella nillä kumeilla mitkä sinne tulee niitäkin hiukan erilaisia, paljoa sinne ei jää rakoa
muistin mukaan joskus mittalut että ~10mm kun ventiili on auki kumi on kiinni lautasessa

Lähettäjä Jape79 aiheesta Joulu 10 2019,20:34
Kyllä on odottavan aika pitkä... Uusi roottori ja staattori tupsahti perille viime viikolla, uusi sylinteriryhmä löysi perille eilen ja uusi retainerikin tänään. Männät ja loput tarvittavat rekkulat pitäs saapua ehkä ensi viikolla. Nyt on roottorin pinta siistissä kunnossa ja staattorissa lakat paikallaan.
< Roottori >

Karsta lähtee muutes hyvin palotiloista ja pakokanavista stripperillä (tiivisteen irrotusaine) ja messinkiharjalla.
< Puhas kansi >

Osia odotellessa koitin sitten näpräillä hydrodippaamalla pientä blingblingiä. Tarkotus oli tehä hiilari lookkia etu/takatappien rautoihin ja peilien koppiin. No, taito ei riittänyt kun noihin tappien rautoihin. Peilin kopasta jos varren ois saanu jollakin opilla irti niin kenties nuokin ois saanut onnistumaan. Kopista tuli sitten lopulta hopeiset.

< Tapit >
< Peilit >

Kytkimen työsylinteriin joutuu kans näköjään vaihtamaan tiivisteet, Gen1 löytyy tiivistettä kahella eri numerolla, onkohan noissa eroa vaiko pelkkä numeron vaihto?

23163-05A00-000 tai
23163-06B00-000(1340R86 @ Nov. 28 2019,10:49)
QUOTE

Kuvasta ei ihan nään onkos siinä samanlaista jälkeä myös lukkorenkaan uranulkopuolella, onkos mitkä männät?

reikähän kyllä voi muttaa muotoan mutta että olis joka mänässä juuri sama muutos,
klo 10 ja 2 osuu suunillen siihen kun mäntä on vähän vaille ylä ja vähän yli ylhäällä, kumaskaan vaihessa rasitus ei ole mitenkään pientä

välys kanntta tosiaan tarkistella nillä kumeilla mitkä sinne tulee niitäkin hiukan erilaisia, paljoa sinne ei jää rakoa
muistin mukaan joskus mittalut että ~10mm kun ventiili on auki kumi on kiinni lautasessa


Jälki on juuri sillä kohtaa missä tappi on ollut, ei jatku sokan ulkopuolelle. Ja jokaisessa männässä abaut samanlaiset jäljet... Wisecot oli nuo männät. Roottorille tuleva öljysuutin oli auki. Mittailen vällykset vielä kunhan uudet ohjurin kumot tulee perille.

Lähettäjä jarim aiheesta Joulu 12 2019,12:14
Venttiilivarren kumit menee muuten näppärästi paikoilleen kun laittaa kumin olikohan 10mm hylsyn sisään ja hylsyyn pieni jatkovarsi. Hollille ohjurin päähän ja pieni napautus jatkovarren päähän niin menee paikoilleen. Pieni tippa öljyä toki auttaa asiaa.


Lähettäjä Jape79 aiheesta Joulu 12 2019,21:02

(jarim @ Dec. 12 2019,12:14)
QUOTE
Venttiilivarren kumit menee muuten näppärästi paikoilleen kun laittaa kumin olikohan 10mm hylsyn sisään ja hylsyyn pieni jatkovarsi. Hollille ohjurin päähän ja pieni napautus jatkovarren päähän niin menee paikoilleen. Pieni tippa öljyä toki auttaa asiaa.

Tänään tulikin Dragracen paketti perille, enää puuttuisi männät niin ois kaikki tarvittavat osat kasassa.

Varren kumit naputtelin jo tänään paikalleen, viikonloppuna jos kasais kannen loppuun ja tarkastais/passailis venttiilin välykset kohalleen. 9mm hylsy oli passeli tohon kumien asennukseen :p

10.4mm jää omien mittailujen/laskelmien perusteella vakio retainerin ja ohjurin kumin väliin, riittää siis vallan mainiosti noille nokille...

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Joulu 13 2019,11:07

(Jape79 @ Joulu 12 2019,21:02)
QUOTE

(jarim @ Dec. 12 2019,12:14)
QUOTE
Venttiilivarren kumit menee muuten näppärästi paikoilleen kun laittaa kumin olikohan 10mm hylsyn sisään ja hylsyyn pieni jatkovarsi. Hollille ohjurin päähän ja pieni napautus jatkovarren päähän niin menee paikoilleen. Pieni tippa öljyä toki auttaa asiaa.

Tänään tulikin Dragracen paketti perille, enää puuttuisi männät niin ois kaikki tarvittavat osat kasassa.

Varren kumit naputtelin jo tänään paikalleen, viikonloppuna jos kasais kannen loppuun ja tarkastais/passailis venttiilin välykset kohalleen. 9mm hylsy oli passeli tohon kumien asennukseen :p

10.4mm jää omien mittailujen/laskelmien perusteella vakio retainerin ja ohjurin kumin väliin, riittää siis vallan mainiosti noille nokille...

Oliko vakio kumit ?
hyvin on rakoa

sitten vaan pitää huolen että ei pääse pärähtämään

Lähettäjä Jape79 aiheesta Joulu 13 2019,20:32

(1340R86 @ Dec. 13 2019,11:07)
QUOTE

Oliko vakio kumit ?
hyvin on rakoa

sitten vaan pitää huolen että ei pääse pärähtämään

Jotkut yleismallin kumit mitä dragrace myy busaan, ei ainakaan originaalit. Eikös tuo rajotin pidä huolen ettei pärähdä :p
< Kumekset >
Onse vaan perkele turaamista kun ei oo enää kunnon työkaluja, ei ois pitäny aikanaan hävittää pois :comp

Stana hyvä ettei lähteny näkö kun jollain fucking Kiinan pingpong jousipuristimella koitti saada jouset ja lukot paikalleen. Kerran lähti jouset ja lukot kun naton raketti kun ei sattunukkaan kunnolla uraan, jousi napsahti silmäkulmaan ja toinen lukko löyty loppujen lopuks tuhkakupista :p��sein��n:  Noh, kansi on kasassa, huomenna vois tarkastaa venttiilien välykset, sit vaan mäntiä ootellessa...

Ai niin, huomenna pitäs mennä jäälle tyyppäämään krossipyörää, iski polte päästä ajamaan myös talvella, toivottavasti ois ihan paska niin ei tulis ostettua :bowdown:

Lähettäjä SMR aiheesta Joulu 13 2019,20:57
Hei, nehän on siniset vitonit, ihan huippukumit, eikö oo ?

Älä mee jäälle, siellä ei oo ku hilettä muutama metri ennen sulaa.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Joulu 13 2019,21:06

(SMR @ Dec. 13 2019,20:57)
QUOTE
Hei, nehän on siniset vitonit, ihan huippukumit, eikö oo ?

Älä mee jäälle, siellä ei oo ku hilettä muutama metri ennen sulaa.

Ainakin nuo on huomattavasti pehmeämmät kun mitä paikallaan oli, halvimmat tilasin mitä oli, en tiiä materiaalista tai mitä lähettivät :laugh:

Täälläpäin on noita jäärata hemmoja mitkä auraa radan heti kun sinne vaan pääsee, jos joku menee eeltä niin ite perästä :tapu:

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Joulu 14 2019,12:10
Jos et halua ostaa Et mene jäälle tyyppäämään krossipyörää
eikä varsinkaan piikeillä... :)

Lähettäjä Jape79 aiheesta Joulu 14 2019,12:26
Nyt ois sitten kansi kasassa ja välykset passattuna, ei nuo tuosta tahnalla läppäämisestä paljoa muuttuneet, yhtä pakosta piti löysätä 5 satkua.


(1340R86 @ Dec. 14 2019,12:10)
QUOTE
Jos et halua ostaa Et mene jäälle tyyppäämään krossipyörää
eikä varsinkaan piikeillä... :)

En sitten lähtenykkään tyyppäämään, jäätä oli kuulemma 6-7cm :shocked: Ootellaanhan ensin kunnon jäät, kyllä tuo polttelee päästä myös talvella ajamaan :rocket

Lähettäjä SMR aiheesta Joulu 14 2019,19:49
Johan mä aattelin ettei tällä etäisyydellä järvet niin erilailla ole voinu jäätyä. Täälä oli hieman jäätä joku aika sitten ja sit alkoi taas sulamaan, tuuli mursi isommista järvistä jäät muruiks, rantaan jäi muutaman metrin rantu.

Alkaa olemaan vuosia aikaa kun tällä seuduin oli vielä monta jäärataa talvisin. Mullakin on jäärata-aura seissy rannassa piiitkän aikaa, ihan vielä ei oo ruostunu puhki. Silloin ajettiin lähinnä autoilla, joku kävi KTM:llä enskanastoilla, ei pärjänny ralliladalle kun mutka-ajo niin hidasta pyörällä.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Joulu 14 2019,22:24

(SMR @ Dec. 14 2019,19:49)
QUOTE
Johan mä aattelin ettei tällä etäisyydellä järvet niin erilailla ole voinu jäätyä. Täälä oli hieman jäätä joku aika sitten ja sit alkoi taas sulamaan, tuuli mursi isommista järvistä jäät muruiks, rantaan jäi muutaman metrin rantu.

Alkaa olemaan vuosia aikaa kun tällä seuduin oli vielä monta jäärataa talvisin. Mullakin on jäärata-aura seissy rannassa piiitkän aikaa, ihan vielä ei oo ruostunu puhki. Silloin ajettiin lähinnä autoilla, joku kävi KTM:llä enskanastoilla, ei pärjänny ralliladalle kun mutka-ajo niin hidasta pyörällä.

Olikin tuossa läheisellä lammella rata ajokunnossa, pari settiä tyyppiä ja kaupat tuli :tapu:  Ainoo vaan että väärä merkki mutta hyvin tuo busan kanssa mahtuu samaan talliin... Huomenna taas uudestaan, onse vaan niin pirun lystiä :pomppu:

< Uusi tulokas >

Veikkaan kyllä että kun oikeella jääpiikillä (eikä enska nastalla) ajetaan niin ei oo autolla mitään jakoja, sen verran tautinen pito tuntuu noissa renkaissa olevan...

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Joulu 15 2019,01:26

(Jape79 @ Joulu 14 2019,22:24)
QUOTE

(SMR @ Dec. 14 2019,19:49)
QUOTE
Johan mä aattelin ettei tällä etäisyydellä järvet niin erilailla ole voinu jäätyä. Täälä oli hieman jäätä joku aika sitten ja sit alkoi taas sulamaan, tuuli mursi isommista järvistä jäät muruiks, rantaan jäi muutaman metrin rantu.

Alkaa olemaan vuosia aikaa kun tällä seuduin oli vielä monta jäärataa talvisin. Mullakin on jäärata-aura seissy rannassa piiitkän aikaa, ihan vielä ei oo ruostunu puhki. Silloin ajettiin lähinnä autoilla, joku kävi KTM:llä enskanastoilla, ei pärjänny ralliladalle kun mutka-ajo niin hidasta pyörällä.

Olikin tuossa läheisellä lammella rata ajokunnossa, pari settiä tyyppiä ja kaupat tuli :tapu:  Ainoo vaan että väärä merkki mutta hyvin tuo busan kanssa mahtuu samaan talliin... Huomenna taas uudestaan, onse vaan niin pirun lystiä :pomppu:

< Uusi tulokas >

Veikkaan kyllä että kun oikeella jääpiikillä (eikä enska nastalla) ajetaan niin ei oo autolla mitään jakoja, sen verran tautinen pito tuntuu noissa renkaissa olevan...

Koe ajon loppu tulos etukäteen oli selvä :)
sen verran koukutaava on


pärjämiset voi olla mitä on siihen asti että autosa on
vastavat piikit tai ruusut alla

Lähettäjä SMR aiheesta Joulu 15 2019,23:42
En kyllä laittais rahojani likoon pyörän puolesta jääradalla, vaikka olis jääpiikit alla,
aina pystyy autoakin upgreidaamaan jos pyörällä pääsee liian lähelle.

Silloin aikanaan tuli pari heppua isolla nelari KTM:llä ajaan tuohon jääradalle, eikä tosiaan Ladalle jakoa,
Sitte vauhti kasvoi kun autoon myös kunnon jääkampetta alle, ja viimiseks vielä yks tuttu ajoi Mitsulla rengastestiä meitin radalla ennen Ruotsin rallia, ja kiskoi aika reippaasti, takavuosina.

Radoissa tietty eroja, meillä oli sen tapainen että pituutta n 2km ja huiput harrasteautoilla rallirenkailla 120 pinnassa, ja siviili Quattrolla vissii yli.

Ajoin Kotarilla muutaman kierroksen ja ei kyl kipinä iskeny, en tiiä mikä oli vikana, ehkä liian laiska jumppaamaan.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Joulu 18 2019,21:30
Tulikin sopivasti jouluksi paketti perille. Positiivinen ylläri oli että tilasin mäntäsarjan ja tuossa tuli mukana kannen tiivistekin (ja vielä oikean paksuinen) :thumbup:

< Mäntäsarja >

Uusissa männissä helma on aika erilainen, hitusen pidempi ja leveämpi. Painoakin on 23 grammaa enemmän johtuen varmaan tuosta helman jykevyydestä. Vaikuttaneeko tuo nyt sitten kovinkaan kauheasti? Teoriassa tietysti kitkapintaa on enemmän ja sitä kautta tehoo vähemmän, toisaalta ruttu nousee hieman kun puristuskorkeus on  sama mutta laesta puuttuu tuo 0.3mm malja. Näkee sitten keväällä penkissä, kuitenkin moottorin tilavuuskin jää tällä setupilla 1441 kuutioon 1475 sijaan...

< Helma >
< Laki >

Ens viikolla koneen kimppuun, jos vaikka sais savut.


(SMR @ Dec. 15 2019,23:42)
QUOTE
En kyllä laittais rahojani likoon pyörän puolesta jääradalla, vaikka olis jääpiikit alla,
aina pystyy autoakin upgreidaamaan jos pyörällä pääsee liian lähelle.

Silloin aikanaan tuli pari heppua isolla nelari KTM:llä ajaan tuohon jääradalle, eikä tosiaan Ladalle jakoa,
Sitte vauhti kasvoi kun autoon myös kunnon jääkampetta alle, ja viimiseks vielä yks tuttu ajoi Mitsulla rengastestiä meitin radalla ennen Ruotsin rallia, ja kiskoi aika reippaasti, takavuosina.

Radoissa tietty eroja, meillä oli sen tapainen että pituutta n 2km ja huiput harrasteautoilla rallirenkailla 120 pinnassa, ja siviili Quattrolla vissii yli.

Ajoin Kotarilla muutaman kierroksen ja ei kyl kipinä iskeny, en tiiä mikä oli vikana, ehkä liian laiska jumppaamaan.

Tämä on taas niitä juttuja joiden spekulointia vois jatkaa loputtomiin, ainoo millä selviäisi olisi laittaa vehkeet samalle radalle. Tossa on tosiaan monta muuttujaa, kuskin taidot, renkaat alusta jne jne... En itekkään laittas tällä hetkellä rahoja likoon omasta puolesta jos pyörällä ajasin, autolla taas voisin jonkun roposen omasta puolesta veikata. Autot on vähän verissä, mutsi on aikanaan vaihtanu vaippoja trailerin päällä ja kilpaakin tuli ajettua aktiivisesti 8 vuotta.

Lähettäjä SMR aiheesta Joulu 19 2019,13:26

(Jape79 @ Joulu 18 2019,21:30)
QUOTE
ja kilpaakin tuli ajettua aktiivisesti 8 vuotta.

Mitä lajia ?


Mäntä näkyy olevan klassinen malli, ihan ok, laki on aika hyvä jos rutut ei liikaa pomppaa.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Joulu 19 2019,20:00

(SMR @ Dec. 19 2019,13:26)
QUOTE

Mitä lajia ?


Mäntä näkyy olevan klassinen malli, ihan ok, laki on aika hyvä jos rutut ei liikaa pomppaa.

Jäärataa ja sprinttiä. Paras sijoitus oli -99 SM- jääradalla omassa luokassa loppupisteissä 4.

Laskeskelin tuossa että entisellä setupilla puristukset oli 13.5(13.48)kun männän laen tilavuus oli 6cc ja paljealue 0.8mm.

Uudesta männästä mittasin laen tilavuudeksi 4.2cc ja palotilan tilavuudeksi kannesta 19cc. Oletuksella että paljealue jää samaksi 0.8mm(miltä nyt äkkiseltään mittailtuna näyttää) puristus nousisi tasan 14(14.03). Jokohan tuo on liikaa?

Hyvin näyttäisi olevan uusi sylkky ja männänrenkaat mitoillaan kun ei tarvinnu renkaiden päittäisvälykseen puuttua, olivat suoraan paketista just niinkuin pitikin. Sunnuntaina kerkeis koittaa saada hommaa eteenpäin. Näyttäisi että saattaa yksin konetta kasatessa jossakin välissä hermoja koitella kun mäntiä ja kankia yrittää yhistellä...

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Joulu 19 2019,21:15

(Jape79 @ Joulu 19 2019,20:00)
QUOTE

(SMR @ Dec. 19 2019,13:26)
QUOTE

Mitä lajia ?


Mäntä näkyy olevan klassinen malli, ihan ok, laki on aika hyvä jos rutut ei liikaa pomppaa.

Jäärataa ja sprinttiä. Paras sijoitus oli -99 SM- jääradalla omassa luokassa loppupisteissä 4.

Laskeskelin tuossa että entisellä setupilla puristukset oli 13.5(13.48)kun männän laen tilavuus oli 6cc ja paljealue 0.8mm.

Uudesta männästä mittasin laen tilavuudeksi 4.2cc ja palotilan tilavuudeksi kannesta 19cc. Oletuksella että paljealue jää samaksi 0.8mm(miltä nyt äkkiseltään mittailtuna näyttää) puristus nousisi tasan 14(14.03). Jokohan tuo on liikaa?

Hyvin näyttäisi olevan uusi sylkky ja männänrenkaat mitoillaan kun ei tarvinnu renkaiden päittäisvälykseen puuttua, olivat suoraan paketista just niinkuin pitikin. Sunnuntaina kerkeis koittaa saada hommaa eteenpäin. Näyttäisi että saattaa yksin konetta kasatessa jossakin välissä hermoja koitella kun mäntiä ja kankia yrittää yhistellä...

Olihan laskelmassa huomiotuna myös kuutioiten pienneminen?

14 päälle niin rajoille mennee

Lähettäjä Jape79 aiheesta Joulu 20 2019,05:19

(1340R86 @ Dec. 19 2019,21:15)
QUOTE
[quote=Jape79,Joulu 19 2019,20:00][quote=SMR,Dec. 19 2019,13:26]
Olihan laskelmassa huomiotuna myös kuutioiten pienneminen?

14 päälle niin rajoille mennee

Noilla numeroilla laskin.

85mm poraus:
Sylinterin tilavuus 368.84cc, paljealue 4.53cc, männä laki 6cc, palotila 19cc.  (398.37+29.53)/29.53=13.49

84mm poraus:
Sylinteri 360.21cc, palje 4.43cc, laki 4.2cc, palotila 19cc.
(387.84+27,63)/27,63=14.03

Rupesin tuossa epäilemään männän laen tilavuutta, pitää vielä mitata uusiks.Lähettäjä Jape79 aiheesta Joulu 20 2019,16:17
Perskeles, en tiiä miten oikein mittasin 4cc männän laen tilavuudeksi :wtf:  Kahesti mittasin uusiks ja imulautasten kolot on 2.9cc ja pakoset 2.1cc. Tuolla puristus jää 13.7 pintaan...
Lähettäjä 1340R86 aiheesta Joulu 21 2019,10:30

(Jape79 @ Joulu 20 2019,16:17)
QUOTE
Perskeles, en tiiä miten oikein mittasin 4cc männän laen tilavuudeksi :wtf:  Kahesti mittasin uusiks ja imulautasten kolot on 2.9cc ja pakoset 2.1cc. Tuolla puristus jää 13.7 pintaan...

Siis nuo cc palotila/kolot on laskettu vai mitattu(nestellä) ?

tuolla ylempän tulikin selväksi matikassa oli huomiotu koneen cc muutos

Lähettäjä Jape79 aiheesta Joulu 21 2019,20:28

(1340R86 @ Dec. 21 2019,10:30)
QUOTE

Siis nuo cc palotila/kolot on laskettu vai mitattu(nestellä) ?

tuolla ylempän tulikin selväksi matikassa oli huomiotu koneen cc muutos

Öljyllä mittasin, ainakaan ite en osaa tuollasia laskea ???  plexin pala ohuella vaseliini kerroksella tiivistettynä kanteen/sylinteriin ja lääkeruiskulla öljyä perään.

Lähettäjä SMR aiheesta Joulu 21 2019,21:03
Mut sehän kuulostaa ihan hyvältä, pitäs toimia nokkien kans vielä aikas ok.
Säätö tosin on jälleen listalla.

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Joulu 23 2019,18:23

(Jape79 @ Joulu 21 2019,20:28)
QUOTE

(1340R86 @ Dec. 21 2019,10:30)
QUOTE

Siis nuo cc palotila/kolot on laskettu vai mitattu(nestellä) ?

tuolla ylempän tulikin selväksi matikassa oli huomiotu koneen cc muutos

Öljyllä mittasin, ainakaan ite en osaa tuollasia laskea ???  plexin pala ohuella vaseliini kerroksella tiivistettynä kanteen/sylinteriin ja lääkeruiskulla öljyä perään.

Toimiva systeemi,
Lähettäjä Jape79 aiheesta Joulu 24 2019,22:54
Se käy sittenkin :thumbup:
< Ekat savut >

Olihan homma saaha itestään sylinteri paikalleen. Ratkasin ongelman sipasemalla spanduilla 60mm putken pätkän kannen pultteihin millä sylinteri kesti hollilla että sai sökötellä tapit ja sokat paikalleen. Sittenkin joutu öljyrenkaat sovittelemaan uudestaan sylinteriin.

< Patentti >

Ostin hienon työkalun ptv välyksien mittausta varten. Pakosen sain mitattua kunnes työkalu antautu, prkel... No, pakonen oli tiukimmillaan 2mm välyksellä. Imu jäi sitten mittaamatta, luotetaan taas siihen että välykset riittää...

< Ei kestä brocksi... >

Paljonkohan tuota pitäs keväällä ajella sisään ennen kun taluttaa penkkiin?

Paisuntailiö menee näköjään vielä hankintalistalle kun on näköjään jossakin välissä halennu...

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Joulu 25 2019,13:17

(Jape79 @ Joulu 24 2019,22:54)
QUOTE
Se käy sittenkin :thumbup:
< Ekat savut >

Olihan homma saaha itestään sylinteri paikalleen. Ratkasin ongelman sipasemalla spanduilla 60mm putken pätkän kannen pultteihin millä sylinteri kesti hollilla että sai sökötellä tapit ja sokat paikalleen. Sittenkin joutu öljyrenkaat sovittelemaan uudestaan sylinteriin.

< Patentti >

Ostin hienon työkalun ptv välyksien mittausta varten. Pakosen sain mitattua kunnes työkalu antautu, prkel... No, pakonen oli tiukimmillaan 2mm välyksellä. Imu jäi sitten mittaamatta, luotetaan taas siihen että välykset riittää...

< Ei kestä brocksi... >

Paljonkohan tuota pitäs keväällä ajella sisään ennen kun taluttaa penkkiin?

Paisuntailiö menee näköjään vielä hankintalistalle kun on näköjään jossakin välissä halennu...

Hienoa kohtahan onkin jo kesä ja ajokelit,

aikansa ota enne kuin uudet osat hakee paikansa
viimeksi vakoi pyörään uusien mäntien jälkeen ~3500km ja vielä oli penkitelyssä 5-10hv eroa

Lähettäjä jarim aiheesta Joulu 31 2019,09:03
Eikös se penkissä normaalisti ajella sisään... :p
Lähettäjä Jape79 aiheesta Joulu 31 2019,13:38
Jäi sitten niin paljon kaivelemaan tuo imun ptv välys että piti piirtää ja teettää Brocksin ptv kalusta parannettu versio. Imunokan mittasin yläkuolosta lähtien 2 asteen välein eikä työkalun taipumisesta ollut tietoakaan :thumbup: Teetin samalla muutaman ylimääräsen kun käytännössä samaan hintaan sai.

< Ptv työkalut >

Imussa välys tiukimmillaan 1.25mm 10 astetta JYKK. Onkos tuo paljon vai vähän? Lobe center 105 asteessa.

Katsotaan nyt miten malttaa ajella sisään ennen penkkiä, ajamalla paikalle niin siinäkin ois jo reilu 300km...

Lähettäjä SMR aiheesta Joulu 31 2019,14:33
Imun 1.25mm on ihan ok, johkin alle milliin pystyy sen ajamaan ennenku osuu. Pako on herkempi, sellain min 1.6 , mieluummin lähempänä 2mm.

Paljo pyyät työkalusta ? Mul ei oo tuollasta ollu vielä.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Joulu 31 2019,14:58

(SMR @ Dec. 31 2019,14:33)
QUOTE
Imun 1.25mm on ihan ok, johkin alle milliin pystyy sen ajamaan ennenku osuu. Pako on herkempi, sellain min 1.6 , mieluummin lähempänä 2mm.

Paljo pyyät työkalusta ? Mul ei oo tuollasta ollu vielä.

Sitten on turvallisella puolella välysten suhteen, pako oli 2mm tiukimmillaan, asteita en nyt muista mihin sattui.

Oisko tuosta kalusta 20 egee postitettuna paha? 59,90 joutuu brockin vastaavasta pulittamaan. Teetin nuo 0.4 mm paksummasta levystä ja tuo alakoukku on 1.5mm paksumpi. Jos kiinnostaa vielä niin laita YV:nä tietoja mihin lähetellä.

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Tammi 01 2020,21:10

(jarim @ Joulu 31 2019,09:03)
QUOTE
Eikös se penkissä normaalisti ajella sisään... :p

Ja joskus loppunkin :)
Lähettäjä Jape79 aiheesta Helmi 17 2020,19:19
Kauden ekat kurvailut 17.02.2020 :thumbup:
< Parkissa >
Ei tuota kovin hygieeniseksi hommaksi voi sanoa, paska lentää ihan urakalla, seuraavan kerran saatan lähteä liikkeelle kunhan tiet on vähän kuivemmat.

Ja on tuota kalustoakin tutkittava hitunen. Kone kuulostaa nakuttavan ilkeesti kiihdyttäessä 2000-4000rpm välillä. Paikallaan pyörittäessä, tasakaasulla tai ihan sukkasillaan kiihdyttäessä ei kuulu mitään ylimääräistä ääntä mutta jos vähänkin urkua antaa niin, nak nak nak. Ei vaan saa selvää onko mekaaninen ääni vai mitä... Rutut nousi hitusen edellisestä ja uudesta roottorista taisin kääntää kiilassa olevan väljän aikasen suuntaan. En tiiä voisiko olla niin pienestä kiinni että siksi nakuttaa? Ajatuksia kenelläkään mikä viddu tuolla voi nakuttaa??

Lähettäjä SMR aiheesta Helmi 18 2020,21:40
Eihän tuo hyvältä vaikuta, nyt vaan varovasti sen kanssa ennenku selviää.
En usko että kiilan väljä pystyy tekemään juurikaan muutosta, jos ihan vakiokamppeet on.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Helmi 19 2020,20:45
Joo ei auttanu, joku siellä metelöi eikä tuo selvis kun avaamalla konetta niin pitkälle ennen kun syy löytyy...

Onneks on sen verran tuoreessa muistissa ettei kauaa nokka tuhissut konetta irrottaessa. Huomenna sitten tutkimaan mitä löytyy.

< Dejavu >

Ihan sillä jos tarvii niin pitkälle mennä, saako kiertokankia irti öljypohjan kautta ettei tarviis lohkoja avata?

Edit: lohkot näköjään avattava...Lähettäjä 1340R86 aiheesta Helmi 20 2020,08:55

(Jape79 @ Helmi 19 2020,20:45)
QUOTE
Joo ei auttanu, joku siellä metelöi eikä tuo selvis kun avaamalla konetta niin pitkälle ennen kun syy löytyy...

Onneks on sen verran tuoreessa muistissa ettei kauaa nokka tuhissut konetta irrottaessa. Huomenna sitten tutkimaan mitä löytyy.

< Dejavu >

Ihan sillä jos tarvii niin pitkälle mennä, saako kiertokankia irti öljypohjan kautta ettei tarviis lohkoja avata?

Edit: lohkot näköjään avattava...

Harmi juttu että heti availtava uudelleen.
toivotavasti se ei ole mitään niistä mitä tulla aiemin
oli juttua eikä se pieni puristuksen nousu,

joskus naksutelu raja on tarkalla seoksista, sytkästä ym kokonaisuudesta kun lopulta riippuu,
semostakin nähty "sopiva" ajoitus nostaa sitä mikälie dynamista puristusta rapina rajan yli jollain kierros aluella kun sytkä/seos osuu vielä sopivasti sitä edistävästi

minkäs moista käppyrää se antoi ulos säädössä,
että osuuko tuo rapina alue miten väänätykseen

toivotavasti ei mitään hajonnut

Lähettäjä Jape79 aiheesta Helmi 21 2020,20:13
Voi hevon vitun vitun vitun vittu!!!! Ei löytyny vielä varsinaista nakutuksen syytä mutta taitaa mennä sylinteri uusiiin....

< Urat >
< Röpöset >

Joka helvetin pytyssä on urat näkyvillä ja pahimmat tuntuu vähän sormeenkin. Huomasin nuo putken alareunassa olevat röpöset jo ennen kasausta mutta ajattelin ettei ne haittaa kun kolautan männät yläkautta sylinteriin ja taistelen tapin ja sokan sitten paikalleen.

Niinhän siinä kävi että alimmat renkaat kävi pihalla ja nuo joutu taistelemaan takasin sisään ja ottivat siinä sitten vissiin kipeetä röpösten kohalta...

En usko että ääni on aikaisesta syttymisestä johtuvaa nakutusta. Tuo yleensä enemmän rilinää, nyt semmosta harvakseltaan kuuluvaa nakutusta, vähän niin kuin ois yhessä venttiilissä helvetisti välystä. Ainoo että ääni tulee ainoastaan kuorma päällä. Taidan pasahtaa juomaan ja jatkaa purkamista huomenna, lohkot levälleen ja silleen,  jos ei oo hirvee kanuuna :angry:Lähettäjä 1340R86 aiheesta Helmi 21 2020,23:41

(Jape79 @ Helmi 21 2020,20:13)
QUOTE
Voi hevon vitun vitun vitun vittu!!!! Ei löytyny vielä varsinaista nakutuksen syytä mutta taitaa mennä sylinteri uusiiin....

< Urat >
< Röpöset >

Joka helvetin pytyssä on urat näkyvillä ja pahimmat tuntuu vähän sormeenkin. Huomasin nuo putken alareunassa olevat röpöset jo ennen kasausta mutta ajattelin ettei ne haittaa kun kolautan männät yläkautta sylinteriin ja taistelen tapin ja sokan sitten paikalleen.

Niinhän siinä kävi että alimmat renkaat kävi pihalla ja nuo joutu taistelemaan takasin sisään ja ottivat siinä sitten vissiin kipeetä röpösten kohalta...

En usko että ääni on aikaisesta syttymisestä johtuvaa nakutusta. Tuo yleensä enemmän rilinää, nyt semmosta harvakseltaan kuuluvaa nakutusta, vähän niin kuin ois yhessä venttiilissä helvetisti välystä. Ainoo että ääni tulee ainoastaan kuorma päällä. Taidan pasahtaa juomaan ja jatkaa purkamista huomenna, lohkot levälleen ja silleen,  jos ei oo hirvee kanuuna :angry:

Siis mitä ihmettä oliko nuo sylinterin alapäät tuon näköiset(eli ryhmä pilatut poratessa/hoonatessa) jo asentaessa,
mitenkäs männät jäikö ehjäksi?

siritävä ääni voisi tulla myös renkaista
(oletusella että ovat nyt rikki)

Lähettäjä Jape79 aiheesta Helmi 22 2020,08:27
Onneks oli työviikosta sen verran väsynyt että muutaman öölin jälkeen olikin jo valmis untenmaille :p

Joo, sylinterin alapäät oli jo tuon näköiset asennettaessa, vissiin hoonatessa tullut purseet :wtf:  Oishan nuo pitäny tajuta siistiä ennen asennusta mutta kun...

Männät jäi sentään ehyeksi, alimmissa puristusrenkaissa näkyy jälkiä noista. Voisko tuo ääni nyt sitten johtua noista? Alakerta ollut edellisen kerran auki vasta 24tk sitten. En tiedä pitäskö kuitenkin vilkasta vielä laakerit kun kerran kone on pöydällä. Saisi sitten ainakin mielenrauhan eikä tarviis taas kohta sen takia pudottaa konetta pois.

Lähettäjä SMR aiheesta Helmi 22 2020,17:40
Uratko on nyt tullut pyttyihin koeajossa ?

Tuommosia röpöjä ei sais olla, en oo nähny ennen moisia.

Pääsetkö mittaamaan pytyt eri korkeuksilta, onko oikee halkaisija ?

Lähettäjä Jape79 aiheesta Helmi 22 2020,17:53

(SMR @ Feb. 22 2020,17:40)
QUOTE
Uratko on nyt tullut pyttyihin koeajossa ?

Tuommosia röpöjä ei sais olla, en oo nähny ennen moisia.

Pääsetkö mittaamaan pytyt eri korkeuksilta, onko oikee halkaisija ?

Joo, urat tuli koeajon aikana. Ei oo työkaluja mitata halkaisioita, renkaiden päittäisvälyksiä mitatessa ainakin kaikki sylinterit oli samalla halkasijalla. Alempiin puristusrenkaisiin tuli jäljet noista röpösistä ja ne vissiin hankas jäljet sylintereihin. En tiiä Oisko nakutus voinut kohtua tuosta?
Lähettäjä SMR aiheesta Helmi 22 2020,21:24
Mittauttaisin kyllä pytyt, halkaisijat, soikeudet ja tynnyrit.

Näyttäis että ylimmät renkaat leikannu kiinni, eli vois olla pytyt alamitassa jos ei mitään ylikuumenemista ym ollu.
Ja sitten kun aletaan epäileen pyttyjä niin alareunat vois olla väljät, mistä nakutus vedätyksessä, ja nehän näyttääkin aika oudolta.

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Helmi 23 2020,15:04

(Jape79 @ Helmi 22 2020,08:27)
QUOTE
Onneks oli työviikosta sen verran väsynyt että muutaman öölin jälkeen olikin jo valmis untenmaille :p

Joo, sylinterin alapäät oli jo tuon näköiset asennettaessa, vissiin hoonatessa tullut purseet :wtf:  Oishan nuo pitäny tajuta siistiä ennen asennusta mutta kun...

Männät jäi sentään ehyeksi, alimmissa puristusrenkaissa näkyy jälkiä noista. Voisko tuo ääni nyt sitten johtua noista? Alakerta ollut edellisen kerran auki vasta 24tk sitten. En tiedä pitäskö kuitenkin vilkasta vielä laakerit kun kerran kone on pöydällä. Saisi sitten ainakin mielenrauhan eikä tarviis taas kohta sen takia pudottaa konetta pois.

Eli ryhmä oli jossain pilattu, rekalmia sinee mistä sitten tulikaan
tai työ teettety

Lähettäjä Jape79 aiheesta Helmi 24 2020,20:42
Piti käydä työkaluksupoilla. < Sylinterimitta. >

Tarkkaa mittaa sylinterin halkasijasta en saanut kun ei ollut mikrometriä käytettävissä. Tönäristä siirretyn mitan perusteella sylinteri on 8 satkun välyksellä mäntään verraten. Pitää vielä tarkastaa kunhan saa jostakin käypäsen mikrometrin käsiinsä. Sylinterien halkaisijat ja suoruus (tynnyrimäisyys) on 1 satkun sisällä, mistä hyvänsä sitten mittasikaan. Ei pitäs sylinterin mitoissa olla vika?

Minkäs laista päittäisvälystä ootte renkaissa käyttänee? Laitoin Wisecon ohjeen mukaan ylemmän 0.38mm ja alemman 0.45mm välyksellä. Voisiko tuo olla liian nafti välys ja leiponut siksi kiinni?

Tekeeköhän tolla sylinterillä enää mitään jos jollain sipistäs noita uria vai joutaako verkonpainoksi? Uudet renkaat ja kannentiiviste on jo tulossa...

Reklamaatioita taitaa olla turha tehä, oli yksityinen henkilö ebayn kautta keneltä tilasin...

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Helmi 24 2020,22:31

(Jape79 @ Helmi 24 2020,20:42)
QUOTE
Piti käydä työkaluksupoilla. < Sylinterimitta. >

Tarkkaa mittaa sylinterin halkasijasta en saanut kun ei ollut mikrometriä käytettävissä. Tönäristä siirretyn mitan perusteella sylinteri on 8 satkun välyksellä mäntään verraten. Pitää vielä tarkastaa kunhan saa jostakin käypäsen mikrometrin käsiinsä. Sylinterien halkaisijat ja suoruus (tynnyrimäisyys) on 1 satkun sisällä, mistä hyvänsä sitten mittasikaan. Ei pitäs sylinterin mitoissa olla vika?

Minkäs laista päittäisvälystä ootte renkaissa käyttänee? Laitoin Wisecon ohjeen mukaan ylemmän 0.38mm ja alemman 0.45mm välyksellä. Voisiko tuo olla liian nafti välys ja leiponut siksi kiinni?

Tekeeköhän tolla sylinterillä enää mitään jos jollain sipistäs noita uria vai joutaako verkonpainoksi? Uudet renkaat ja kannentiiviste on jo tulossa...

Reklamaatioita taitaa olla turha tehä, oli yksityinen henkilö ebayn kautta keneltä tilasin...

Kuinka syvät urat ja onkos siinä pinnoitetta kuinka paksulti,
jos urat on vain pinnoitessa niin timantii hoonilla
urat pois sen jälkeen jos ei mitään ihan mahdotima välyksiä tule  sitten sovitelle uudet renkaat niihin sopiviksi,
jonkun moista kolinaa voi sen jälkeen kuulua kylmän

jos taas urat on läpi pinnoteen niin porautus siis jos vielä on jotain poratavaa ja uusi pinnoittus

oliko renkaissa pysty viivoja joka puolella jos oli niin sitten voisi olla katko liian tiukka tosin niitä kyllä tulee muutenkin leikateesaa mutta usein silloin näkyy männisäkin

ebay niin aina voi antaa  negativista palutetta vaikka olisi yksityinen kauppiasa eihän siinä ehkäpä mutta hyödy kuin että muut tietää olla tarkempana

Lähettäjä Jape79 aiheesta Helmi 25 2020,07:47
Kun en tiedä kuinka paksu pinnoite on enkä osaa sanoa onko urat siitä läpi vai ei... Suomessa kukaan ei taida tehdä pinnoituksia, eikä kovin monessa paikkaa ilmeisesti ole myöskään timanttihoonaus mahdollisuutta. Ei taida auttaa muu kun soitella koneistamoja läpi ja kysellä jos jossain sais hoonilla pyyhkästyä sylkyt läpi ja kattos sitten tekeekö tuolla mitään.

Yks työkalu mikä pitäs hommata ois tolkun männärengasviila, siis sellanen pyöritettävä vehe millä sais nuo katkovälit kunnolla kohalleen. Jos ei sitten ois jollakin lainata, niin ei tarviis ostaa omaa :bowdown:

Edelleenkin pyörittelen mielessä oisko kolkatus voinut kuulua noista renkaista/männistä/sylintereistä. Vai pitäskö suosiolla tempasta lohkot levälleen ja vilkasta ainakin kk laakerit.

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Helmi 25 2020,09:19

(Jape79 @ Helmi 25 2020,07:47)
QUOTE
Kun en tiedä kuinka paksu pinnoite on enkä osaa sanoa onko urat siitä läpi vai ei... Suomessa kukaan ei taida tehdä pinnoituksia, eikä kovin monessa paikkaa ilmeisesti ole myöskään timanttihoonaus mahdollisuutta. Ei taida auttaa muu kun soitella koneistamoja läpi ja kysellä jos jossain sais hoonilla pyyhkästyä sylkyt läpi ja kattos sitten tekeekö tuolla mitään.

Yks työkalu mikä pitäs hommata ois tolkun männärengasviila, siis sellanen pyöritettävä vehe millä sais nuo katkovälit kunnolla kohalleen. Jos ei sitten ois jollakin lainata, niin ei tarviis ostaa omaa :bowdown:

Edelleenkin pyörittelen mielessä oisko kolkatus voinut kuulua noista renkaista/männistä/sylintereistä. Vai pitäskö suosiolla tempasta lohkot levälleen ja vilkasta ainakin kk laakerit.

Juu taisi tosiaan yhä valitettavasti olla niin että lähin paikka mistä oikeesti kunnon pinnotteen kerralla saa on englanissa,

timantti hooneja pitäisi kyllä sentään löytyö ihan suomestakin
ja millään muulla sitä ei sitten kannatakaan lähteä yritämään
siis jos on tarkoitus saada hyvä

Lähettäjä Jape79 aiheesta Helmi 25 2020,20:45
Löytyhän se nakuttaja kun riittävän pitkälle purki. Oisin voinut lyödä vetoa että ensin menee kk laakeri ja sitten vasta runkolaakeri. Toisin kuitenkin kävi, keskimmäinen runkolaakeri oli antautunut. Tai no, kk:t näkee huomenna kun irrottaa ne kampiakselista, kaulat on kuitenkin kiillotettava. Onneks ei päässyt liuskat vielä pyörähtämään ja lohko näyttää vielä ehyelle  :bowdown:

< Liuskat >
< Kaula >

Sylinteristä saattaa saada vielä kalun hoonaamalla, olin ainakin mittaavani että noitten urien kohalle on ennemmin tarttunu tavaraa kun ois oikee ura. Tarvii vaan löytää koneistamo jossa saavat timatilla hoonattua.

Mites nuo arp:n kk pultit, onko kertakäyttökamaa vai kannaatkohan edes miettiä ja heittää uutta kehiin?

Edit:

taitaa olla tuo kk pultin pää jokin 3/8 tuumanen 12 kantanen?

Mikähän tuo laakeri on väriltään kun minusta ei oo oikein mikään dragracen vaihtoehdoista?

< vihreä, musta, ruskea tai keltainen >Lähettäjä SMR aiheesta Helmi 25 2020,21:57
Ompas nyt harmia kerrakseen.
Kampiakselin suoruus kannattaa myös tarkistaa kun keskimmäinen laakeri kuluu, saa olla pari-kolme satkua heitollaan.
Laakerin väri pitäis olla liuskan reunapinnassa , toisella puolella. Jos ei löydy niin koitan kattoa jos olis muistiinpanoissa.

Ruotsissa on pinnoitusfirma, hintaeroista en nyt osaa sanoa.

Pultin kantaan sopii joko 10, 11 tai 12mm 12-kulmainen hylsy. Oikeesti se on varmaan joku tuumainen.
En uskalla edes sanoa että pultin voi käyttää uuestaan, kumminkin katkee seuraavaksi. Oon mitannu pulttien venymää, saa venyä 12-16 satkua momenttiin kiristäessä.

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Helmi 25 2020,22:14

(Jape79 @ Helmi 25 2020,20:45)
QUOTE
Löytyhän se nakuttaja kun riittävän pitkälle purki. Oisin voinut lyödä vetoa että ensin menee kk laakeri ja sitten vasta runkolaakeri. Toisin kuitenkin kävi, keskimmäinen runkolaakeri oli antautunut. Tai no, kk:t näkee huomenna kun irrottaa ne kampiakselista, kaulat on kuitenkin kiillotettava. Onneks ei päässyt liuskat vielä pyörähtämään ja lohko näyttää vielä ehyelle  :bowdown:

< Liuskat >
< Kaula >

Sylinteristä saattaa saada vielä kalun hoonaamalla, olin ainakin mittaavani että noitten urien kohalle on ennemmin tarttunu tavaraa kun ois oikee ura. Tarvii vaan löytää koneistamo jossa saavat timatilla hoonattua.

Mites nuo arp:n kk pultit, onko kertakäyttökamaa vai kannaatkohan edes miettiä ja heittää uutta kehiin?

Edit:

taitaa olla tuo kk pultin pää jokin 3/8 tuumanen 12 kantanen?

Mikähän tuo laakeri on väriltään kun minusta ei oo oikein mikään dragracen vaihtoehdoista?

< vihreä, musta, ruskea tai keltainen >

Vain yhden kaulan laakerit kulunut? kyse voisi olla jostain että jotain epäpuhtutta tms päässyt lakerille
outoa tosiaan jos rk laakerit tuossa kunnossa varsinkin jos kk laakerit ok,

kannatta myös tarkastella onko jostain muualta lähtenyt metaalia tms jotain mikä pässyt öljyn mukana sitten kulkeentumaan tuohon, sekä putsari purkaa löytyykö läpi tullut metallia

laakerien värit on yleensä siinä reunassa(eli siinä kapeassa reunassa ja tosiaan ovat hiukan sinne päin)

katso lohkojen ja kampuran kirjaimien perustellaa mikä väri siellä voisi olla sitten tujotelemaan sitä laakerin sivua voisiko näytää siltä(kokeeksi verrata vielä johonkin muuhn kaulann mikä väri pitäisi olla)

tosin sekään ei sitä takaa että menisi oikeen ja kiilotuksen jälkeen varsinkin tarkistaa oikea välys,
lisäksi näytäisi että joku on lisännyt reikiä,

E: sekin vielä että näyttisi molemmat kuluneen samalla tavallaLähettäjä SMR aiheesta Helmi 26 2020,12:35
Siinä on juu käytetty gen1 ja gen2 liuskoja (ilmeisesti sen hetkisen saatavuuden sanelemana) ja hieman lisätty gen1 öljyreikien virtaamaa.
Lähettäjä SMR aiheesta Helmi 26 2020,16:15
Onko ne tämmöset osat ?
lohkokoodi BAABB ja akselin rungot BBBBB ? Jälkimmäinen tulkittu kiilloituksen jälkeen olevan CCCCC.
Nähdäkseni kaikki on ollu keltasia, veivejä myöden (?)

Lähettäjä Jape79 aiheesta Helmi 26 2020,20:16
Akseli on suora, heittää 0.01mm.< Ei paljoa heitä >

Lohkon ja akselin merkinnät on just noin. Mittasin runkojen kaulat ja mittojen perusteella tulkkasin akselin myös CCCCC (39.980-39.983). Siksi ihmettelenkin miksi 4 ja 5 liuskat oli ruskea ja musta???

< 4. Musta >
< 5. Ruskea >

Loput oli sitten keltasia, no, keskimmäisistä ei voi olla varma kun oli sen verran saanu lämpöä ettei saanu väristä selvää... Uudet lainasin kyllä tilata keltasena. Joutuu tosi varovasti kiillottaa akselia ettei lipee alimittaan.

Kk:t oli kaikki keltasia ja pääosin ihan ok, kakkosen toinen liuskassa oli veikeä jälki, ehkä ei oo ollut ihan kunnolla paikallaan paikalleen laittaessa?

< Klik >

Löysin kans tuon venymätaulukon arp sivuilta, abaut 15 satkua antaa ohjeena. Paljonkohan tuo on nyyttoneina että pääsee lähelle vai onko vaan kiristettävä pikkuhiljaa kunnes venymä kohillaan?

En kyllä keksi mikä ton laakerin on särkeny, Oisko päässy shittiä kiertoon sillon kun meni pakonokan laakeri... Nyt kun kerran lohkot on tyhjänä niin vois osia odotellessa heittää koneeseen ja puhallella sitten kaikki kanavat läpi.

Lähettäjä SMR aiheesta Helmi 26 2020,20:37
Satunnaiset eri väriset, koodeista poikkeavat liuskat on yleensä tullut laitettua sillain että on verrattu kaulan paksuutta vakioon verrokkiakseliin , ja sen eri kauloihin, jopa kahteen akseliin virheiden välttämiseksi, ja jos tuntuu ettei kaula vastaa kooditusta niin otettu eri värinen liuska siihen. Ja tietty välysmitalla tarkistus.

Epäpuhtaudet on yleensä syynä siihen jos on yksittäisiä laakereita mennyt, sitten kun menee kaikki niin voitelu on pettäny laajemmin.
Aika usein kiilloituksella pääsee hyviin tuloksiin jos ei ole pinta lähteny ihmeemmin kulumaan.

Veivin pultit,  5/16" Arp 2000 momentti olis 30lbft tai 43nm , ja siitä venymän tarkistus.

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Helmi 26 2020,22:08

(Jape79 @ Helmi 26 2020,20:16)
QUOTE
Akseli on suora, heittää 0.01mm.< Ei paljoa heitä >

Lohkon ja akselin merkinnät on just noin. Mittasin runkojen kaulat ja mittojen perusteella tulkkasin akselin myös CCCCC (39.980-39.983). Siksi ihmettelenkin miksi 4 ja 5 liuskat oli ruskea ja musta???

< 4. Musta >
< 5. Ruskea >

Loput oli sitten keltasia, no, keskimmäisistä ei voi olla varma kun oli sen verran saanu lämpöä ettei saanu väristä selvää... Uudet lainasin kyllä tilata keltasena. Joutuu tosi varovasti kiillottaa akselia ettei lipee alimittaan.

Kk:t oli kaikki keltasia ja pääosin ihan ok, kakkosen toinen liuskassa oli veikeä jälki, ehkä ei oo ollut ihan kunnolla paikallaan paikalleen laittaessa?

< Klik >

Löysin kans tuon venymätaulukon arp sivuilta, abaut 15 satkua antaa ohjeena. Paljonkohan tuo on nyyttoneina että pääsee lähelle vai onko vaan kiristettävä pikkuhiljaa kunnes venymä kohillaan?

En kyllä keksi mikä ton laakerin on särkeny, Oisko päässy shittiä kiertoon sillon kun meni pakonokan laakeri... Nyt kun kerran lohkot on tyhjänä niin vois osia odotellessa heittää koneeseen ja puhallella sitten kaikki kanavat läpi.

Olikos se tässä konessa laturin roottori hetki sitten irti jonkun muodon muutoksen tms takia,
tuli siiitä miellen että onko tässä sen kiinitys pultin reikä auki
kampuran öljykanviin asti ?
jos on niin sitten voinnut kädä että lykännyt kiristäessä jotain edellään sinne vaikapa kierre lukiteen jämiä,

itse kiertänyt nuo kk pultiti lenkki avaimella ilman momentia suoraan venymän mukaan niin että kaveri pitänyt mittaria

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Helmi 26 2020,22:16
Ehkä tässä kannattaa kaulojen paksuuden lisäksi tarkistta myös rk "pukkien" reijät mieluiten momentiin kiristettynä,
ettei menen siitä syystä välykset pieleen

Lähettäjä Jape79 aiheesta Helmi 28 2020,20:40
Pesät on mitoillaan, en käytä lukitetta noissa paikoissa. Jostakin muualta päässyt nyt shittiä laakerin väliin tms.

Uudet männänrenkaat tuli perille. Lopuissa roippeissa onkin sitten 2-3 viikon toimitusaika. On hyvin aika putsailla osia, onneks on vielä pakkasia niin ei oo kiire ajamaan.

Lueskelin vielä tuota Wisecon mäntien/renkaiden asennus ohjetta ja kaikki meni -by the book- paitsi että ohjeessa sanotaan että sylinteri pitäs vetää stressi levyllä momenttiin ennen katkovälin passausta. Ootteko ite tehneet noin vai sylinterit irtaallaan(niinkun myös ite)? Minkälaisia katkovälejä ootte käyttäneet 84 porauksella? Voiko sylinteri kutistua niin paljon kantta kiriessä että sen takia ois leiponut ylempi rengas kiinni? Varsinkin kun ape pulttisarja kiritään vakiota tiukempaan, 80Nm tiukkuuteen.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 01 2020,18:42
Noniin, sain käsiin (huonon) mikrometrin. Uskoisin että mitta kuitenkin tarkempi kun tönärillä mitaten. En nyt ihan 100% varma ole mutta useiden mittausten ja uusinta perusteella näyttäisi että sylinterit on tosiaan liian tiukalla porauksella mäntiin nähen... Kahen satkun välystä näyttäisi kun Wiseco pyytää viiden satkun välystä. Huomenna vaan soittelemaan koneistamoja läpi mistä löytyisi timanttihooni ja aikaa hoonata sylinterit oikeille välyksille. Toivotaan että pinnoitteessa riittää paksuus...
Lähettäjä SMR aiheesta Maalis 02 2020,13:49
Tuo kuulostais ihan järkevältä virheeltä, tiukka välys. Olisko oikea siinä neljästä kuuteen satkuun, kasi hieman väljä ja kympän jälkeen savutusta odotettavissa. Juuri tulleen tiedon mukaan pyöreys tärkeempi kun jos on hieman väljä.

Stressilevyä en ole käyttäny, kova luotto ryhmän jäykkyyteen.
Apen pultit max 80nm, oon laittanu usein siihen 65-70nm, mutta kuullut myös 100nm käytettäneen.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 02 2020,19:31
Olihan soittorumba ennen kun löyty paja mistä löytyy timattihoonit. Soittelin koneistamoja ympäri ja ei oota tarjolla, ehoteltiin myös mittatilausmäntien teettämistä jne... Viimein löyty paja joka tiesi yrityksen joka myy timanttihooneja, soitto kyseiseen paikkaan ja sitten tärppäsi. Motopalvelu Niemitalo Orimattilassa pystyy hoonaamaan pinnoitettuja sylintereitä (timanttikivillä) jos jollakin joskus on tarvetta. Hauskaa tässä on etteivät edes mainosta verkkosivuillaan koneistuspalveluja...

Pakkasin männät myös matkaan, jos noissa on halkasijassa heittoo niin tekevät sovituksen erikseen joka sylinteriin. Pyysin tuota Wisecon spekkaamaa viiden satkun välystä. Peukut pystyyn että riittää pinnoitteessa varat, muuten menee taas sylinterin etinnäksi. Jospa ois vaihteeks vaikka hyvää tuuria matkassa, onhan tuo ahistanu jo aikalailla vähälle aikaa  :angry:

Omien mittausten perusteella sylinterit oli tosiaan suorat ja pyöreet. Ehkä se kiinnileikkaaminen johtui tuosta liian tiukasta sovituksesta eikä pienestä renkaan katko välistä.

Kannenpultit vois vedellä varuilta tohon 70 nyyttonin pintaan, eiköhän tuo kestä silläkin paikallaan.

Illasta kävin lohkot ja muut kamat pesusta, huomenissa vois puhallella kaikki maholliset ja mahottomat kanavat puhtaaksi. Akselin kun kävis vielä kaverin sorvissa kiillottamassa niin sitten ei ois muuta kun ootella osia ja pääsis konetta kasailemaan.

Lähettäjä SMR aiheesta Maalis 03 2020,21:15
On sul kyllä energiaa ja motivaatioo   :respekt:

Kuulostais siltä kun meidän tiimin puuhat parhaimmillaan, mutta siitä on jo varmaan 10 vuotta, nyt äijät alkaa olemaan liian vanhoja jaksamaan   :(

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 11 2020,19:43
Se on varmaan vielä tätä uutuuden viehätystä, toisaalta itellä on kans sellanen pieni vika korvien välissä että kun jonkun homman alottaa niin se pitää tehä samantien valmiiks :p

Sylinterit tupsahti postissa eilen takasin, olivat saaneet hoonattua nuo nyt 5 satkun välykselle. Hyvin oli naarmut kadonneet, tosin vähän ois saanut olla jyrkempi tuo hoohin kulma ainakin omaan silmään. Eiköhän tuo kuitenkin menettele...

< Hoonattu sylinteri >

Renkaat sovittelin valmiiks samantien ja kiillotettu akseliki oottelee pöydällä uusia laakereita. Viikon sisään pitäs laakereidenkin tulla jos vaan toimitusaika arviompitää kutinsa.

Tähän asti ei ollu kiire saaha busaa nippuun kun pääs Kawalla vielä viime viikonloppunakin ajamaan. Nyt tulee vettä jo kolmatta päivää putkeen, voi olla tän talven ajot ajettu eli pitäs saada busa kohta rokkaamaan :thumbup:

Offtopikkiin menee mutta on se vaan lystiä jäälläkin päästellä < Sunnuntain suhinoita >

Lähettäjä SMR aiheesta Maalis 11 2020,20:30
On se käsittämätöntä kuinka eri kelit on siellä, täällä ei näe pilkkimiehiä jäällä , joko ne ei uskalla mennä tai on sitte hukkunu kun menny.

Mikä kamera sulla on , miten nopeus on ympätty ruutuun ?

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 11 2020,21:01
Onhan tässä muutama sata kilsaa välimatkaa, huoltoautolla uskalsi vielä jäälle kun Auratulla alueella abaut 30cm jäätä :thumbup:

RaceChronosta saa tuon datan (ja halutessaan paljon muutakin) ympättyä kuvaan mukaan. Lisäks tarvii 10hz gps vastaanottimen, puhelimen 1hz gps:n tiedolla ei tee käytännössä mitään. Itellä on Hero 7 Black, periaatteessa mikä vaan action kamera käy missä on Bluetooth tai wifi. Uudempiin Herojen gps ominaisuus helpottaa vähän kuvan ja datan synkronointia.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 12 2020,18:12
Öljypumpun läpi on näköjään kuleksinu aika paljon shittiä. Öljynpaine valo on sammunu kyllä tähän saakka ennen kun kone lähtee ees käyntiin. Vieläköhän tuon laittas paikalleen vai meneekö tuokin investointi listalle ???

< Pumpun kansi >
< Sisäkehä >
< Ulkokehä >

Jos tuo on kaput niin oisin kiinnostunu ostamaan hyvän ja halvan käytytetyn. Nimimerkillä: alkaa olla kassa tyhjä...

Lähettäjä SMR aiheesta Maalis 12 2020,20:43
Ohhoh, ompas rujon näkönen, vai onko se vaan liian tarkka kamera mikä sulla on, ne hommat tuntuu olevan hanskassa.
Ei vaan, kyl ettisin hyvän käytetyn tuon tilalle.
Vaikea sanoa paljonko tuo tiputtaa tuottoa, mutta ei se sitä ainakaan paranna.

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Maalis 12 2020,21:10

(Jape79 @ Maalis 12 2020,18:12)
QUOTE
Öljypumpun läpi on näköjään kuleksinu aika paljon shittiä. Öljynpaine valo on sammunu kyllä tähän saakka ennen kun kone lähtee ees käyntiin. Vieläköhän tuon laittas paikalleen vai meneekö tuokin investointi listalle ???

< Pumpun kansi >
< Sisäkehä >
< Ulkokehä >

Jos tuo on kaput niin oisin kiinnostunu ostamaan hyvän ja halvan käytytetyn. Nimimerkillä: alkaa olla kassa tyhjä...

Hurjan näköinen jotain isomapaa on välistä mennyt,
Mitähän sieltä on läpi painanut, oliko ennen tätä hajomista vielä ok ?
tuossa on jo sekin riski että alkaa irtoilemaaan paloja,
onko imu putekessa mitään sivilää ?
jos nuo mitä tuosat on rouhitun irti on pääsyt putsarista läpi niin ei tarvitese enään ihmetellä mistä epäpuhtaudet lakeriin on lähtöisin, joko se mikä pumpusta mennyt läpi tai sitten pumpusta lähteneet palat

vaihtoon ilman muuta

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 13 2020,20:07
Heh, nykyään kännykkä kamerassakin on sen verran pikseleitä että voi zoomata lähelle :)

Löysin onneks tilalle sopu hintaan toisen pumpun 24tkm ajetusta koneesta.

Kyllähän tuossa imujalassa on sihti, aika paljon oli tuollakin roinaa kun sitä putsailin. Seassa oli kovempaakin metallia kun mitä runkolaakerista irtoo. Sillon kun kajahti se pakonokan laakeri niin käytin öljypohjan kyllä irti mutta tuo imujalka jäi putsaamatta. Ja olihan se vauhtipyörän pintakin jossakin välissä kuoriutunut...

< Saalis imujalasta >

En sitten tiedä miten helposti hilut tulee suodattimesta läpi, luulis ettei nyt ihan helpolla ainakaan ???

Tuleepa nyt sitten koneeseen täys remontti, vaikka syksyllä otti koneen auki ihan vaan tarkastellakseen paikkoja. Nyt tuolla luulis pääsevän pitkän siivun ilman aukomista :bike:

Lähettäjä SMR aiheesta Maalis 13 2020,20:16
Ihmetys jatkuu, silppua on kuin isommankin konerikon jäljiltä.
Ei varmaan olis pahitteeksi kattella vähän muitakin osia mitä pystyy että on varmasti kunnossa.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 13 2020,20:24
Tuota rojun määrää vähän itekkin ihmettelin. Kaikki muu on nyt käyty läpi ja kunnossa tai vaihtuu uuteen paitsi vaihteiston rattaat. Vaihteet on kyllä pelannu hyvin eikä ole ylimääräistä ääntäkään pitänyt. Eipä tuossa pitkin menis jos heläyttäis vielä akselit levälleen... Sit ei ois enää mitään kohtaa käymättä läpi.
Lähettäjä 1340R86 aiheesta Maalis 14 2020,11:25

(Jape79 @ Maalis 13 2020,20:24)
QUOTE
Tuota rojun määrää vähän itekkin ihmettelin. Kaikki muu on nyt käyty läpi ja kunnossa tai vaihtuu uuteen paitsi vaihteiston rattaat. Vaihteet on kyllä pelannu hyvin eikä ole ylimääräistä ääntäkään pitänyt. Eipä tuossa pitkin menis jos heläyttäis vielä akselit levälleen... Sit ei ois enää mitään kohtaa käymättä läpi.

Pura suodatin myös ja katso mitä siellä nyt on,
vielä jos olisi sen edelisen rikon jälkeinekin putsari niin sekin,
putsareissahn taitaa olla semoinen systeemi että jos menee tukoon niin päästää ohi,

paljon kaikenlaista isoa palaa

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 19 2020,21:04
Noniin, tänään tuli dragracen paketti perille ja pääsi aloittelemaan koneen kasausta. Plastigaugella mitattuna Runkolaakerien välykset alkaa olla toleranssien yläkantissa. Manuaali sanoo service limitin olevan 0.08mm ja rungot on siinä 0.065-0.07mm välillä. Onneks tuli nyt ees uusvanha öljypumppu niin se jaksaa syöttää öljyä laakereille.

Sitten tuli tenkkapoo vastaan kun aloin epäillä että kumminko päin kampura oli pöydällä kun otin kanget irti... En uskaltanut vedellä kankia paikalleen kun en oo sata varma että pitääkö kk laakerin lukko urien (tai mitkä ne kohdistin judanssit nyt on)jäädä imu vai pakosarjan puolelle...  :apua: tulisiko joltain oikea tieto ihan  selkäytimestä??  Fifty-sixty jos veikkaan niin varmasti menee just väärin päin. Tuon kun selvittäisi niin saisi varmasti viikonlopun aikana koneen kasaan ja ensi viikolla pääsisi testaamaan :bike:

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Maalis 20 2020,09:36
Eivät ole siis vakiot ?
vakiosahan se on merkattu numerolla että jos jollain olis vakio
kasillä niin sittä näkisi millä puolen lukko kynnen kolo on

ei niissä nyt olevissa ole vain toisen pultin kohdan sivussa mitään merkintöjä ?
monissa on ja vasta sitä vaikon merkkiä

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 20 2020,10:29
Joo, ei oo vakiot, h-profiilit teräs veivit. Selvittelin tuossa illalla että periaatteessa lukkokynnen suunnalla ei ole väliä kun bearing crush pitää laakerit paikallaan. Siitähän tämä tuli mieleen kun manuaalissa oli maininta että merkinnät pitää olla imusarjan puolella.

Pitää mittailla jos kanget on muuten symmetriset niin täräytän niinpäin kun mitä nyt muistin varassa on.

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Maalis 20 2020,12:06

(Jape79 @ Maalis 20 2020,10:29)
QUOTE
Joo, ei oo vakiot, h-profiilit teräs veivit. Selvittelin tuossa illalla että periaatteessa lukkokynnen suunnalla ei ole väliä kun bearing crush pitää laakerit paikallaan. Siitähän tämä tuli mieleen kun manuaalissa oli maininta että merkinnät pitää olla imusarjan puolella.

Pitää mittailla jos kanget on muuten symmetriset niin täräytän niinpäin kun mitä nyt muistin varassa on.

Vakio kangissa näköjään laakerinlukko kolot vastakaisella puolella kuin numero/kirjain koodi
sitö mihin suuntaan se tuli ei muista

Lähettäjä SMR aiheesta Maalis 20 2020,13:05
Oliko veiveissä numerot ? Siinä kyljessä pultin kohdalla.
Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 20 2020,15:29
Eli vakio kankien perusteella menee ihan just vastaavasti, eli lukko urat jää pakosarjan puolelle.

Joo, on noissa kangissa numerosarjat mutta samalla puolen kun laakerin lukot.

Laitan ne noin päin kun mitä aavistelinkin, mikä siinä voisi mennä pieleen :p

Lähettäjä SMR aiheesta Maalis 20 2020,21:16
Veiveissä on sarjanumerot , eikä välttämättä peräkkäiset,  mutta ne on asennettu pienestä isompaan alkaen laturin päästä.
Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 20 2020,23:03

(SMR @ Mar. 20 2020,21:16)
QUOTE
Veiveissä on sarjanumerot , eikä välttämättä peräkkäiset,  mutta ne on asennettu pienestä isompaan alkaen laturin päästä.

No sitten meni samoin päin ja samaan järjestykseen kun missä olivatkin :thumbup:

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 22 2020,18:57
Otteluvoitto, kesti kasassa ainaskin ensimmäisen 100km :thumbup: Ei voi sanoa että ois vielä hirveen lämmin ajella :bike:
< Kauden toinen aloitus >

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 24 2020,06:38
Kyllä nyt ahistaa...

Eilisellä ajolenkillä huomasin että edelleen pienillä kierroksilla reippaammin vedättäessä (alle 4000rpm) joku kilisee, ei lähellekään niin paljoa kun ennen laakerointia mutta kuitenkin...Illasta pudotin öljyt puhtaaseen astiaan eikä tuolla tullut ainakaan mujua mukana.

Voiskohan tuo nyt oikeasti kilistää detonaation takia vai onko 7 satkun välys runkolaakerilla liikaa vaikkakin manuaali antaa ylärajaksi 8 satkua?

Nyt on kyllä mielenkiinnon katoaminen todella lähellä...

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Maalis 24 2020,09:32

(Jape79 @ Maalis 24 2020,06:38)
QUOTE
Kyllä nyt ahistaa...

Eilisellä ajolenkillä huomasin että edelleen pienillä kierroksilla reippaammin vedättäessä (alle 4000rpm) joku kilisee, ei lähellekään niin paljoa kun ennen laakerointia mutta kuitenkin...Illasta pudotin öljyt puhtaaseen astiaan eikä tuolla tullut ainakaan mujua mukana.

Voiskohan tuo nyt oikeasti kilistää detonaation takia vai onko 7 satkun välys runkolaakerilla liikaa vaikkakin manuaali antaa ylärajaksi 8 satkua?

Nyt on kyllä mielenkiinnon katoaminen todella lähellä...

Oliko rajoilla oleva välys kk laakereissa ja useamman mittuksen keski arvo tai muuten mitta virheet minimoitu,
oliko se kaikissa rajoilla ?

muuttuiko puristus lopulta kuinka paljon viime säätön verrattuna ?

oletettavasti syttys on säädety jossain vaihessa niin jos on säädetty
lähellä nakutus rajaa on silloin herkkä pienilekin muutoksille,
samoin seoksen suhteen,
yli päättän kun mennään lähellä rajoaj on homma herkää
nokkien ajoitus varmasti kohdallaan,
jako ketju ok sekä sen kireys

onko senakutusta ehkä voisi kokeilla koe lenkin verran käyttämällä
vähemän sille herkää polttoa ainetta vaikapa kisa bensaa
jos ääni sillä häviää niin on tai muttamalla sytysstä sillä aluella reilusti

Lähettäjä SMR aiheesta Maalis 24 2020,11:25
Nyt vaan jäitä hattuun , ei hätiköintiä.
Minkä väriset liuskat rungoissa nyt ?

Olen huomannut että yllättävän pienistä muutoksista, varsinkin kun osia on vaihdettu, tulee säädön tarve ja seokset pielessä.

Esim yhden kerran laitoin turbokoneeseen hieman pienemmät männät ja puristussuhde samalla laski pari kymmenystä, päättelin että säädöt on turvallisen puolella , että menee korkeintaan hieman rikkaalle eikä olis pakollista käydä säädössä kun just säädetty, mutta ei, kone suli samantien eka vedolla kentällä.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 24 2020,14:11
Meinasin jo eilen myydä pyörän pajalta kotiin kävellessä vastaan tulleille mustalaisille.

Ruttu nousi marginaalisesti 13.36-> 13.54. Nokat on kohallaan ja jakoketju riittävän tiukalla.

Välyksen mittasin vaan kerran, laitoin langat kaulan molemmin puolin. Juuri tuossa keskimmäisessä kaulassa oli isoin noin 7 satkun välys(0.035mm puolellaan) varmaankin johtuen siitä että tuota kiillotettiin eniten.

Nyt on keltaiset liuskat läpi linjan, niin rungoissa kun kiertokangissakin. Kiertokangissa oli kaikissa keltaiset liuskat ennestään, rungoissa tais olla ruskeita, mustaa ja keltaista. Keskimmäisen liuskan väristä ei saanut selvää.

Voi olla kisabensan hankkiminen tiukkaa näillä leveysasteilla. Joutuisi tilaamaan 25 litran pönikän jostakin eikä hinta hirveesti houkuttele. Vaikka helpompi ois koittaa  kun jos alkaa taas konetta aukomaan.

Toisaalta pitäähän tuohon joku selvyys saada ennen penkkiin vientiä, ois turha reissu ja ajan haaskausta viedä pyörä toiselle puolen suomea ja todeta että koneessa onkin mekaaninen vika...

Lähettäjä SMR aiheesta Maalis 24 2020,14:21
Joo, tarkkana ja varovainen on hyvä olla.

Epäilen silti että se kaipaa bensakartan tekoa, jotain osia vaihtunu ja sit se ruttu.
Runkoihin piti olla tyrkyllä vielä yksi väri , sininen, keltasen jälkeen, oliko ? Siis gen2 liuskaa. 7 satkua kuulostaa paljolta, mutta miten se vaikuttaa niin tekisin öljynpainemittauksen pääkanavasta, lämpötila muttaa tosi paljon paineita mut saa siitä jotain osviittaa.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 24 2020,14:55
Suunnitelmissa oli kyllä käyttää penkissä kunhan vähän ajanut sisään, ja pitäs tuon nakutuksen lähde nyt saada kans ensin selville.

Näkyy olevan dragracella sininen liuska olemassa Gen2: seen. Paljonkohan tuo on keltaista paksumpi? Kattelin Gen2 osiosta manuaalin linkkiä mutta tuo ei tunnu toimivan.

60 asteessa paineet pitäs olla 2-5 bar välissä 3000 rpm. Pitääpäs mittailla. Runkolaakerin taitaa saada onneksi vaihdettua ilman että tarvii sylintereitä/kankia purkaa, kone vaan selälleen pöydälle ja alalohko auki...

Lähettäjä SMR aiheesta Maalis 24 2020,15:16
Arvelen että sinisen liuskan ero keltaseen on suunnilleen sama kuin muidenkin vierekkäisten värien, eli sillain hieman.

Saa juu vaihdettua rungot jos käyttää motin ympäri, ilman täyttä purkua. Mut onhan siinä hommaa. Positiivinen puoli on että näkee missä kunnossa osat on koeajon jäljiltä.

Tuo tietty öljynpaine jossain lämpötilassa on aika suhteellinen käsite, mut kunhan siinä on johdonmukaisuutta , ja minimi paine löytyy aina.

Ollaan käytetty 1.8bar öljyvaloanturia, vakion 0.15 sijasta, penkissä hirvittäny kattella kun sen syttymispiste laskee koko ajan moottorin lämmetessä, mutta sitten se taas elpyy kun kamppeet jäähtyy.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 24 2020,15:44
Löyty kun aikansa etsi...

Sininen liuska 1.504-1.507 ja keltanen 1.500-1.504mm. löytyykö tuo valoanturi jostain tietystä laitteesta? Voisin hankkia kans tuollasen...

Lähettäjä SMR aiheesta Maalis 24 2020,16:05
Se on ollu jonkun Nissanin öp anturi,
tämmönen numero löytyi tuosta pöydältä,

FAE 12620

kierre käy mutta sähköliitin on mallia latta.

Huono puoli tuossa on se että tulee harmaita hiuksia jos sitä alkaa liikaa kyttäämään, painevaloa, koko ajan epäilee että joku mättää kun se palaa tyhjäkäynnillä lämpösenä.

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Maalis 24 2020,20:23

(Jape79 @ Maalis 24 2020,14:11)
QUOTE
Meinasin jo eilen myydä pyörän pajalta kotiin kävellessä vastaan tulleille mustalaisille.

Ruttu nousi marginaalisesti 13.36-> 13.54. Nokat on kohallaan ja jakoketju riittävän tiukalla.

Välyksen mittasin vaan kerran, laitoin langat kaulan molemmin puolin. Juuri tuossa keskimmäisessä kaulassa oli isoin noin 7 satkun välys(0.035mm puolellaan) varmaankin johtuen siitä että tuota kiillotettiin eniten.

Nyt on keltaiset liuskat läpi linjan, niin rungoissa kun kiertokangissakin. Kiertokangissa oli kaikissa keltaiset liuskat ennestään, rungoissa tais olla ruskeita, mustaa ja keltaista. Keskimmäisen liuskan väristä ei saanut selvää.

Voi olla kisabensan hankkiminen tiukkaa näillä leveysasteilla. Joutuisi tilaamaan 25 litran pönikän jostakin eikä hinta hirveesti houkuttele. Vaikka helpompi ois koittaa  kun jos alkaa taas konetta aukomaan.

Toisaalta pitäähän tuohon joku selvyys saada ennen penkkiin vientiä, ois turha reissu ja ajan haaskausta viedä pyörä toiselle puolen suomea ja todeta että koneessa onkin mekaaninen vika...

Kyllä olisi ihan hirmu tuuria siis hunoa selaistaa jos
yksi rajoilla oleva rk kaula saisi korvin kuultavaa nakutavaa meteliä aikaan
ja vain tietylä kieros aluella,
mutta kuten jo aiemin todettu niin rajoilla kun mennään kaikki on pienestä kiinni, jos ei kisa bensaa niin säädä siitä alueltaa selkeästi rikaamalle, sekä sytkää voi koitta myöhästä myös
kokeeksi jos nuo poistaa rapinat niin penkissä sitten kohdileen

mutta jos se ääni on nakutusta niin tuhoa tulee sitten todela nopeasti eli jos ajelet niin aja niin että sitä ei ilmene,

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 24 2020,21:21
Ei oo itellä mahdollisuutta säätää karttoja... Pitää koittaa jos jostakin läheltä sais kisabensaa muutaman litran kinuttua.

Mikähän kierre tossa öljynpaine anturissa on? Kävin biltemasta mekaanisen painemittarin ja siinä on (edit)1/8 tuuman nippa eikä tuo nyt tuntunu kierteelle lähtevän sen minkä kädet öljyssä sitä koitti paikalleen saada.

Nopeesti ainakin öljynpaineen valo sammu kun pistin uudet öljyt ja suotimet äsken, kolme lyhyttä starttia pumpun johto irtaallaan riitti tohon.

Tilasin jo varuilta siniset liuskat, jos tää homma nyt sinne saakka menee, toivottavasti ei :bowdown:Lähettäjä SaMi aiheesta Maalis 24 2020,21:44
Voisiko nakuttava ääni tulla vuotavasta pakosarjan tiivisteetä? itsellä oli muutama vuosi sitten ongelma juuri matalilla kierroksilla oleva ns. säksättävä ääni. Syyksi paljastui vuotava tiiviste. Sen voi tarkistaa kun lyö koneen tulille ja koittaa pakosarjan juuret. Jos jostain tulee ilmaa niin sillon vuotaa.


Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 25 2020,20:27
Mittasinpa öljynpaineet. Tallikylmällä koneella 5.6bar mittari meni tyhjäkäynnillä pohjaan, kuumassa koneessa (flekti lähti just pyörimään) tyhjäkäynnillä oli 1.4 bar, 3000rpm 2.8 bar ja max. n 5bar.

Toiveikkaana löin tankkiin 50/50 suhteella 110 oktaanista kisabensaa, eipä auttanut vaan edelleen kilkattaa reippaammin vedättäessä. Voi viddujen viddu, ei se auta kun alkaa raapimaan huomenna mottia pöydälle...

Katotaan nyt saako välystä riittävän tiukaksi sinisillä liuskoilla vai pitääkö alkaa ettimään uutta kampuraa. Siihen jos menee niin tämän kesän ajot oli sitten siinä. Kassa ammottaa tyhjyyttään ja motivaatiokin alkaa osoittaa pahasti hiipumisen merkkejä :(

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Maalis 26 2020,00:06

(Jape79 @ Maalis 25 2020,20:27)
QUOTE
Mittasinpa öljynpaineet. Tallikylmällä koneella 5.6bar mittari meni tyhjäkäynnillä pohjaan, kuumassa koneessa (flekti lähti just pyörimään) tyhjäkäynnillä oli 1.4 bar, 3000rpm 2.8 bar ja max. n 5bar.

Toiveikkaana löin tankkiin 50/50 suhteella 110 oktaanista kisabensaa, eipä auttanut vaan edelleen kilkattaa reippaammin vedättäessä. Voi viddujen viddu, ei se auta kun alkaa raapimaan huomenna mottia pöydälle...

Katotaan nyt saako välystä riittävän tiukaksi sinisillä liuskoilla vai pitääkö alkaa ettimään uutta kampuraa. Siihen jos menee niin tämän kesän ajot oli sitten siinä. Kassa ammottaa tyhjyyttään ja motivaatiokin alkaa osoittaa pahasti hiipumisen merkkejä :(

Ei öljyn paineet mitenkään erityisen huonot ole,

saihan se sitä bensaa varmasti tarpeeksi,
varmistaa jollain ennen purkamista

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 26 2020,07:59

(1340R86 @ Mar. 26 2020,00:06)
QUOTE

(Jape79 @ Maalis 25 2020,20:27)
QUOTE
Mittasinpa öljynpaineet. Tallikylmällä koneella 5.6bar mittari meni tyhjäkäynnillä pohjaan, kuumassa koneessa (flekti lähti just pyörimään) tyhjäkäynnillä oli 1.4 bar, 3000rpm 2.8 bar ja max. n 5bar.

Toiveikkaana löin tankkiin 50/50 suhteella 110 oktaanista kisabensaa, eipä auttanut vaan edelleen kilkattaa reippaammin vedättäessä. Voi viddujen viddu, ei se auta kun alkaa raapimaan huomenna mottia pöydälle...

Katotaan nyt saako välystä riittävän tiukaksi sinisillä liuskoilla vai pitääkö alkaa ettimään uutta kampuraa. Siihen jos menee niin tämän kesän ajot oli sitten siinä. Kassa ammottaa tyhjyyttään ja motivaatiokin alkaa osoittaa pahasti hiipumisen merkkejä :(

Ei öljyn paineet mitenkään erityisen huonot ole,

saihan se sitä bensaa varmasti tarpeeksi,
varmistaa jollain ennen purkamista

Kylläpä kivistää, putkessa paikka lambda anturille mutta, tottakai, 12mm kierteellä ettei varmasti saa normi anturia paikalleen... Jos ois rosteri putki niin ei ois ongelma, leikkais vaan tuon vanhan holkin irti ja hitsaisi uuden isomman paikalleen. Mutta titaanin ja rosterin(holkki) hitsaaminen voi olla haastavaa. Selvitelläänhän löytyskö kylältä joku joka tietäisi onnistuuko tuo saati että löytäisi jonkun joka hitsaa tuollasen materiaali kombon...
Lähettäjä SMR aiheesta Maalis 26 2020,12:29
Jotenkin tuo yliväljän runkolaakerin kilistäminen kuulostaa oudolta, varsinkin kun sitä painetta on.
Jos on kaksi vaihtoehtoa äänelle, laakeri ja nakutus niin suattaapahan se olla joku musta hevonenkin, ei olis eka kerta.

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Maalis 26 2020,18:25

(Jape79 @ Maalis 26 2020,07:59)
QUOTE

(Jape79 @ Maalis 25 2020,20:27)
QUOTE
Mittasinpa öljynpaineet. Tallikylmällä koneella 5.6bar mittari meni tyhjäkäynnillä pohjaan, kuumassa koneessa (flekti lähti just pyörimään) tyhjäkäynnillä oli 1.4 bar, 3000rpm 2.8 bar ja max. n 5bar.

Toiveikkaana löin tankkiin 50/50 suhteella 110 oktaanista kisabensaa, eipä auttanut vaan edelleen kilkattaa reippaammin vedättäessä. Voi viddujen viddu, ei se auta kun alkaa raapimaan huomenna mottia pöydälle...

Katotaan nyt saako välystä riittävän tiukaksi sinisillä liuskoilla vai pitääkö alkaa ettimään uutta kampuraa. Siihen jos menee niin tämän kesän ajot oli sitten siinä. Kassa ammottaa tyhjyyttään ja motivaatiokin alkaa osoittaa pahasti hiipumisen merkkejä :(


Kylläpä kivistää, putkessa paikka lambda anturille mutta, tottakai, 12mm kierteellä ettei varmasti saa normi anturia paikalleen... Jos ois rosteri putki niin ei ois ongelma, leikkais vaan tuon vanhan holkin irti ja hitsaisi uuden isomman paikalleen. Mutta titaanin ja rosterin(holkki) hitsaaminen voi olla haastavaa. Selvitelläänhän löytyskö kylältä joku joka tietäisi onnistuuko tuo saati että löytäisi jonkun joka hitsaa tuollasen materiaali kombon...

Koko putki titania ?
jos ei hitsaria löydy niin tee semmoinen s mutka pilli ohuesta
putkesta minkä sitten työntää pakoputken päästä sisään,
eli niin pitkä suora putken osuus että yletty mahdolisiman syvälle sitten siihen ulos jäävään osuuteen s mutka, ennen sitä mutkaa paikka anturille mikä toimii samaalla pieneä keräily säilönä,

systeemi ei ole ihan yhtä hyvä kuin suoraan sarjoissa oleva
anturi mutta antaa kuitenkin suuruus luokaan

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 26 2020,19:11
Niinhän se oudolle tuntuu oudolle että runkolaakeri nakuttais, kk jos ois niin nakuttaisi koko ajan. Paikallaan ja ns sukkasillaan kiihyttäessä ei kuulu mitään ylimäärästä.... No jos se tuurista on kiinni niin minun tuurilla siellä on mustat hevoset ja jää sitten vielä musta Pekkakin käteen :shocked:

Onneks löyty titaaninen labda holkki ja vielä hitsarikin omasta kaveri piiristä. Ois tuo varmaan selvinpäin hitsannu siistimmän karvin mutta kelpaa minulle :p

< Holokki >

Sunnutaiksi saan seosmittarin, lupaa viileetä mutta kuivaa keliä niin eiköhän sitä testilenkin voi käydä ajamassa. Oispa jollakin tässä lähiseudulla ollut vehkeet millä pääsis sytkä karttoihin käsiksi ois voinu vielä koittaa pudottaa ennakoita rajusti ennen motin avaamista. Jos tuo nyt ei käy ihan sikalaihalla niin alkuviikosta sitten vaan kone pöydälle ja alalohkoa auki. Penkkiinkään ei taida ihan heti päästä kun uusimaa on kiinni....

Lähettäjä SMR aiheesta Maalis 26 2020,21:30
Olihan sitä tuuria jo, aika ihme että löytyi titaaninen hierreholkki,
mulla kun oli tuo tilanne joku vuosi sitten niin piti sorvailla titaanista moinen, ja hitsari sattui olemaan selvitäpäin, tupakkia kyllä paloi.

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Maalis 26 2020,21:37

(Jape79 @ Maalis 26 2020,19:11)
QUOTE
Niinhän se oudolle tuntuu oudolle että runkolaakeri nakuttais, kk jos ois niin nakuttaisi koko ajan. Paikallaan ja ns sukkasillaan kiihyttäessä ei kuulu mitään ylimäärästä.... No jos se tuurista on kiinni niin minun tuurilla siellä on mustat hevoset ja jää sitten vielä musta Pekkakin käteen :shocked:

Onneks löyty titaaninen labda holkki ja vielä hitsarikin omasta kaveri piiristä. Ois tuo varmaan selvinpäin hitsannu siistimmän karvin mutta kelpaa minulle :p

< Holokki >

Sunnutaiksi saan seosmittarin, lupaa viileetä mutta kuivaa keliä niin eiköhän sitä testilenkin voi käydä ajamassa. Oispa jollakin tässä lähiseudulla ollut vehkeet millä pääsis sytkä karttoihin käsiksi ois voinu vielä koittaa pudottaa ennakoita rajusti ennen motin avaamista. Jos tuo nyt ei käy ihan sikalaihalla niin alkuviikosta sitten vaan kone pöydälle ja alalohkoa auki. Penkkiinkään ei taida ihan heti päästä kun uusimaa on kiinni....

Kyllä se pysyy tuolla saumalla ja tiivis kun on niin siinähän ne on millä on väliä,

Luulisi jollain olevan piuha jos nyt ei ihan naapurissa mutta jossain samoilla alueilla,

sehän voi  tosiaan olla mikä vaan varsinkin niin pitkään kunnes syy lopulta löytyy

Lähettäjä SMR aiheesta Maalis 28 2020,14:14
Niin muuten, se mäntävälys työkalu toimii hienosti, kiitokset  :thumbup:

(siis venttiili-mäntä)

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 29 2020,21:49
Nonii, koeajolenkki heitetty. Todella varovaisesti kiihdyttäessä (silleen ettei nakuta) afr pyörii jossakin 13.6-13.8 välillä. Hieman reippaammin avatessa näkyi jopa 15.1 lukemia ja tuolloin myös nakutusta kuuluu. Kun kierrokset hilasi tosi varovasti yli 4000rpm niin kärsi mennä reippaammin kaasulle, afr pysyi alle 14 eikä ainakaan omaan korvaan enää nakuttanut. Hirveesti ei uskaltanut enempää vedätellä kun sitten alkaa tuuli jo suhista eikä koneen äänistä saa oikeen selvää.

Puristuspaineet mittasin ihan piruuttani niin oli tasaiseen 16.5bar. Ei tuo nyt hirveesti oo manuaalin ylärajan yli(16bar) ???

Soitin viikonloppuna toiselle pajalle missä ecueditori on käytössä(Gatemania). Kertovat että gen1 ei pysty lukemaan karttoja ulos. Pitäs vissiin kysyä saisko Samilta ohjelman tiedostot kun tilanne nyt on ettei sinne vaan yksinkertaisesti pääse vaikka haluaisi. Ei sitten tarviis nollasta lähteä liikkeelle. Pitää olla huomenna vielä yhteyksissä molempiin pajoihin ja kysellä lisää.

Jos tuon nyt saa penkkiin niin pitäs koittaa tankki saaha tyhjäks kisabensasta ja normi pumppubensat sisään. Haittaakohan tuo ettei sitä oo ajettu enempää kun abaut 200 km sisään... Pääasia tietysti että sais nyt tuon nakuttamisen helvettiin ja pääsis ajelemaan, käyttäis sitten vielä uusiks penkissä kun on enempi kilsoja alla.

Sikäli jos tuo penkki homma näyttää karkaavan etemmäs niin taidan vielä heittää paksummat liuskat paikalleen kun ei muutenkaan uskalla ajella ettei särje konetta nakutuksen takia.

Hieno homma että työkalu toimii hyvin myös sinunkin mielestä :thumbup:

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Maalis 29 2020,23:09
15 vedossa on kyllä jo kovasti laihalla,
vaikka ei rapinat juuri siitä johtuisi
niin silti on säädön tarvetta tai tuhoa tulee ennen pitkää,

rahtihan ja sitä kuskaavat saa kulkea eristys rajan yli,
ihmiset muuten ei niinkään,
niin pyörä rahtina säätö paikkaan vaikka hinaus autolla lähimältä rajanylitys paikalata ja säädön jälkeen taas takaisin rahtina rajan yli omistajella,

Yleisesti ottaen
taitaa kyllä jäädä kauden ajelut vähiin kun vähän joka suuntaan on rajat kiinni maan sisäisen sulkemisen lisäksi mitä niitäkin sattaa vielä tulla muihinkin maakuntiin

Lähettäjä SMR aiheesta Maalis 30 2020,09:42
Onhan se sitten laihalla.
Aika kova mun mielestä tuo puristuspaine, vaikka manuskassa sanottais mitä niin normikoneesta mitatut ei ole ollu lähimainkaan noin korkeet (onko?)
Eli tarviit soppaa lisää , sekä ehkä hieman paksulle säätääkin kun normibensalla tarkotus mennä, voi aika rajoilla olla.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 30 2020,10:02

(SMR @ Mar. 30 2020,09:42)
QUOTE
Onhan se sitten laihalla.
Aika kova mun mielestä tuo puristuspaine, vaikka manuskassa sanottais mitä niin normikoneesta mitatut ei ole ollu lähimainkaan noin korkeet (onko?)
Eli tarviit soppaa lisää , sekä ehkä hieman paksulle säätääkin kun normibensalla tarkotus mennä, voi aika rajoilla olla.

Ei varmaan normi koneesta tuollasia lukemia koskaan saa mitattua.

Mietiskelin itekkin tuossa yöllä että voi olla että pitäs  jollakin opilla saaha ehkä ruttuja alas. Vaihtoehtoina palotilan muotoilu(0.5ml lisää tilavuutta) tai nokka missä ois hitusen enempi asteita. Laskeskelin että jos ois n.8 Astetta enempi aukioloa(imu sulkeutuis 4 astetta myöhemmin) niin dynaaminen puristus pitäs olla abaut sama kun ennen. Mutta miten tuo vaikuttaisi koneen luonteeseen jne. Eikä vaan taida tuollasta vaihtoehtoa olla olemassa abaut samalla nostolla? Nostoa jos kasvattaa niin menis sitten kohta retainerit/jouset uusiin...

Menee varmaan vähän väärään suuntaan jos ennskoita pitää laskea ja säätää hiton rikkaalle ettei nakuttaisi ???Lähettäjä 1340R86 aiheesta Maalis 30 2020,12:16

(Jape79 @ Maalis 30 2020,10:02)
QUOTE

(SMR @ Mar. 30 2020,09:42)
QUOTE
Onhan se sitten laihalla.
Aika kova mun mielestä tuo puristuspaine, vaikka manuskassa sanottais mitä niin normikoneesta mitatut ei ole ollu lähimainkaan noin korkeet (onko?)
Eli tarviit soppaa lisää , sekä ehkä hieman paksulle säätääkin kun normibensalla tarkotus mennä, voi aika rajoilla olla.

Ei varmaan normi koneesta tuollasia lukemia koskaan saa mitattua.

Mietiskelin itekkin tuossa yöllä että voi olla että pitäs  jollakin opilla saaha ehkä ruttuja alas. Vaihtoehtoina palotilan muotoilu(0.5ml lisää tilavuutta) tai nokka missä ois hitusen enempi asteita. Laskeskelin että jos ois n.8 Astetta enempi aukioloa(imu sulkeutuis 4 astetta myöhemmin) niin dynaaminen puristus pitäs olla abaut sama kun ennen. Mutta miten tuo vaikuttaisi koneen luonteeseen jne. Eikä vaan taida tuollasta vaihtoehtoa olla olemassa abaut samalla nostolla? Nostoa jos kasvattaa niin menis sitten kohta retainerit/jouset uusiin...

Menee varmaan vähän väärään suuntaan jos ennskoita pitää laskea ja säätää hiton rikkaalle ettei nakuttaisi ???

Puristuksen madaltamiseen ryhmän alle korotusta,
tuolla pysyisi palotila muodossa eikä nokaa sen enpää tarveta koskea

miten muuten sitten käytäytyy niin sitä sitten tiedä

Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 30 2020,19:43
Ei oikein voi laittaa koroketta ryhmän alle, sitten menee taas paljealue liian isoksi... Männät sorviin ja pieni malja lakeen kuten 85 männissäkin oli ???

Eipä noissa laakereissa sanomista ollut, pientä epätasaisuutta kuluma jäljissä. Keskimmäinen oli juuri ja juuri ottanut hippaa kaulalle.

< Liuskat >

Noh, huomenna tulee varmaan siniset liuskat laitellaan paikalleen ja mittaillaan mitä välyksiä löytyy. Tuo se ei joka tapauksessa ole mikä nakuttaa...

Kansi pitää ottaa auki, männän laet oli tulpan reiästä tiirattuna jotenkin omituisen öljysen näköiset. Kampiakselin välistä katottuna, minkä nyt näki, näytti että sylintereissä voi olla taas rantuja niin kuin ois renkaat taas leiponeet kiinni  :wtf:  Nyt oli ainakin välykset kohallaa, ei pitä olla siitä kiinni... Seleviää jahka saa alakerran kasaan.

Ottaa jo aivoon niin paljon ettei oikeestaan enää ees vituta, teemaan käypänen pätkä toisesta leipääntyneestä asentajasta. On jotenkin niin helppo samaistua tunteeseen :comp

< Ei mikään mee saatana kohtuuvella >Lähettäjä 1340R86 aiheesta Maalis 30 2020,22:42

(Jape79 @ Maalis 30 2020,19:43)
QUOTE
Ei oikein voi laittaa koroketta ryhmän alle, sitten menee taas paljealue liian isoksi... Männät sorviin ja pieni malja lakeen kuten 85 männissäkin oli ???

Eipä noissa laakereissa sanomista ollut, pientä epätasaisuutta kuluma jäljissä. Keskimmäinen oli juuri ja juuri ottanut hippaa kaulalle.

< Liuskat >

Noh, huomenna tulee varmaan siniset liuskat laitellaan paikalleen ja mittaillaan mitä välyksiä löytyy. Tuo se ei joka tapauksessa ole mikä nakuttaa...

Kansi pitää ottaa auki, männän laet oli tulpan reiästä tiirattuna jotenkin omituisen öljysen näköiset. Kampiakselin välistä katottuna, minkä nyt näki, näytti että sylintereissä voi olla taas rantuja niin kuin ois renkaat taas leiponeet kiinni  :wtf:  Nyt oli ainakin välykset kohallaa, ei pitä olla siitä kiinni... Seleviää jahka saa alakerran kasaan.

Ottaa jo aivoon niin paljon ettei oikeestaan enää ees vituta, teemaan käypänen pätkä toisesta leipääntyneestä asentajasta. On jotenkin niin helppo samaistua tunteeseen :comp

< Ei mikään mee saatana kohtuuvella >

normalli tunne tuo että ei edes ota enään päähän

Kuvat näytää siis pahemalta kuin live kuvassa
ilmeisesti kiltelee jotenkin

Korotus palan onklmaksi tulee tosiaan helposti se palje,

sehän tossa on vielä onko tarvetta alentaa ruttua
vai ritääkö että seokset laitaa kohdalleen,

narmuja pytyssä niin mitenkäs laihalla käynti siihen vaikutaisi,
jos meititään nittä edeliselle kierokselle ehdotettuja tarkistuksia eikä niistä mistään syytä löytynyt

Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 01 2020,21:19
Ei ihan normaali määrä öljyä männän päällä pari sataa kilsaa ajetussa koneessa. < Että tämmöstä >

Ja syykin aika ilmeinen < Dejavu >

Tossa pinnotteessa on nyt pakko olla jokin vika. Kaikki oli tarkastettu ja pelattu kohalleen ennen kasausta. En tiedä voiko tuolla olla jokin syy yhteys nakuttamiseen kun oon aika saletti ettei kone nakuttanut ekalla testilenkillä...

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Huhti 01 2020,22:27

(Jape79 @ Huhti 01 2020,21:19)
QUOTE
Ei ihan normaali määrä öljyä männän päällä pari sataa kilsaa ajetussa koneessa. < Että tämmöstä >

Ja syykin aika ilmeinen < Dejavu >

Tossa pinnotteessa on nyt pakko olla jokin vika. Kaikki oli tarkastettu ja pelattu kohalleen ennen kasausta. En tiedä voiko tuolla olla jokin syy yhteys nakuttamiseen kun oon aika saletti ettei kone nakuttanut ekalla testilenkillä...

Ainakin öljy lisää nakutelun mahdolisuutta "alentamalla" octanilukua ja lisäähän se puristusta pientämällä palotilaa
(jos oikeen paljon on männän päällä niin nestepuristus ja vääntyneitä kankia näkyy)

mitenkäs männät/renkaat menikö nekin taas,
näkyykö renkaissa tällä kertaa pysty viivoja?

Lähettäjä jarim aiheesta Huhti 02 2020,11:10
Onkohan tuossa ryhmässä menny pinnoitus pieleen vai onkohan siinä pinnoitusta ollenkaan?
Lähettäjä SMR aiheesta Huhti 02 2020,13:28
Nyt ei kannata tehdä mitään muutoksia ennenku tuo ryhmän mysteeri selviää.
Luulis että se joka hoonasi sen viimeeks pystyy sanomaan että oliko kovan tuntuinen pinnoite ?
Ihanku olis ahdasta männällä siellä,
sekä myös laakereissa, kiilloittuu ihan liikaa.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 02 2020,14:18
Soitin ja kysyin hoonauksesta, oli kuulemma ihan normaalin oloinen kova pinta pinnoitetuksi hoonatessa.

Olin myös Britteihin yhteydessä Aptec Motorsporttiin, tekevät pinnoituksia. Olivat myös kummissaan mistä moinen voi johtua. Kuvien ja kysymysten/vastausten perusteella veikkasi että pinnoitteessa saattaa jotain vikaa, sitten oli teoria että kromi renkaan reunalle ei ole jouheva (smooth) ja tarttuu sylinterin seinään. Mutta ne oli vaan arvauksia, tiedä sitten totuutta mistä johtuu... Tuli tuosta teoriasta mieleen että voisko asentajassa olla vikaa, niin kuin yleensä on. Pistin männät taas sisään yläkautta männänrengaspuristimen kanssa. Vaikka nuo ihan nätisti sisään menikin niin rengashan aina vähän ahistaa tiivistepinnan kohalla ennen kun solahtaa sylinteriin. Jos se reuna kuitenkin raapasee rengasta just sen verran että tekee sitten jälkeä?

Voisko laakerien kiillottuneisuus johtua siitä kun tuostahan on lähtenyt tavaraa liikkeelle niin se on sitten pyörinyt välissä? Ainakin mäntien päällä öljyn seassa oli pientä mujua havaittavissa. Mittailin eilen Plastigaugella välyksiä eikä nuo olleet muuttuneet edellisestä kerrasta. Uskaltaakohan noita enää jättää vai vaihtaako nekin uusiin?

Nyt oon sitten sylinterin kanssa kahen vaiheilla, lähettääkö uudelleen pinnoitettavaksi (väittivät että saa vielä pinnoitettua) vai hommaako suoraan Wössnerin uustuotantoa olevan sylkyn... Ai niin, ja rahatkin pitäs noihin jostakin kaivella :p��sein��n:

Vaihtoehto joka alkaa kanssa houkutella ois ostaa valmis kone joltakin joka moisen osaa tehä, tuntuu että kaikki mihin kosken muuttuu paskaksi :twisted: tai sitten jos laittas projektin odottelemaan ensi kesää ja keskittyis vaikka kaljan juontiin tai vastaavaan, sais ees kanuunan vastineeksi tuhlatuista rahoista :kippis:

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Huhti 02 2020,15:10
Vahva ehkä sille että pinnotessa/sen alla vika,
tuohan oli se missä oli jotain kummalista röpelöä jo aiemin ?
niitähän on vaikka mitä kovia pinnotteitta niin semoinekin että
mahtaako olla jotain mutta kuin sitä mitä pitäisi ja sitten
lämetessään käyttäytyy eritavalla tai jos reikä mikä pinnoitettu ei olekaan ollut ennen pinoitamista kunnossa

Männän pääle tulut hilettä ehkäpä ainakin siitä sylinteristä suoraan
jos sitä runkolakereihin olisi kulkeentunut niin öljyn suodataimen puhtaalta puolelta sitä pitäsi sitten myös löytyä,

tai jos pistää kalja rahat säästöön niin on sitten tauon jälken
enemän rahaa ehkä,

Jos tuosta vielä tekee niin varmistaa ennen pinnoitusta että ryhmä sen pinnotten alla on kunnossa,
tai sitten koittaa porata seuravaan kokoon ja siihen uusi pinnoitus jossain missä se oikeesti osataan,
jos ei mitenkään saa varmistettua että ryhmä sen pinnotteen alla on ok niin toinen ryhmä mistä tekee tai
niitähän jotain valmitta isomalla porauksella olevia ryhmiä
toki maksavat mutta kyllä tuokin tulee hintoihin,

Lähettäjä SMR aiheesta Huhti 02 2020,15:55
Meidän pitäis järjestää seminaari missä porukalla silmäiltäis ja mitattais osia yms. mut just nyt on hieman huonot ajat matkailuun.

Btw, mystisiä moottorivikoja on nyt enemmänkin liikkeellä, ja äijät tekee ilmeitä ja levittelee käsiä (meikä) kun ei keksi mikä mättää.

Koitetaan nyt pureskella tätä ja selvitä ilman konkurssia hommasta kuiville.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 02 2020,16:09
Tuo seminaari kuulostais hyvälle, tilanne maailmalla nyt vaan on mikä on. Pitää mittailla ja hämmästellä ite vielä kertaalleen kaikki osat jos tuolta joku bugi löytyisi...

85mm poraus ei just nyt kiinnosta, tallin lattialla lojuu jo valmiina yks 85 porauksella olevs sylinteri josta kannas on halki.

Nyt kun tää homma karkas jo lapasesta niin pitäsköhän varuilta vilkasta vielä kk laakerit, vaikka tuolla ei mitään oiskaan niin se on taas heippa 100 egee kun uusii kangen pultit :tapu:

Kovasti mieli kallistuu nyt Wössner ryhmälle, saattas ihan pikkasen ketuttas jos tuon ryhmän lähettäisi Britteihin ja kohta vastauksena oiskin ettei tästä nyt hyvää saakkaan.

Just muuten tajusin että masterissahan on vielä täydet limiitit jälellä :bowdown:

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Huhti 02 2020,17:42
Matkailu on tosian mitä sattuu näinä aikoina

Monen hintaisia valmiita ratksisuja näytää olevan
wösneriä, ape ja muitakin

< https://www.woessner-kolben.de/fileadm....usa.pdf >

< https://store.schnitzracing.com/wossner....a-99-20 >

< https://www.ebay.co.uk/itm....8274236 >

< http://www.hayabusazone.com/pbe.html >

< https://www.extremeengines.com/index.p...._id=830 >

< https://www.extremeengines.com/index.p...._id=778 >
mikä sitten on hyvä/huono tai halap/kallis vähintään toista tonnia taitta kuitenkin maksaa kaikki
ennen kuin pääsee asentamaan

Lähettäjä Dipshit aiheesta Huhti 02 2020,22:09

(1340R86 @ Apr. 02 2020,17:42)
QUOTE
Matkailu on tosian mitä sattuu näinä aikoina

Monen hintaisia valmiita ratksisuja näytää olevan
wösneriä, ape ja muitakin

< https://www.woessner-kolben.de/fileadm....usa.pdf >

< https://store.schnitzracing.com/wossner....a-99-20 >

< https://www.ebay.co.uk/itm....8274236 >

< http://www.hayabusazone.com/pbe.html >

< https://www.extremeengines.com/index.p...._id=830 >

< https://www.extremeengines.com/index.p...._id=778 >
mikä sitten on hyvä/huono tai halap/kallis vähintään toista tonnia taitta kuitenkin maksaa kaikki
ennen kuin pääsee asentamaan

Wössnerii saa ihan dragrace:lta niin tarvi alkaa lätäkön takaa tilailee

< https://dragrace.fi/moottor....oessner >

Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 03 2020,19:37
Kaikki samat sivut tullut koluttua moneen kertaan kun koittanu löytää uutta ryhmää. Tuo extreme enginesin billetti setti ois kyllä houkuttanut mutta hinta varjelee, alveineen lähes 3000 puntaa, siihen vielä rahdit päälle :shocked: Paljonkohan lie offsetissä kun sylinterien väliset kannakset näyttää aika paksulle vaikka 86 poraus ??? Pitäis koittaa saisko tuolta tilattua pelkän kannentiivisteen niin voisi mittailla ja piirrellä joutessaan cnc mallin ryhmästä. Jos tollanen alumiini möntti ei maksaisi tziljoonaa niin teettäisi oman version ihan vaan testi mielessä. Noh, jos nyt keskittyis vaan siihen että saisi koneen nippuun ja kestämään kasassa ees yhen kesän yli.

Helvetin kalliiks kyllä kävi kun säästi muutaman satasen eikä tilannu jo alunperin Wössnenin ryhmää. Nyt ois sitten (taas kerran) tilattu uus ryhmä (Wössner uustuotanto), uudet renkaat ja rk+kk laakerit ja kk pultit tarvittavine tiivisteineen.

Mittailin äsken joutessaan noita runkojen välyksiä, huomasin että useammalla langalla mitatessa ilmeisesti tulkitsee helposti välystä isommaksi kuin se on, yhdellä langalla mitaten saa järestään satkun tiukempia välyksiä...

Tuossa pinnoitteessa on tosiaan pakko olla jotain mätää, alempaan puristusrenkaaseen oli kulununut alareunaan sormeen selvästi tuntuva raati.

Huomenissa jos vielä puhaltelis kaikki kanavat puhtaaks ja asentais Raptorin vaihtovalon niin alkaa vartilla sattumaan vaihot kohalleen. Kummasti motivaatio palailee kun lumisateen jälkeen alkaa näkyä taas sulaa asfalttia :tapu:

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Huhti 03 2020,20:26
Niin siis ymmärsinkö nyt oikeen että oli 2 nauhan pätkää mitatessa samalla kaulalla ?
jos oli niin siinä kyllä tosiaan meni sitten metsään,
vain yksi nauhan pätkä/kaula

olikos minkä hintainen tuo wössner, mistä otit?


sehän sitten tulee jos on offsettiä että määnät tai kampura pitää olla sen mukaan, ja palotilat meneen hiukan ohi,

hintavahan se muzzyn ryhmäkin aikoinaan
jos en ihan väärin muista niin billet ryhmän sattaisi saada
sieltä missä busat säädetään,

toivotavasti nyt pääset ajamaan


Sulava lumi kyllä motivoi :)

Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 03 2020,20:43
Kahta eri paksuista nauhaa joutuu käyttämään kumminko sitten mittaa. Kahella nahalla mitaten plastigauge X 0.018-0.045mm ja pätkät molemmin puolin kaulaa. Siitä sitten välykset yhteen laskien. Yhellä nauhalla  mitaten plastigauge A 0.025-0.175 saa suoraan välyksen. Plastigaugen ohjeessahan kehotetaan käyttämään jopa 3 lankaa kaulalle jotta saa välyksen koko kierrokselle.

Dragracelta otin ryhmän ja laakerit, jäi tuokin vielä reilun tonnin maksamaan, varmaan säälistä sai listahinnasta hitusen pois :bowdown:Lähettäjä 1340R86 aiheesta Huhti 03 2020,21:28

(Jape79 @ Huhti 03 2020,20:43)
QUOTE
Kahta eri paksuista nauhaa joutuu käyttämään kumminko sitten mittaa. Kahella nahalla mitaten plastigauge X 0.018-0.045mm ja pätkät molemmin puolin kaulaa. Siitä sitten välykset yhteen laskien. Yhellä nauhalla  mitaten plastigauge A 0.025-0.175 saa suoraan välyksen. Plastigaugen ohjeessahan kehotetaan käyttämään jopa 3 lankaa kaulalle jotta saa välyksen koko kierrokselle,

Dragracelta otin ryhmän ja laakerit, jäi tuokin vielä reilun tonnin maksamaan, varmaan säälistä sai listahinnasta hitusen pois :bowdown:

Joskus 80 luvun alussa ekaa koneta laakeroidessa koneistamo heppu sanoi että nauhan pätkä väliin niin tehnnyt ja nyt suzukin ohjeesta katsellut että 1 nauha kerrallaan yhdellä kaulla näyttäis sielläkin oleva
(enkä kyllä siellä ole huomanut että että olisi mainitaa usemasta saman aikaan samalla kaulalla) ilman ongelmia, tiedä sitten mikä oikeen, samlla tavall menasin jatkaa kun näytäneet pysyvän kasassa,


juuri laskeskelin niin tällä kursilla suoraan schntsiltä missä lähtö näytti olevan halvin ryhmä+rahti+tulli+alv
ei kovin kauas jää enään tuosta,
ja toimitus aikakin samaa luokkaa mitä jos ei mitään kuluja nostavaa pika rahtia ota kuin tuo mitä dragrac näytti
silloinhan se on hyvä ottaa paikaliselta ennemin :)

E: laakerit kyllä näytää siltä että välys on ollut pielessäLähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 04 2020,19:19
Meinasin jatkossa yhellä langalla mitata vaikka lapussa noin lukeekin < Ohje >

Yhellä langalla mitaten välykset oli 0.05mm luokkaa keltaisilla liuskoilla. Tilasin gen2 siniset liuskat kaikkiin kauloihin, noilla pitäs päästä lähemmäs standardi välystä (0.016-0.04). Tarkastin myös uudestaa kampuran suoruuden, tällä mittauksella heitti 0.015mm eli kuosissa pitäs olla.

Tänään kävin joutuessaan putsailemassa osat ja öljykanavat valmiiksi niin pääsee niputtamaan suoraan jahka osat saapuu. Tsiisus miten paljon öljynlauhuttimesta tuli mujua. Voi olla osa syy laakerien kiillottumiselle tuo öljyn mukana kiertänyt pinnote mikä sylintereistä on irronnu jos sitä on vaan suotimet läpi päässyt. Huomenna vois puukottaa suotimet auki ja kattoo mitä se on syöny.

Lähettäjä SMR aiheesta Huhti 04 2020,19:47
No huhhuh  :O
Lähettäjä SMR aiheesta Huhti 04 2020,19:50
Katoin tuota Extreme-engines settiä, siinä sanotaan että Cometic kannen tiiviste ja käy joka busamalliin, paitti 20mm tapilla.
Eli se on millin offsetti, 89mm jaolla, kuva hämää, sylinterien väli on todella pieni, ja sitä kautta hieman riskaabeli pitkäaikaiseen käyttöön.

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Huhti 05 2020,11:32

(Jape79 @ Huhti 04 2020,19:19)
QUOTE
Meinasin jatkossa yhellä langalla mitata vaikka lapussa noin lukeekin < Ohje >

Yhellä langalla mitaten välykset oli 0.05mm luokkaa keltaisilla liuskoilla. Tilasin gen2 siniset liuskat kaikkiin kauloihin, noilla pitäs päästä lähemmäs standardi välystä (0.016-0.04). Tarkastin myös uudestaa kampuran suoruuden, tällä mittauksella heitti 0.015mm eli kuosissa pitäs olla.

Tänään kävin joutuessaan putsailemassa osat ja öljykanavat valmiiksi niin pääsee niputtamaan suoraan jahka osat saapuu. Tsiisus miten paljon öljynlauhuttimesta tuli mujua. Voi olla osa syy laakerien kiillottumiselle tuo öljyn mukana kiertänyt pinnote mikä sylintereistä on irronnu jos sitä on vaan suotimet läpi päässyt. Huomenna vois puukottaa suotimet auki ja kattoo mitä se on syöny.

Yllätävän vähällä/kuristunella öljyllä näytäisi kone tulevan toimeen kun öljyn kiertoa katseli
niin tullui ajettua yli 30tkm coolerin poistettuna, ilman mitään vaivoja lähdöt tulpattuna niin öljy näytää kiertävän vain sen putsarin alla olevan pikku reijän kautta mikä lie ohi virtaus reikä on, että vaikka cooleri olosi täynnä mujua öljy sillti kiertä kuitenkin,
mutta tosiaan jos putsarissa on puhtalla puolella(keskellä) möhnää on suodatus pettänyt,
ihmeen paljon kaikenlaista laiteltavaa yhdestä konesta löytyy
rootoria, nokka, sylinteri, laakeri vaivaa toivotavasti
nyt tuuri kääntyyLähettäjä 1340R86 aiheesta Huhti 05 2020,11:47

(SMR @ Huhti 04 2020,19:50)
QUOTE
Katoin tuota Extreme-engines settiä, siinä sanotaan että Cometic kannen tiiviste ja käy joka busamalliin, paitti 20mm tapilla.
Eli se on millin offsetti, 89mm jaolla, kuva hämää, sylinterien väli on todella pieni, ja sitä kautta hieman riskaabeli pitkäaikaiseen käyttöön.

Siis onko se tehty vakio ryhmän 85 poraamista vastavaalle kanaksella? eikä offset kammelle/männille sen kanssa tarvetta,
jos niin sitä myöden kannakesn pettämien siinäkin riskinä,

Lähettäjä SMR aiheesta Huhti 05 2020,20:11
Se on likimain samalla seinämävahvuudella ku 85 vakiojaolla.
Kuvassa viimeistelemätön ryhmä niin saattaa olla pienempi reikä.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 05 2020,20:28
Tulipa sitten vielä eilen tilattua uudet männätkin, Wössnerit nuokin. Ei uskalla enää riskeerata mitään... Tiedä vaikka noissa männissä ois joku mittavirhe tms. kun ei oikein loogista selitystä tuolle renkaitten hirttämiselle keksi.
Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 16 2020,21:19
Noniin, homma eteni jo sen verran että männät tupsahti perille. Ihan siistin näkönen setti ja on vähän Wisecoa keposempi tuo mäntä. Silti ei vaan herkee ahistamasta. Venttiilin kolot on matalammat ja pienemmät(puristuskorkeus sama 25.1mm)... Tuosta syystä männän laen tilavuus on 1.4ml pienempi ja ruttu kiipeäisi tuolla jo 14.3 :wtf:
< Uutta settiä pukkaa >
< Voi venttiilinkolo >
Joo, on moneen kertaan tarkastettu että 8730d300-4 setti on 13.5 rutulla.

Kaiken helpoimmalla pääsis kun lisäis yhen 0.26mm alatiivisteen, sillä sitten taas paljealue kasvaisi abaut 1.1mm. Onkohan tuolla suurtakaan merkitystä? Vai pitäsköhän ottaa supra käteen ja kaivella noita venttiilin koloja avaremmaksi. Nokkia ajottaessa pitää ainakin tsekata ptv tarkkaan ettei naksi kiinni. Perskeles että kun ois nyt herenny jo ahistamasta :comp

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Huhti 17 2020,10:15
Kylläpä yksi laitte voi tökkiä mutta sehän on se vanha totus että jos pielen voi mennä niin menee ja toinen on se virteytyissä että jotain yksitäistä jos muttuu niin kaikki uusiksi sovinnolla useimiten tulee halvemaksi

tiedä sitten miten herkäksi tekee
mutta yli 1mm rako on yleensä
nakutus riskiä lisännyt,

sen verran on tuo kyllä vastustanut että nyt kannattaa mittailla soivitta kaikki ajankanssa huolella ja senkin jälkeen vielä varmistaa, ettei ainakaan mistään selaisesta johdu että jotain jäisi huomaamatta, minkäs moinen uusi ryhmä oli onko mitään eroa vakio ryhmään?

Näyttä
melko nopeasti tavara näyttä liikkuvan onneksi,
tilasipa mitä kautta vaan,
omia mäntiä mitkä samoihin aikoihin tilasin suoraan rapakon takaa oli rahtifirma koittanut tomittaa ke ip mutta ei ketään koton niin nyt aamusta olivat ovellaLähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 17 2020,10:40
Joo, nyt pitää moneen kertaan mittailla ja tarkastaa kasatessa. Enää ei perse kestä neljättä kertaa mottia avata. Jos kilauttaisi kaverille jolla muistaakseni löytyy jyrsimet ja pelit ja rensselit. Nakertaa nyt sitten venttiilinjokoihin lisää tilavuutta ja syvyyttä niin saa paljealueen pidettyä alle millissä eikä tarvii nokkien ajoituksissa sitten tinkiä ptv välyksen takia.

Ryhmä ja laakerit on vielä matkalla, kaiken jären mukaan pitäs tulla ens viikon alusta...

Lähettäjä SMR aiheesta Huhti 17 2020,16:58
No voi kyrsä,
olis pitänyt muistaa varottaa että nykyään on muodissa matalat venttiilikolot, en yhtään käsitä mistä syystä,
Wössnerit ja Cp harrastaa tuota.
Heittämällä pystyy aina puoli milliä syventää, mikä auttaa jo pienessä hädässä. Jos haluat enemmän niin mitoitus kannattaa kattella tarkkaan, nää ei oo mitään ladan mäntiä.

Sama tulee tietty sillä alatiivisteellä, tai kahdella, mutta moottorin käytös kyllä huononee.

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Huhti 17 2020,22:31
Mikähän tuossakin on ideana? onkohan ne keksineet jonkun idean että tehoja tulle vaikka ventiili ei mahdu aukeamaan,

jos taskuja syventää niin tosiaan tarkkanja mittaille tutkii koko konestavan alueen, kuten SMR jo varoiteli niin hirmu paksuja eivät ole

Je männät näytti onneksi samalta kuin ennekin

Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 19 2020,17:00
Joo, eivät ole näköjään ladan mäntiä. Kolon pohjalta olin mittailevani olevan n.3,5mm tavaraa. Ehkä tuosta uskaltas just sen 0,5mm ottaa mutta ei enempää. Taidan koneistuttaa männän lakeen pienen maljan ihan niinkuin 85 männissäkin oli. Tuolla saa tilavuutta ainakin lisää eikä paljealueeseen tarvitse koskea. Mittailtavaksi jää sitten vielä tuo ptv välys. Luulis tuon nyt kuitenkin riittävän kun ei nuo nyt niin räyhäkät nokat ole. Ei kai noita mäntiä kukaan käyttäisi jos kolot ois niin matalat ettei virinokkia saa ajotettua??
Lähettäjä SMR aiheesta Huhti 19 2020,22:15
Lähin paikka taitais olla venttiilikolon kulmasta ylimmän männänrenkaan uran pohjaan, mutta se on ihan nurkka mikä sinne lähelle menee ja kestää aika hyvin pienellä materiaalivahvuudella.
Jos teetät maljan lakeen niin ihan matala vaan, ettei sitten työpaine romahda. Sen saa pelittään korkeella 13 rutulla ihan jees.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 20 2020,14:11
Meininki oli tähdätä abaut 13.5 tai samaan puristussuhteeseen mitä oli 85mm männillä.
Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 22 2020,21:54
Noniin, puristussuhde jäi nyt samaan kun wisecoilla(13,6). Männän lakeen piti tehdä pieni malja, ilman ruttu ois jäänyt 14 pintaan.

< Modia pukkaa >

Posti kiikutti kans ryhmän ja laakerit perille. Sinisillä liuskoilla välykset nyt 4 kaulassa 0.038mm ja yhessä 0.025mm. Alakerran sain tänään kasaan, männänrenkaan katkokset kohalleen ja männät kankiin kiinni. Huomenna jos saisi koneen muuten nippuun. Luulisi aika kivuttomasti menevän renkaiden sylinteriin, sen verran hyvä kartio on tuossa alareunassa.

< Wösneri >

< Helmat >

Runkoon nosto meneekin sitten maanantaille, jos ei mitään hasardia satu, viikonloppu menee lasten kanssa laatuaikaa viettäessä.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 24 2020,20:26
Eilen tuli vietettyä pajalla pitkä ilta ja aamullakin heräsi hyvissä ajoin ennen kellon soittoa. Tuosta syystä kävikin niin hassusti että sauhut pärähti koneesta aamulla 07 pintaan :shocked:  Tuosta sitten suihkun kautta hyvillä mielin toimistolle ajatuksella että testit sitten sunnuntaina.

Noh, iltapäivällä peruuntu yks meno niin karkasinkin sitten aikasemmin viikonlopun viettoon ja tyypeille. Kerkesin heittämään välillä aika rankassakin räntäsateessa abaut 50 km lenkin ja nyt se perskeles ei nakuta :pomppu:  :tapu:

Väkisinkin jo alkaa tuntua että nyt se sitten pelittää mutta samahan se oli viimeksikin, eka lenkki ok ja toisella nakutti. Toivottavasti nyt kolmas kerta toden sanoo ja vehkeet jää rokkaamaan :bowdown:

Noita ptv välyksiä jäin vielä puntaroimaan kun Wössnerissä on matalammat venttiilin kolot kun Wisecoissa.

Pitkällisen mittailun ja hierominen tuloksena ajotin nokat ohjearvoihinsa kun näytti että useammankaan asteen muutos ei muuttanut välystä kovinkaan paljoa. Alkaa olla vissiin aika rajalla noitten välysten suhteen... Imu jäi 0.85mm ja pakonen 1.5mm välykselle. Ehkäpä nuo riittää kun ei hakkuuta rajotinta vasten???

Anyway, nyt vaan sisäänajoa ja jossakin välissä Samille säätöihin :mopo:

Lähettäjä jarim aiheesta Huhti 24 2020,21:20
Hengen mies sanoisi jotta herra koettelee vaan ei hylkää.  :respekt:
Lähettäjä 1340R86 aiheesta Huhti 25 2020,10:39

(Jape79 @ Huhti 24 2020,20:26)
QUOTE
Eilen tuli vietettyä pajalla pitkä ilta ja aamullakin heräsi hyvissä ajoin ennen kellon soittoa. Tuosta syystä kävikin niin hassusti että sauhut pärähti koneesta aamulla 07 pintaan :shocked:  Tuosta sitten suihkun kautta hyvillä mielin toimistolle ajatuksella että testit sitten sunnuntaina.

Noh, iltapäivällä peruuntu yks meno niin karkasinkin sitten aikasemmin viikonlopun viettoon ja tyypeille. Kerkesin heittämään välillä aika rankassakin räntäsateessa abaut 50 km lenkin ja nyt se perskeles ei nakuta :pomppu:  :tapu:

Väkisinkin jo alkaa tuntua että nyt se sitten pelittää mutta samahan se oli viimeksikin, eka lenkki ok ja toisella nakutti. Toivottavasti nyt kolmas kerta toden sanoo ja vehkeet jää rokkaamaan :bowdown:

Noita ptv välyksiä jäin vielä puntaroimaan kun Wössnerissä on matalammat venttiilin kolot kun Wisecoissa.

Pitkällisen mittailun ja hierominen tuloksena ajotin nokat ohjearvoihinsa kun näytti että useammankaan asteen muutos ei muuttanut välystä kovinkaan paljoa. Alkaa olla vissiin aika rajalla noitten välysten suhteen... Imu jäi 0.85mm ja pakonen 1.5mm välykselle. Ehkäpä nuo riittää kun ei hakkuuta rajotinta vasten???

Anyway, nyt vaan sisäänajoa ja jossakin välissä Samille säätöihin :mopo:

Toivotavasti se nyt viimein on pitkään ajo kunnossa :)

Sitten varovasti ne koeajot ennen säätöjä kun rajoilla mennee niin se tuho(sula) on toisinaan todella pienestä kiinni,

imu on kyllä peinellä vällillä mutta sehän riittä kunhan ei ota
kiinni, mutta ei tosiaan kannatta päräistää rajoitinta miten sattuu, hikuan jos siinä pääsee sakaamaan niin ventili remontia
vaille,

Lähettäjä SMR aiheesta Huhti 25 2020,19:10
Aika pienille välyksille jäi juu, pakonen mua huolettaa enemmän.
Mut nytte tarkkana ja sormet ristissä.

Lähettäjä BaTTman aiheesta Touko 10 2020,08:56
Ilmeisesti vehkeet pysyneet kasassa? Vai pamahtiko taas, ja hylkäsit tallin nurkkaan? :p
Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 10 2020,09:06
Vielä on kalusto kasassa, vähän reilu 1000km mittarissa. Kohta joutas soitella Samille säätöön aikaa :thumbup:  

Tuota pakovenun ptv välystä oon vielä pyöritellyt mielessä. Pitäsköhän pakosta aikaistaa aste tai pari, jos sais ees muutaman kympin lisää välystä. Ilmeisesti pakonokan muutokset ei vaikuta niin radikaalisti koneeseen kun imusen muutokset? Jos sieltä nyt vaikka joku hevonen katoaisikin niin ois kuiteskin edellytykset ettei tee tuhoa jos sattuu vaikka vaihdemissi tms...

Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 10 2020,18:50
Vittu, pitikin mennä kehumaan... Tässä oon nyt tienvarressa oottamassa kaveria pelastamaan takasin kotia, kone jumissa. Saattaa olla kohta halvalla yks huonon onnen omaava bussi halvalla myynnissä :kusi:
Lähettäjä jarim aiheesta Touko 10 2020,19:03
:(

Mitähän ihmettä siihen nyt tuli?  :comp

Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 10 2020,19:08
Paha sanoa, eikä nyt taida ihan heti olla ees motivaatio otta selville. Ohituksen jälkeen hyyty ja kun paino kytkimen pohjaan niin kone jumahti. Nyt muuten hiljastakin miestä vituttaa :p��sein��n:
Lähettäjä jarim aiheesta Touko 10 2020,19:13
No voe helevatan perse. Kyllä olisi kaiken vastustamisen jälkeen vähän pidempää suventa toivonu.
Lähettäjä BaTTman aiheesta Touko 11 2020,06:18
Ei perkele, pitikin mennä kysymään.:( Toivottavasti jaksat vielä tuusata ja tännekin siitä kertoa, mukava lueskella näitä juttuja. Tai vähemmän mukava lueskella vastoinkäymisistä, mutta muuten. Jaksu haleja ja motivaatiota.
Lähettäjä jarim aiheesta Touko 12 2020,16:14
Onko vielä löytynyt motivaatiota "ruumiinavaukselle"?
Lähettäjä SMR aiheesta Touko 13 2020,01:35
Känni päälle   :(

Veikkaan pieniä välyksiä, jos se nimenomaan kierroksilla sippas.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 13 2020,13:02
ei oo vielä löytynyt motivaatiota ruumiinavaukselle. Joutuu ehkä viikonloppuna pienet känöset vetäsemään suurimpaan vitutukseen... Katotaan jos ens viikolla jaksaisi vääntäytyä pajalla tuohoja selvittelemään. Itekkin veikkaan vähän laakereita tai välyksiä kun noin jumahti, en kyllä sitten tiedä mille välykselle nuo pitäs rihtailla että ois hyvä. Plastigaugella mitaten jäivät kuitenkin std toleranssien yläpäähän.

Anyhow, olipa vika mikä tahansa niin taitaa olla tämän kesän ajut tässä kun sotakassa ammottaa tyhjyyttään :(  Palataanhan taas asiaan kun jotain uutta ilmaantuu.

Lähettäjä SMR aiheesta Touko 13 2020,13:40
Ajattelin lähinnä sitä mäntä-venttiili välystä kun oli tiukalla,
mut ei se kyl pitäis jumiin vetää jos vena tippuu.

Lähettäjä jarim aiheesta Touko 13 2020,13:53
Kyllä se helppoon koneen vetää jumiin jos lisäksi < käy näin >...
Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 13 2020,15:29
Maltilliset kierrokset oli, en kattonu kiekkakelloo mutta sanoisin että alle 7000rpm ja oli aikasemmin korkeammallekin ollut. Noh, näkee myöhemmin kunhan saa konetta auki.
Lähettäjä 1340R86 aiheesta Touko 13 2020,21:19

(Jape79 @ Touko 13 2020,15:29)
QUOTE
Maltilliset kierrokset oli, en kattonu kiekkakelloo mutta sanoisin että alle 7000rpm ja oli aikasemmin korkeammallekin ollut. Noh, näkee myöhemmin kunhan saa konetta auki.

Jopas vastustaa, oliko jo säädetty ?
kuvaus sopii että leikkasi kiinni, ventiili törmää mäntään,
jakokettinki solmussa

toivotavasti ei mitään noista

Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 17 2020,17:37
Ei nyt ollut mikään edellä veikattu vika, taidan myydä koneesta kaiken myytävän pois ja ostan vakion tilalle :p��sein��n: Jos pääsisi enempi kun 1000km ennen täyttä remonttia...

< Napsista >

Lähettäjä jarim aiheesta Touko 17 2020,17:59
No jopas, enpä ole ennen tommosta nähny. Onko tuon veivin laakerit leiponu kiinni?
Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 17 2020,19:40
Ensin luulin että laakeri ois leiponut kiinni, mutta kun ei, akseli oli poikki :shocked:  Tuon reunan on jyystäny se katkennu akseli.

< Kk- laakeri >

En tiiä miten tuo voi olla ees mahollista, kampuran pitäs olla koneen kestävin osa ???Lähettäjä jarim aiheesta Touko 17 2020,19:52
Miten se reunimmainen runkolaakeri?
Lähettäjä juu-zo aiheesta Touko 17 2020,21:29
On kyllä ihmeellisesti mennyt ja vielä melko paksusta kohdasta. Ei kyllä uskoisi että ilman laakerin hirttämistä olisi napsunut mutta kai se alkaa olemaan kaikki mahdollista tuon kanssa.
Lähettäjä 1340R86 aiheesta Touko 17 2020,21:35

(Jape79 @ Touko 17 2020,17:37)
QUOTE
Ei nyt ollut mikään edellä veikattu vika, taidan myydä koneesta kaiken myytävän pois ja ostan vakion tilalle :p��sein��n: Jos pääsisi enempi kun 1000km ennen täyttä remonttia...

< Napsista >

Jotain pois tasapainosta värinöitä ?
nyt tai joskus aiemin ja siitä alku,

huolto väli kyllä käy liian lyheksi että siinä mielessä vaikoista voisi olla enemään iloa

ikävää miten yhteen koneessen voikin noin paljon vaivoja mahtua

E: joku päittäinen isku kampurran päähän jaa sittä alku säröLähettäjä SMR aiheesta Touko 18 2020,09:27
No huhhuh, en ole kans tuommoista nähnyt.

Sen mitä tiedän tuosta akselista niin ei mitään hittiä ole saanut vuosien varrella.
Samanlaisella kampiakselilla on ajettu turbosta ulos kovia lukemia ja pysyny nipussa.
On niin huono karma ollu nyt tuossa koneessa, tätä lukiessa en ole uskaltanu omaa edes startata kun hieman taikauskoinen, jos nyt on kaikenpuolin paska vuosi menossa, tähdet väärissä paikoissa.

Lähettäjä SMR aiheesta Touko 18 2020,09:32
Muistaakseni tämä kampura oli niitä Englannista ostettuja mitä ne purki uusista koneista kun tekivät stroukkeja Radical autoihin.
Lähettäjä jarim aiheesta Touko 18 2020,09:38
Mulla on omassa kanssa Radical Performancelta tullu akseli.
Lähettäjä jarim aiheesta Touko 20 2020,10:09
Särkyikö moottorista lohkot myös?
Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 21 2020,14:07
Kyllähän tuo katkennut akseli jyrsi reunimmaiseen laakeripesään pienen orkosen. Annoin kaupantekijäisenä vaihteiston mukana, saa uusi omistaja mittailla tekeekö noilla mitään vai ei :p

Kaveri tulkkasi tuota murtumaa jälkien perusteella. Akselissa oli ollut murtuma jo jonkun aikaa, tumma alue kohdassa kaksi ottanut väriä öljyn epäpuhtauksista. Siitä murtuma edennyt nopeasti kohtaan yksi jossa repäisyjälki kun akseli katkesi lopullisesti. Kello 10 huitteilla kuulemma jotain mistä murtuma saattanut saada alkunsa. Mene ja tiedä, en oo tarkemmin katsonut.

< Murtuma >

Näyttää sille että tilalle taitaa tulla gen2 tekniikka putkivirinä nyt näin alkuun ainakin ???

Lähettäjä jarim aiheesta Touko 21 2020,14:32
Tekniikka sähköineen jne?
Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 21 2020,14:40
Joo, löysin bolt-on tekniikan sähköineen kaikkineen.
Lähettäjä jarim aiheesta Touko 21 2020,14:55
Hienoa että tarina saa kuitenkin jatkoa!  :thumbup:
Lähettäjä 1340R86 aiheesta Touko 21 2020,18:25

(Jape79 @ Touko 21 2020,14:07)
QUOTE
Kyllähän tuo katkennut akseli jyrsi reunimmaiseen laakeripesään pienen orkosen. Annoin kaupantekijäisenä vaihteiston mukana, saa uusi omistaja mittailla tekeekö noilla mitään vai ei :p

Kaveri tulkkasi tuota murtumaa jälkien perusteella. Akselissa oli ollut murtuma jo jonkun aikaa, tumma alue kohdassa kaksi ottanut väriä öljyn epäpuhtauksista. Siitä murtuma edennyt nopeasti kohtaan yksi jossa repäisyjälki kun akseli katkesi lopullisesti. Kello 10 huitteilla kuulemma jotain mistä murtuma saattanut saada alkunsa. Mene ja tiedä, en oo tarkemmin katsonut.

< Murtuma >

Näyttää sille että tilalle taitaa tulla gen2 tekniikka putkivirinä nyt näin alkuun ainakin ???

Eli murtuman suhteen se  mitä hiukan arveltu että joskus saanut jostain alun ja nyt sitten riitti,

siihen gen2
sovitelee gen1 veivit niin saat hyödynettyä
sen uuden wösnerin sarjanLähettäjä jarim aiheesta Touko 21 2020,18:38
Jep, 1441cc jatkuisi edelleen. :;):
Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 21 2020,20:39
Nyt ei just huvita alkaa enää konetta availemaan kun neljästi ollut motista suolet pihalla puolen vuoden sisään, muutenkin just nyt tuntuu että kaikki mihin kosken muuttuu paskaksi :1087  Katellaan joskus tulevaisuudessa mitä sitä keksii, tällä erää jos nostais tuon tekniikan paikalleen ja käyttäis Samilla säädöissä tuolle ti-forcen putkistolle... Pääsis ees ajamaan :mopo:
Lähettäjä 1340R86 aiheesta Touko 21 2020,21:33
Sillä tavalla voisi oletta että pääsee ajelemaan,

100cc lisää kyllä ei haittaisi siinä samalla vaihtaa kannen pulititkin kaikkihan taisi olla jo valmiina,
vaan ehtihän sitä virtellä vaikka sadekaudella/talvella

Lähettäjä SMR aiheesta Touko 22 2020,11:11
Pistä vaan Wössnerit hyllyyn, sitte pääsee pulttaan kiinni kun talvi taas koittaa.
Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 26 2020,19:27
Noniin, runko ois nyt kaluttu valmiiksi uutta tekniikkaa varten. Viikonloppuna oiskin sitten edessä haku reissu pohjoseen.

< Raato >

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Touko 26 2020,21:15

(Jape79 @ Touko 26 2020,19:27)
QUOTE
Noniin, runko ois nyt kaluttu valmiiksi uutta tekniikkaa varten. Viikonloppuna oiskin sitten edessä haku reissu pohjoseen.

< Raato >

Onko uusi teknikka täydelinen johtoineen ecuineen läppärunkoinnen, mittareinen, putsareinen, kuinka kallista lystiä on?
Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 27 2020,07:48
Tulee ihan kaikki, Johtosarjat, ecut, mittarit, suodattimet, pumput, jäähyttimet, kahvat jne, tehty valmiiksi bolt-on periaatteella. Vielähän tuosta joutuu ihan paperirahaa maksamaan(abaut 3keur), jos nyt sais nuo kaikki Omat kilkkeet myytyä pois niin ei pitäs maksun puolelle jäädä :please:
Lähettäjä 1340R86 aiheesta Touko 27 2020,18:50

(Jape79 @ Touko 27 2020,07:48)
QUOTE
Tulee ihan kaikki, Johtosarjat, ecut, mittarit, suodattimet, pumput, jäähyttimet, kahvat jne, tehty valmiiksi bolt-on periaatteella. Vielähän tuosta joutuu ihan paperirahaa maksamaan(abaut 3keur), jos nyt sais nuo kaikki Omat kilkkeet myytyä pois niin ei pitäs maksun puolelle jäädä :please:

Tuomoisessa paketissa ei ainakaan pitääs tuulla mittään
ajelun estäviä ongelmia, senkun asentaa ja ajalee

Lähettäjä jarim aiheesta Touko 27 2020,20:36
Ketjulinjan kun muistaa vielä viimesenä oikoa, se vähän heittää kun etuhammasratas tulee ulommas Gen2 moottorissa. Joskus mietittiin saisko tuon hoidettua niin että holkittaa konetta rungossa oikealle? Tilaahan siellä tuohon pitäisi olla kun se normaalisti vasemmalle vedetään runkoon kiinni ja oikealla on ne säätömulikat.
Lähettäjä Dipshit aiheesta Touko 28 2020,13:00

(jarim @ May 27 2020,20:36)
QUOTE
Ketjulinjan kun muistaa vielä viimesenä oikoa, se vähän heittää kun etuhammasratas tulee ulommas Gen2 moottorissa. Joskus mietittiin saisko tuon hoidettua niin että holkittaa konetta rungossa oikealle? Tilaahan siellä tuohon pitäisi olla kun se normaalisti vasemmalle vedetään runkoon kiinni ja oikealla on ne säätömulikat.

Jenkithän niitä ainakin on shimmaillu ja jotkuu sorvannu eturattaasta tavaraa pois. Mutta eikös joskus ollu keskustelua jossain että vakio pyörissäkin on yli 5mm ketjulinjassa heittoa.
Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 28 2020,13:02
Tulee 5mm rikat koneen ja rungon väliin, tuolla pitäs olla ketjulinja suorassa.
Lähettäjä Jape79 aiheesta Kesä 02 2020,05:53
Hyvinhän se tekniikka kävi paikalleen, toivottavasti nyt pääsee ajamaan hyvän siivun ilman isompia murheita  :thumbup:

< Kovaa ajoa vailla. >

Ainoa mikä tuossa jäi kaivelemaan niin en muistanut hommata uusia pakosarjan tiivisteitä, jäi tottakai joku vähän siplattamaan. Jospa tuolla nyt kuitenkin ajelisi hetken ennen kun alkaa tiivisteitä vaihtamaan :skootteri:  :tapu:Lähettäjä Make80 aiheesta Kesä 02 2020,08:27
Hyvä et joku asia menee tonkin kanssa sujuvasti.
Nyt eikun hanaa

Lähettäjä Jape79 aiheesta Kesä 09 2020,21:04
Onhan se aika sivistynyt laite isolohkon jälkeen, ei nypytä pienemmillä kierroksilla ja tangon värinättömyys (tasapainoakseli paikallaan) on positiivinen homma tourinkia ajellessa. Voima/vääntöpula tosin vaivaa hitusen mutta kai sitä tehottomampaankin laitteeseen tottuu siinä missä tehokkaampaankin :thumbup:

Pakosarjakin herkesi muuten säplättämästä pienellä kiristyksellä. Yks veikee ominaisuus tuli vilkkujen kanssa. Tuossa on eessä ja takana ledi vilkut, molemmissa vastukset kytkettynä. Gen1 sähköissä pelasivat ihan normaalisti, gen2 sähköihin kytkettynä räpyttivät jumalattoman tiuhaan. Noh, ongelma korjaantui sitten vaihtamalla orggis releen paikalle ledeille tarkoitetun.

Nyt sitten vaan kilsoja koneeseen :bike:

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Kesä 10 2020,07:49

(Jape79 @ Kesä 09 2020,21:04)
QUOTE
Onhan se aika sivistynyt laite isolohkon jälkeen, ei nypytä pienemmillä kierroksilla ja tangon värinättömyys (tasapainoakseli paikallaan) on positiivinen homma tourinkia ajellessa. Voima/vääntöpula tosin vaivaa hitusen mutta kai sitä tehottomampaankin laitteeseen tottuu siinä missä tehokkaampaankin :thumbup:

Pakosarjakin herkesi muuten säplättämästä pienellä kiristyksellä. Yks veikee ominaisuus tuli vilkkujen kanssa. Tuossa on eessä ja takana ledi vilkut, molemmissa vastukset kytkettynä. Gen1 sähköissä pelasivat ihan normaalisti, gen2 sähköihin kytkettynä räpyttivät jumalattoman tiuhaan. Noh, ongelma korjaantui sitten vaihtamalla orggis releen paikalle ledeille tarkoitetun.

Nyt sitten vaan kilsoja koneeseen :bike:

Hyvä että joku menee putkeen,

vakio on vakio mutta oma juttunsa siinäkin säväytä mutta eipä yleensä hajoakkan ihan milloin vain


paljonko sieltä tuli vai joko on sädetty

Lähettäjä Jape79 aiheesta Kesä 10 2020,09:46
Näyttäisi sille että tänä kesänä ei taida olla kenttä ajoja eikä radallekaan kerkeä muiden kiireiden takia, muutenkin moottori tuntuu pelaavan putkiston kanssa noilla säädöillä sen verran hyvin että taidan käyttää säädöissä vasta ensi keväänä. Jos sitä vaikka talven aikaan tulee jotain päivitystä tehtyä moottoriin  :1087
Lähettäjä 1340R86 aiheesta Kesä 10 2020,22:26

(Jape79 @ Kesä 10 2020,09:46)
QUOTE
Näyttäisi sille että tänä kesänä ei taida olla kenttä ajoja eikä radallekaan kerkeä muiden kiireiden takia, muutenkin moottori tuntuu pelaavan putkiston kanssa noilla säädöillä sen verran hyvin että taidan käyttää säädöissä vasta ensi keväänä. Jos sitä vaikka talven aikaan tulee jotain päivitystä tehtyä moottoriin  :1087

Hyvin se toimii yleensä, mitäs siinä vahassa kokoon panossa olikaan tehoja?

itsekin tuli ajeltua ihan vakiolla gen2 muutama vuosi
hyvin toimi vauihti rajoitiin tasissen 298/299 kentällä,
sitten reissussa tuli mittatta täyteen niitä pölynimureita
aina ketjunrasvauksen edessä kun yksikseen sitä tien päällä puuhasi, tallin nurkkan unohtunut yoshimara helpotti sitä homaa sillä sitten puolitoista kautta ilman säätöjä ihnan mukavasti toimi säätöjen jälkeen vielä mukavammin :)

Lähettäjä Jape79 aiheesta Joulu 04 2020,20:48
Entisessä kokoonpanossa oli Samin penkissä 201hv/171Nm takarenkaalta.

Ainoo mitä talven aikaan meinasin tehä ois shifterin kytkentä ja kenties kytkin modi jos sitä kuitenkin kävis varttia kokeilemassa. Olikos tuo gen2 kytkin vastaava kun gen1? Riittäisi siis tig modi ja jymäkemmät jouset + kytkin sylinterin vahvike?

Omassa laitteessa kun ei oo tekemistä niin lupasin heikkona hetkenä käydä kaverin Rocketista koneen talven aikaan läpi, saahan nähä pääseekö kaveri ens kesänä ollenkaan ajamaan :1087

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Joulu 05 2020,20:45
Korit saman näköisiä ei ole tuulut
verrattua onko mitään muuta eroa kuin osa numero
21200-24810-000  K8

21200-24830-000  K3
Levyt ainkin menee ristiin,
muutkin osat saman näköisi

Tuo kytkimen tuki toimi ainkin hyvin ape ultra hard jousien kanssa
< https://store.schnitzracing.com/ape-clu....llery-1 >

< https://store.schnitzracing.com/ape-clu....llery-2 >

Lähettäjä SMR aiheesta Joulu 12 2020,18:48
Muistaakseni gen2 kytkinkoppa on hieman vahvempi (?)
, siis tuentaa ajatellen

Lähettäjä Jape79 aiheesta Helmi 06 2021,13:19
Pienenpientä rikittelyä, kopan vahvikkeeksi valikoitu tollanen Exoticyclesin rauta.

< Vahvikerauta >

Kytkimeen rivakempia lähtöjä varten Carpenterin näkemys kytkin modista. Tuossa keskiön paikka lukitaan alumiinikikkareella, sisältää myös hitusen jämymmät jouset.

< Kytkin modi >

Vielä kun tasapainottaisi takarenkaan uudestaan kunnolla (kun asentaessa oli mielestään niin kiire ettei kerenny hieroo painoja kohaleen) niin saisi kesä tulla :tapu:

Kovin käy aika pitkäksi kun ei oo pyörässä roplaamista... Kaverin Triumppiinkin tilatut osat jumahti Brexitin takia tulliin, saa nähä millon nuo ilmestyy pajalle.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Syys 11 2021,08:28
Nonnii, Rocketti käy ja kukkuu, kesäkin alkaa kääntyä syksyyn kelien viilentyessä..

Sain viimein käytettyä pyörän Samilla säädöissä. Koneelta pukkasi vissiin ihan normi gen2 putkivirin lukemat 195hp/155Nm ???

Kyllähän noita puuttuvia 40 konia ja melkein 30Nm vääntöä on välistä väkisinkin ikävä. Jos sitä nyt jossakin vaiheessa innostuu taas kutittelemaan niin haluaisi että voima on koko ajan käytössä, sillon jää vaihtoehdoista kaasut pois. Isolohkon jos tekee hyvin niin siihen saa uppoamaan sen 5k¤.. Proboostin bolt on sarja houkuttaisi hinnan ja helppouden suhteen, tulisiko sitten taas luotettavuus vastaan, mene ja tiedä. Noh, ajellaanhan vielä kuitenkin pelkällä putkivirillä :skootteri:

Kotimatkalla alko voimansiirtolinjalta kuuluva vedättäessä jurinaa, joko vetopakan laakeri alkaa antautua tai sitten oli kuivaksi päässeet ketjut (rapiat 1000km rasvaamatta). Pitänee tutkiskella joku päivä kunhan taas inspiraatio iskee.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Loka 04 2021,17:13
Viikonloppuna löyty sopuhintaan n 5000km ajettu Proboost turbo sarja  :turbobusa: , pari kesää jaksoi ajella pelkällä putkivirillä...

Tarkoitus olisi tehdä taasen all around vekotin tourinkiin, radalle, vartille ja mailille. En edes yritä hakea maksimi tehoa tai vääntöä. 250 rwhp/200+Nm vääntöä riittäisi (ainakin alkuun) vallan mainiosti, kunhan jos vaan ajettavuuden saisi kohdalleen. Hauskuuskertoimen lisäämiseksi meinasin pitäytyä edelleen vakio mittaisessa haarukassa. Ja kerran pyörän ikä sen salliin niin meininki olisi vielä muutos ihan otteeseen saakka.

Jonkin verran olen koitanu lukea aiheesta tältä foorumilta + rapakon takaa. Tiedon murusten kalastelu on kuitenkin haasteellista kun yleensä kysymys kuuluu paljonko kärsii ahtaa tai tavoitteena on +350rwhp  jne. Itelle kun vähempikin piisaisi joten kaikkea mahdollista ei tarvitse muuttaa. Tämän takia tarviiskin vähän vinkkiä viisaammilta, alla kohtia mitä ite meinannu muuttaa ja mikä mieltä askarruttaa.

- Bensapumpun päivitys, esim AEM 320. Saa sovitettua vissiin aika helpolla. Löytyykö riittävän tehokasta plug and play pumppua?

- Puristusten tiputus. Vakio gen 2 ruttu 12.5. Laskeskelin että 2mm levyllä tippuu 9.5 tietämille. Onko tarvetta pudottaa noin alas? Ahtoja ei liene noille tavoittelle tarvita 0.6-0.7 enempää jos tuotakaan? Ruttuja voi näköjään säätä 0.5 välein alalevyn ja tiivisteiden paksuudella...

- Kerran ryhmän korkoa muuttaa niin sitten tarvitaan säädettävät nokkapyörät. Vakionokat lienee tavoitteelle ihan jees mutta millä ajoituksilla? Meininki saada ahtamaan alhaaalta eikä haittaa jos vetoja piisaa kuitenkin punaviivalle saakka.

- Tarviiko noille gen2 venttiilinjousille tehdä mitään matalilla ahdoilla?

- Cometic kannentiiviste.

- Vakiot kannenpultit lienee ok matalilla ahdoilla, vai onko viisaampi vaihtaa ARP 10mm pultit?

- Mitsun 05-16g painekello on kuulemma huono. esim 0.7 bar alkaa avaamaan porttia ennen 0.7 painetta. Tuon saa ratkaistua rajapaineventtiilillä (ei siis bleed venttiili joka laskee osan paineesta ohi). Jos jostakin löytäisi käypäisen 0.5 bar kellon. Saisi passattua ahtoja sitten tuolla venttiilillä.

- Samaisella ahtimella kuulemma taipumusta piikata joissakin olosuhteissa. Tuota voinee lievittää hukkaportin kurkkua avartamalla ja kairaamalla portin venttiilin reikää lähemmäs lautasen halkaisijaa.

- Noilla paineilla pärjäisi ilmeissesti ilman välijäähdytintä jos pitäytyisi poissa kentältä. Vesiplenumit näkyy olevan aika hinnoissa. Vesiruiskuja voisi tuurilla löytää huomattavasti halvemmalla. Vesiruiskussa huonona puolena ainakin pumpun virran kulutus. Muita puolesta/vastaan kommentteja?

- Ulkonäöllisesti tarkoitus tehdä sleeper, eli putkisto 3" takapyörän eteen josta haarautuu kahdelle vaimentimelle.

Katsotaanhan ajatuksia lisää kunhan pääsee osia hipistelemään ja ajatus kerkee hieman hautua.Lähettäjä 1340R86 aiheesta Loka 04 2021,18:19
10mm pultit kanttaa laittaa,
jos ei kenttällä, muuteen pitkiä, useita peräkäisä kovia vetoja
niin ehkäpä sitä pärjää ilman välijäähydytystä/vesiruiskua,
mutta se tarkoitta sitten että niitä ei tosiaan tehdä,

jos mitään apua mitiskellyn niin oikeen mukava
kaikenlaista ajaa niin reissua kuin kentällä että vartilla, kylillä pyöritelyä, ilta lenkkejä
ei minkään moisia kesto tai muitakkan onkelmia
GEN1 missä JE 8.7:1 männät
vakoinokat vakioajoituksella, Garretin (T3) tial irtoportti,
2.5mm lyhemmät kanget, 1000cc suutimet, bosch 044 pumppu,välijäähdytin, oma ecu säädettynä 1bar painetta,
10mm pultit, ei öljyn lauhdutinta, pumppussa ratas ja ventiili sarja, apeultrahard jouset kytkimessä(ei niin mukavat vaikkapa hampurin ruuhkissa)
vakio pituinen/korkuinen ~286hv /260nm

Lähettäjä Jape79 aiheesta Loka 07 2021,07:43

(1340R86 @ Oct. 04 2021,18:19)
QUOTE
10mm pultit kanttaa laittaa,
jos ei kenttällä, muuteen pitkiä, useita peräkäisä kovia vetoja
niin ehkäpä sitä pärjää ilman välijäähydytystä/vesiruiskua,
mutta se tarkoitta sitten että niitä ei tosiaan tehdä,

jos mitään apua mitiskellyn niin oikeen mukava
kaikenlaista ajaa niin reissua kuin kentällä että vartilla, kylillä pyöritelyä, ilta lenkkejä
ei minkään moisia kesto tai muitakkan onkelmia
GEN1 missä JE 8.7:1 männät
vakoinokat vakioajoituksella, Garretin (T3) tial irtoportti,
2.5mm lyhemmät kanget, 1000cc suutimet, bosch 044 pumppu,välijäähdytin, oma ecu säädettynä 1bar painetta,
10mm pultit, ei öljyn lauhdutinta, pumppussa ratas ja ventiili sarja, apeultrahard jouset kytkimessä(ei niin mukavat vaikkapa hampurin ruuhkissa)
vakio pituinen/korkuinen ~286hv /260nm

Nuo luvut sulla vissiin takaselta? Onko sulla ilma/ilma vai vesi/ilma välijäähy? Tuntuvat olevan käytettynä kiven alla ja uutena maksaa taas hunajaa ??? Pitää tuohon joku jäähdytys keksiä, jossakin välissä tulee kuitenkin pidempiä vetoja&#8230;
Lähettäjä 1340R86 aiheesta Loka 08 2021,00:52

(Jape79 @ Loka 07 2021,07:43)
QUOTE

(1340R86 @ Oct. 04 2021,18:19)
QUOTE
10mm pultit kanttaa laittaa,
jos ei kenttällä, muuteen pitkiä, useita peräkäisä kovia vetoja
niin ehkäpä sitä pärjää ilman välijäähydytystä/vesiruiskua,
mutta se tarkoitta sitten että niitä ei tosiaan tehdä,

jos mitään apua mitiskellyn niin oikeen mukava
kaikenlaista ajaa niin reissua kuin kentällä että vartilla, kylillä pyöritelyä, ilta lenkkejä
ei minkään moisia kesto tai muitakkan onkelmia
GEN1 missä JE 8.7:1 männät
vakoinokat vakioajoituksella, Garretin (T3) tial irtoportti,
2.5mm lyhemmät kanget, 1000cc suutimet, bosch 044 pumppu,välijäähdytin, oma ecu säädettynä 1bar painetta,
10mm pultit, ei öljyn lauhdutinta, pumppussa ratas ja ventiili sarja, apeultrahard jouset kytkimessä(ei niin mukavat vaikkapa hampurin ruuhkissa)
vakio pituinen/korkuinen ~286hv /260nm

Nuo luvut sulla vissiin takaselta? Onko sulla ilma/ilma vai vesi/ilma välijäähy? Tuntuvat olevan käytettynä kiven alla ja uutena maksaa taas hunajaa ??? Pitää tuohon joku jäähdytys keksiä, jossakin välissä tulee kuitenkin pidempiä vetoja&#8230;

Ilma ilma cooleri oli tuossa kokoonpanossa,
uttena maksoi kaikinen kulkeineen luokaa ~800¤
tarpeetomaksi kun jäi niin aika nopeasti
se tosiaan oli käytetynä myyty,
Muista mistä sami sanoin sen tehon olevan,
itsele kun se ei ole niin oleelista kuin se että miten se on käytetävissä,
tosiaan jos yhtään pitempiä vetoja kuin joku hetken kumin poltoo on suunitelmissa niin jonkun moinen jäähdytys on hyvä olla

Lähettäjä Juki68 aiheesta Loka 13 2021,19:49
Moi, kannattaa harkita alkuperäisten titaani-venttiilien vaihtoa joko gen1 (teräs) venttiileiksi tai rosteriventtiileiksi.. Venttiilinjouset sitten vastaamaan lisääntynyttä venttiilin painoa! Minun turbo katkaisi yhden pakoventtiilin kesällä ja ajokausi oli siinä.. Viisaat sanoo, että titaaniventtiilit ei oikein kestä turbossa?? Tiedä tuota mutta nyt tuli sitten rosterisen venttiilit ja 65 lb jouset tähän kokoonpanoon! Toivottavasti kestäisi!  :bulb:
Lähettäjä Jape79 aiheesta Loka 15 2021,15:18
Juttelin tuossa yhen moottori gurun kanssa. Suositteli ainakin tarkastamaan pakosten kunnon. Ilmeisesti imusten kestossa ei ole ongelmaa.. Noh, jos kerran vien kannen tuonne venttiilitöihin niin samalla muotoillaan sitten palotiloja. Ja pakoset jos menee vaihtoon niin pistetään sitten samalla 1mm isommat ja muotoillaan kanavaa hivenen. Jouset sitten venujen mukaan.

Turbosarjakin kotiutui männä viikolla, < Setti >. Siitä se lähtee, purkuhommaa kunhan malttaa ensin laittaa pärrän seisontaan.

Lähettäjä 1340R86 aiheesta Loka 15 2021,22:37
Siitä se sitten lähtee,
ventilien/kanavien muokkaus
niin tarkoitus ottaa sittenkin enemän tehoa ?
ainakin gen 1 kansi toimii vakiokanavilla ja vakiokokoisilla ventileieillä +500hv

Lähettäjä Jape79 aiheesta Loka 16 2021,07:22
Meininki on pysyä edelleen maltillisissa lukemissa. Tarkoitus olisi saada laite heräämään mahdollisimman alhaalta, pakopuolen parannukset tehdään tuota silmällä pitäen ns. samaan rahaan jos kerran venttiileitä joutuu uusimaan. :p

Illalla nettiä selatessa löytyi Puolasta 9 puristeinen Wössnerin mäntäsarja pilkkahinnalla, saapi sitten kuitenkin squissin värkättyä mieleisekseen. Samalla voi sitten ruksia listalta pois lohkon nostolevyn ja säädettävät nokkapyörät.

Lähettäjä Jape79 aiheesta Tammi 09 2022,19:54
Hitaasti kiiruhtaen&#8230; Lisämittareita ja jäähyjä sai tuossa taannoin soviteltua paikalleen.

< Lisämittarit >
< Lisääjäähyä >

Alakertakin ois jo kasassa, vielä kun sais kannen sepältä niin pääsis kasaamaan ja nostamaan motin paikalleen. Ei oo kyllä kelien suhteen kiire, ulkona -20 astetta ja luntakin alkaa Joensuun seudulla olla reilu puolimetriä.

Lähettäjä SMR aiheesta Tammi 11 2022,20:32
Mistä lisäjäähdytin ?
Lähettäjä Jape79 aiheesta Tammi 12 2022,18:27
Puolasta löyty yhen miehen yritys(top bike performance) josta tuli sopu hintaan vesiplenumi, tuo jäähy ja kiertopumppu.
Lähettäjä Jape79 aiheesta Maalis 09 2022,18:41
Pitkästä aikaa taas tallissa kun alkaa aurinko jo päivällä lunta sulattamaan asfaltilta.

Vakion pumpun tilalle vaihtui Bosch 0 580 314 068 niin ei lopu ryki kesken. Gen2 busasta ei liene mene tuo pumpun jälkeen oleva suodin niin herkästi tukkoon kun gen1? Ainakin tuo esisuodin on pirun paljon tiheämpi. Tuokin uusiutu samalla niin ei käy kapelo senkään takia bensan saannissa.

< Filsu >

Sylinteriryhmän sovittelin kanssa paikalleen. Mittailtuna ja laskeskeltuna squissi pitäisi asettua 0.005" alatiivisteellä ja 0.03" kannentiivisteellä 0.85mm tietämille. Ei pitäisi tulla vielä hattuun osumaa vaikka rajottajalle karkaisikin.

< Kovaa pulttia ja silleen. >

Pitänee huomenissa soitella kansisepälle ja kysellä josko kohta saisi kannen valmiiksi. Alkaa taas poltella ajatus että saisi pärrän kasaan :bike:

Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 22 2022,07:12
Odottavan aika on pitkä, kantta ei ole vielä kuulunut mutta kovan ruinaamisen jälkeen saatan saada kannen tänään takaisin :bowdown:

Joutessaan kantta odotellessa on tullut pikkuhiljaa näpräiltyä johtosarjaan uudet liittimet avoimelle nopeasti reagoivalle iat anturillle sekä gm:n 3bar map:lle.
Tulipa tuonne väkerrettyä myös releet ja sähköt laajakaista lambdalle sekä kuulerin kiertopumpullekin.
Originaali vaihtovalo kun jää nyt pahasti lisämittarien katveeseen niin hommasin sekventaali valon jotta ei niin herkkään vetele rajottajalle saakka. Kerran kyseinen vehje ei juurikaan kuluta virtaa niin laiskuuksissani otin virran usb laturin sulakkeelta. Kuvia noista asennuksista ilkee laittaa vasta kun motti on paikallaan ja johdot niputeltu kunnolla, toistaiseksi ovat vielä ns. asennusvaiheessa :D

Nuukana miehenä en raaskinut ostaa tai edes teettää pair block off levyjä. Päädyin noin 1.50¤ kustantavaan ratkaisuun. Kairasin venukoppaan m10 kierteet ja sinne perään pidätin ruuvit liiman kanssa. Ajaa varmasti saman asian vaikka ei olekaan ehkä yhtä viimeistellyn näköinen ratkaisu.

< Budjetti pair block off >

Jokohan sitä ois kohta normaalitkin ihmiset hereillä ja ilkeisi soitella kannen perään?

EDIT:

Oli tullut kansisepältä videon pätkää, joutu koneistamaan uusista venttiileistä tehtaan jäljiltä epäpyöreyttä pois :shocked: Onneksi tekee hyvää työtä ja tarkastaa kaiken eikä vaan heitä paketista paikalleen :respekt:

< Venttiilin epäpyöreys pois >Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 22 2022,23:31
Jeeeesss, kansi kotiutettu onnistuneesti :welcome:

< Veres kansi oottaa paikalleen menoo >

Vetelin tuon vielä illan kähmyssä momenttiin ja pujottelin ketjun paikalleen. Aamusta jatkuu, jos sitä huomenna pääsis vaikka kopasemaan :bike:

Lähettäjä Jape79 aiheesta Huhti 24 2022,01:10
Aika yltiöpositiivinen oletus oli että tänään ois ajettu, perkele!! Mikään ei istu suoraan vaan kaikki pitää sovittaa. Venujen välyksiä hieroessa meni jo päivän verran, homma tökkäsi sitten kokonaan  lauhduttimen letkuihin. Olin hommannu kasan an liittimiä ja letkua, ei noista kuitenkaan valmista saanu. Taas menee sen säästön verran hukkaan ja homma viruu toimitusajan verran kun venaa oikeesti käypäsiä osia.

< Mittapöytäkirjaa >

Juomiseksi meni tääkin homma :1087

Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 14 2022,12:01
Eipä ole paljoa kerennyt kirjotella, heittäydyin kaiken lisäksi pois palkkatöistä ja aloin yrittäjäksi... Kiirettä piisaa ainakin heti näin alussa.

Lauhduttimen vasen lauhduttimen letku napsahti postissa ilmansuodattimen kanssa seuraavalla viikolla edellisestä viestistä. Oikean letkun saa käymään pienellä taivuttelulla.

Painekotelon kiinnikkeisiin joutui lopulta soveltamaan LVI tarvikkeita kun ahtaasta tilasta ja taidon puutteesta johtuen en saanut alumiinilatasta tehtyä kiinnikkeitä jolla tankin olisi saanut kiinni saakka.
< Kotelo vasemmalta >

< Kotelo oikealta >

Sitten pääsikin jo pyörittelemään koneeseen porakoneella öljynpaineita. Gen 2 koneessa saa näköjään sitten asennettua jakoketjun kiristimen tiivisteen väärinpäin. Ei kestä öljy oikealla puolella tiivistettä.

< Elekee laittako tiivistettä näin päin >

Öljyt kun sai kestämään koneessa niin pääsi jo ottamaan sauhuja, ei mitään erikoista. Ekalla koeajo lenkillä pääsin 2km kun lambda(AEM) veti kokonaan laihalle ja näytössä paloi enää kolme viivaa. Tien laitaan hämmästelemään ja kun mitään vikaa ei löytynyt niin hitaasti kiiruhtamalla kotiin. Testailujen ja selvittelyjen jälkeen vika paikallistettiin vialliseen mittariin. Finjektorille pointsit siitä että ottivat mittarin vielä tarkasteltavaksi vaikka ostinkin tuon käytettynä ja ikää oli jo reilu vuosi. En malttanut jäädä odottelemaan tuomiota vaan tilasin tilalla PLX:n lambdan.

Hukkaportin kellosta onnistuin katkaisemaan letkun liittimen, oli aika ahdas rako saada sokkaa auki mutta onneksi kellon sai vaihdettua ilman että joutui koko pakettia repimään pois.

< Kellon katkennut liitin >

< Sieltä vaan sokkaa auki >

Seuraavilla lenkeillä sitten ei ollutkaan muuta kun että omasta mielestä mökä tunkee aivan järjesttömästi vielä korvatulppienkin läpi. Ihmettelen kyllä HD ja Custom kuskeja ketkä ajelee jatkuvati suorilla putkilla. Onneksi sain sepän putkistoa väsäämään jo reilun viikon päähän (viime viikolle).

Katteita sai silpoa reilulla kädellä että nuo sai paikalleen. Vasemmalla puolella tilaa tarvisi vesi/ahtoletkuilla, ilmansuodattimelle ja hukkaportin kellolle. Oikealla puolella päänvaivaa aiheutti downpipe joka sulikin huvin katteeseen kiinni kun ajelin pyörää putkisepälle. Myös etulokaria joutui lyhentämään ettei ota kiinni etukennoon. Downpipeä joutui hieman modaamaan että sai edes hieman rakoa öljypohjan ja putken väliin. Sepällä sattui pien mittavirhe kollektorin paikan kanssa niin oikeaa alakatetta piti vielä leikata lisää ja jatkaa alumiinilla että sai katteet taas paikalleen.

< Rännii katteiden alla >

< Katteet paikalla oikea >

< Katteet paikalla vasen >

Ai niin sähköjä piti hieman selvitellä mapin ja vaihtovalon kytkentää varten. Löytyy nuo varmaan muualtakin foorumilta mutta tuossa nuo jos jollakin tarvetta.

< Mapin piuhat >

< Kierrossignaali mittariston johtosarjasta >

Sitten pitäisi koittaa löytää säätäjä joka tekisi penkittäisi laitteen lauantaina, sattuneesta syystä ei viitsisi viikolla ottaa heti näin alkuun rokulipäivää harrastuksen vuoksi. Onneksi ecussa nyt Proboostin softa niin pääsee edes pikkaisen fiilistelemään. Miehekkäästi sen vaan murmuttaa :mosh:

< Hyvin mörisee. >

Lähettäjä juu-zo aiheesta Touko 14 2022,14:41
Hyvältä näyttää tämäkin projekti. Kyllä se vaan pistää vähän hymyä suupieleen kun seuraa ahtomittarin nousevan vaikka toki siinä on kiinni pitämistäkin, että pysyy pyörän kyydissä. :D
Lähettäjä Jape79 aiheesta Touko 14 2022,21:12
Onhan tuossa tekemistä että kyydissä pysyy, ei tarjonnu isolohko samoja fiiliksiä. Hymy on aina takaraivossa saakka jos vähän kopasee, vielä kun sais säädettyä kunnolla niin uskaltaisi koittaa miten se etenee sinkki kireellä :shocked:
Lähettäjä Dipshit aiheesta Touko 14 2022,22:00
kotelon kiinnityksen kait sais tehtyy uniball pallonivelillä. Hankkii vaan oikea ja vasenkätisillä kierteillä niin saa kiristettyy
Powered by Ikonboard 3.1.5A © 2006 Ikonboard