Search Members Help

» Tervetuloa vieras
[ Sisäänkirjautuminen :: Rekisteröityminen ]

Page 1 of 2912345>>

[ Seuraa aihetta :: Lähetä tämä aihe sähköpostilla :: Tulosta tämä aihe ]

reply to topic new topic new poll
Aihe: Juu-zon k5 busa< Seuraava vanhempi | Seuraava uudempi >
 Viesti numero: 1
juu-zo Search for posts by this member.

AvatarRyhmä: Jäsen
Viestejä: 342
Liittynyt: Heinä 2016
PostIcon Lähetetty: Elo 09 2017,10:21  Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

Jotta foorumi ei hiljene täysin niin ajattelin kirjoitella tänne myös omasta myöhäis herätyksestä bussien pariin.

Oma matkani bussien parissa alkoi kun entinen pitkään palvellut zx-6r koki varkauden 2016 alkukesästä ja sitä myöten lähti avk:lle jatkamaan elämää.Uutta pyörää piti tietysti tilalle saada ja kun takanakin tottui matkustelemaan puoliso yllättävän paljon niin katseet alkoi kääntymään isompiin pyöriin. Kuitenkin niin että katteelliset ja sporttiset pyörät miellytti silmää eniten. Vaihtoehtoina olikin zx-12r, bläkkäri ja busa. Etsiskelin kaikista sopivasti miellyttävät mallit ja kävin koeajamassa kaikkia. Bläkkäri karsiutui heti ensimmäiseksi kankean olemuksen takia. Tusina kawasta taas potkua tuntui olevan kyllä ja se tuntui ajossakin yllättävän mukavalta. Busa oli kuitenkin näistä selkeästi omaan käteen sopiva ja kun verrattiin vielä matkustajan kanssa ajamista niin valinta busasta oli selkeä.

Ensimmäisenä koeajettu malli kerkesi menemään kaupaksi ennen kuin ehdittiin itse vääntää kauppoja joten sitten seuraavaa katsomaan. Lempäälästä löytyi kohtuuhintainen, tosin kaksikilpinen, k5 bussi jonka mukana tuli jo täysi laukkusatsi mukana. Tekniikaltaan pyörä oli alkuperäinen ja ulkoilmeeseenkin oli tehty vain pieniä muutoksia, vilkkuja ja kilventelinettä. Koeajon ja yleisilmeen perusteella totesin että pyörä on teknisesti hyvässä kunnossa ja hinnasta napsu pois niin olen tyytyväinen. Ajokilometrejä löytyi 73tkm, mutta tiesin kokemuksesta kuitenkin ettei kilometrejä tarvitse japskeissa pelätä ja kaupat tehtiin.Tässä vaiheessa elettiin jo loppukesää ja kesä-heinäkuu meni kokonaan ilman pyörää. Aiemmin koeajamani busa oli kuitenkin madallettua mallia ja sehän tällaiselle hukkapätkälle sopi joten tähänkin tarvitsi heti laittaa tangon korotuspalat ja pidemmpät koiranluut. Enempää ei lähdetty mitään vielä tekemään vaan pelkkää ajoa ja yksi pidempi kesälomareissukin tuli laukkujen kanssa tehtyä. Akku alkoi olemaan ehtoopuolella, joten se tuli vaihdettua vielä ajokaudella. Olin kuitenkin kaikinpuolin tyytyväinen ostokseen ja pyörällä tuli ajettua 3500km ennen talviteloille laittoa.


Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Viesti numero: 2
juu-zo Search for posts by this member.

AvatarRyhmä: Jäsen
Viestejä: 342
Liittynyt: Heinä 2016
PostIcon Lähetetty: Elo 09 2017,10:22 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

Talven tultua pyörä talliin ja tutustumaan busaan tarkemmin. Pukeilla ollessa tuli tehtyä täysi huolto ja käytyä kaikki paikat päällisin puolin läpi. Tämä sisälsi kaikkien nesteiden vaihdot (jarru, kytkin, jäähdytys, öljyt), venttiilinvälyksien tarkastus (ei säätötarvetta vielä) sekä pyöränlaakereiden vaihto sisältäen vetopakan laakerin. Lisäksi tuli pientä viritystä ja kevennystä tehtyä eli putkisto vaihtui micronin kokoränniin hindlen vaimentimella, pair lähti ja tilalle tulpat sekä airboxiin tuli tehtyä modi. Myös shifteri löysi paikkansa vaihdepolkimeen. Ennestään pyörässä oli k&n ilmanputsari joka tietysti pestiin ja öljyttiin.Keväällä pyörä jälleen ajoon ja Vittaniemelle soitto säätöön. Säätöaika parin viikon päästä ja pyörästä irtosi karvan päälle 176hp ja 140nm vääntöä. Sami totesi myös pyörän melkoisen hyväkuntoiseksi näillä kilometreillä kun tuon verran saatiin kutiteltua irti.

Nyt oli tekniikka omasta mielestä tälle kesälle kunnossa ja ehti panostamaan hieman myös tuohon ulkokuoreen. Kokomusta olemus tuntui hieman tunkkaiselta joten jotain piti keksiä. Musta visiiri vaihtui savun väriseen tuplakuplaan, briteistä tuli uusi tarrasarja kromi/puna värityksellä, kulahtaneet takavilkut vaihtui uusiin ja kilventelineen tein uusiksi hieman sirommin. Myös gipro löysi paikkansa mittariston päältä. Tourinkia ajatellen hindlen vaimennin oli hieman liian äänekäs omaan makuun, joten vaimennin vaihtui k5 gixun alkuperäiseen malliin.
Kesällä tuli jälleen 1400km kesälomareissu heitettyä suomen maalla. Busa sopii kyllä matkapyöräksikin oikein hyvin.  Tähän mennessä mittarissa taitaa olla aavistuksen vajaa 80tkm. Seuraavana asennusta odottelee oxfordin kahvalämppärit tourinkiin ja R1 kaasukapula. Lisäksi posti kiikuttaa savun värisiä etuvilkkuja, rosteri ketjusuojaa ja k2 gixerin peilejä jossain päin, joten nekin laitetaan saapuessa kiinni.

Päivittelen ketjua sitä mukaa kuin jaksaa. Käyttäjien tarinat on ainakin uuden kuskin näkökulmasta aina mukavia lueskella.


Muokannut juu-zo on Elo 09 2017,10:24
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Viesti numero: 3
Timba Search for posts by this member.
BusaKingisti
AvatarRyhmä: Moderaattori
Viestejä: 528
Liittynyt: Helmi 2008
PostIcon Lähetetty: Elo 09 2017,17:07 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

Mukavan sujuvaa luettavaa myös vanhemmalle kuskille. Kiva kun joku vielä tännekin kirjoittaa, eikä vaan noihin facetindergrammeihin.

--------------
Kokeilin joukkoliikennettä ja huomasin sen niin mukavaksi, että ostin oman Bussin työmatkoja varten......

Suzukilla vuodesta 1981

Copper/Silver
B-King

TEAM CAMPARI


           
             
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Viesti numero: 4
TNT Search for posts by this member.
Lappinisti
AvatarRyhmä: VIPT
Viestejä: 894
Liittynyt: Kesä 2007
PostIcon Lähetetty: Elo 09 2017,18:51 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE


(Timba @ Elo 09 2017,17:07)
QUOTE
Mukavan sujuvaa luettavaa myös vanhemmalle kuskille. Kiva kun joku vielä tännekin kirjoittaa, eikä vaan noihin facetindergrammeihin.
Juurikin näin, mukava lukea kun joku vielä viittii tännekin noin kirjoitella :)  itekin vois kattoa peiliin, ei ole tänne tullu kirjoiteltua enää pahemmin  ???


--------------
+210 mph kerhossa
Se aito OrMu (T)
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Viesti numero: 5
BaTTman Search for posts by this member.

AvatarRyhmä: Vip-jäsen
Viestejä: 659
Liittynyt: Huhti 2008
PostIcon Lähetetty: Elo 10 2017,06:22 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

Hyvä tarina hienoilla kuvilla. Näitä lisää. :)

--------------
Come what(ever) may.

--Under 200 mph club; 177 mph--
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Viesti numero: 6
juu-zo Search for posts by this member.

AvatarRyhmä: Jäsen
Viestejä: 342
Liittynyt: Heinä 2016
PostIcon Lähetetty: Elo 20 2017,16:00 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

Juuri ennen vesisateita ehdin tuusaamaan oxfordit kiinni. Samassa vaihtui R1:sen kaasukapula alkuperäisen tilalle. Rele viritys olisi ollut myös valmiina, jotta olisi saanut nuo virtojen taakse, mutta koska oxford mainostaa niin älykkäitä pois kytkentä ominaisuuksia että uskalsin iskeä suoraan akkuun kiinni. Katsotaan onko jokin aamu akku tyhjä jos on sattunut unohtumaan päälle vai mahtaako toimia. Käyttöpaneelin sai siististi kytkinkahvaan kiinni.
Kappas, kaasukapulan johto jäi vähän rumasti esiin. Vaatii siis yhden nippusiteen lisää. Korjataan.

Postissa odottelee myös hindleen db-killeri joka matkusti usa:sta tänne. Hintaa tuli enemmän kuin laki sallii tuollaiselle pienelle metallinpalalle, mutta toivotaan että sillä saundi ja ulkonäkö olisi niin kuin pitää. Päivitystä jälleen kun ketjusuoja, vilkut, uudet peilit ja hindle on jälleen kiinni.
Suunnitelmissa on myös navin hommaaminen. Vieläkö joku foorumilainen mahtaa tehdä alumiini ram palluroita ohjausputkeen?


Muokannut juu-zo on Elo 20 2017,19:26
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Viesti numero: 7
juu-zo Search for posts by this member.

AvatarRyhmä: Jäsen
Viestejä: 342
Liittynyt: Heinä 2016
PostIcon Lähetetty: Kesä 09 2018,20:20 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

Tällä kaudella on tullut jo muutamia satasia mittariin. Kausi alkoi melko myöhään kun huhtikuun lopussa vasta lähti lumet pihasta. Edellisessä postauksessa luetellut asiat ovat löytäneet paikkansa ja tomtomin navin mallailin paikoilleen.
Kaasuläpät tuli juuri synkattua itse tehdyllä manometrillä. Jännä tuo synkkaus muuten kun tyhjäkäyntiruuvia saa ruuvata melkoisesti kun airboxi on poissa paikaltaan. Hyvä siitä kuitenkin tuli ja tyhjäkäynti tasoittui jonkin verran.
Pitänee ryhdistäytyä ottamaan muutama kuvakin tämän kesän kunnosta. Tuli tuossa oma talokin syksyllä hommattua niin nyt busakin saa viettää isossa tallissa aikansa kun ajoa ei ole. Samalla pääsee mukavissa olosuhteissa ropaamaan. Hieman tekisikin mieli pyörälle jotain tehdä, mutta täytyisi keksiä mitä. Lisähevoset ei koskaan haittaa, mutta ne on niin hintavia tuohon vapariin.
Tarkoituksena olisi heinäkuun puolella lähteä hieman ahvenanmaata kiertämään. Eiköhän sieltä saisi jotain jutunpoikasta aikaan.


Muokannut juu-zo on Kesä 09 2018,20:24
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Viesti numero: 8
jarim Search for posts by this member.
Häirikkö Busanisti
AvatarRyhmä: Ylläpitäjä
Viestejä: 5795
Liittynyt: Touko 2004
PostIcon Lähetetty: Kesä 10 2018,13:20 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

Nähtäisiinkö tämäki pyörä Busanistien ratapäivillä? :;):

--------------
Ylinopeus pitää poissa pahanteosta
+200 MPH & +100 m/s CLUB FINLAND (224.4 mph + 108.37 m/s)
Jari // GSX1400R '0x tuned by TT-Motorsport
Online
Top of Page Profile Contact Info WEB 
 Viesti numero: 9
juu-zo Search for posts by this member.

AvatarRyhmä: Jäsen
Viestejä: 342
Liittynyt: Heinä 2016
PostIcon Lähetetty: Kesä 11 2018,12:21 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE


(jarim @ Kesä 10 2018,13:20)
QUOTE
Nähtäisiinkö tämäki pyörä Busanistien ratapäivillä? :;):

Jonakin vuonna varmasti, mutta tälle vuodelle tuli sen verran kissanristiäisiä, että yhdet osuu tuollekin viikonlopulle, eli tänä vuonna ei ratapäiville pääse.


Muokannut juu-zo on Kesä 11 2018,12:22
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Viesti numero: 10
juu-zo Search for posts by this member.

AvatarRyhmä: Jäsen
Viestejä: 342
Liittynyt: Heinä 2016
PostIcon Lähetetty: Kesä 12 2018,16:52 Skip to the previous post in this topic.  Ignore posts   QUOTE

Otin kotiin päästyä muutaman kuvan kun kelikin suosi. Nämä siis suoraan ajosta ja pyörä hieman likaisena, mutta ei anneta sen haitata.

Offline
Top of Page Profile Contact Info 
280 vastausta sitten Elo 09 2017,10:21 < Seuraava vanhempi | Seuraava uudempi >

[ Seuraa aihetta :: Lähetä tämä aihe sähköpostilla :: Tulosta tämä aihe ]


Page 1 of 2912345>>
reply to topic new topic new poll

Quick Reply: Juu-zon k5 busa
iB Code buttons
Lähetät käyttäjänä:
Guest
Do you wish to enable your signature for this post?
Do you wish to enable emoticons for this post?
Do you want to track this topic
View All Emoticons
View iB Code


<% ONLINE %>